Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak

CHP’li Yılmaz: AB Müzakere Sürecinin Başlamasından Bu Yana En Sert Rapor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, “AB müzakere sürecinin başlamasından bu yana en sert rapor. Türkiye’nin AB sürecinin bu hükümet tarafından fiilen bitirildiğinin tescilidir bu” dedi.

CHP'li Yılmaz, TBMM’de 4 Numaralı Basın Kapısı önünde yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Biraz önce Mogherini ve Komiser Hahn tarafından genişleme paketi açıklandı ve ülke raporları da yayınlandı. AB müzakere sürecinin başlamasından bu yana en sert rapor.

“DERİN DONDURUCUYA KONULMUŞ DURUMDA”

Türkiye’nin AB sürecinin bu hükümet tarafından fiilen bitirildiğinin tescilidir bu. Her ne kadar AB süreci resmen bitirilmese de aslında derin dondurucuya konulmuş durumda.

Bundan sonra Türkiye’nin esasen bir yol ayırımında olduğunu bilmemiz gerekiyor.

Hükümet esasen bir karar vermek zorundadır. AB süreci gereksizse açıkça çıkıp bu süreç gereksizdir, biz bu süreci istemiyoruz demesi daha etiktir.

Bizim hükümete çağrımız şudur; bu sürecin canlandırılması, ancak OHAL’in bir an önce kaldırılması, demokrasiye dönüş, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlanması, medyaya uygulanan baskıların azaltılması, sansürcülüğe son verilmesi ile mümkün olabilir.

Bu rapor bu hükümet ile bir şey olmayacağına ilişkin rapordur, olmayacağının raporudur, raporun özü budur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.