Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

CHPli Yılmaz: Genel Başkanımız Daha İlk Gün Bu Operasyona Desteğini Açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, “Sayın Genel Başkanımız daha ilk gün bu operasyona desteğini açıkladı. Bunun ötesinde söylenen ifadelere anlam yüklemek kötü niyetliliktir ve bunu açıkçası doğru bulmuyoruz” dedi.

Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında  şunları söyledi:

Afrin operasyonu başladı ve operasyon şu anda devam ediyor. Operasyona katılan askerlerimizin güvenliği, emniyeti ve başarısı bizim için en önemli konudur.

Böyle bir günde önemli olan ülkenin çıkarları etrafında bir araya gelmek, ulusal çıkarlar açısından aynı noktada bulunabilmek, bu noktada iktidar ve muhalefet arasındaki ayırım kalkıyor ve ülkenin çıkarları ön plana çıkıyor.

“TÜRKİYE KENDİ SINIR GÜVENLİĞİNİ, KENDİ EMNİYETİNİ SAĞLAMAK ZORUNDA”

Suriye’de olup bitenler uzunca bir süredir bir vahşetin tablosuydu. Suriye’de 11 milyon insan yer değiştirdi. 5 milyon insan mülteci haline dönüştü. Ve 1 trilyon dolardan fazla ekonomik kayıp oldu. Ülkemizde 3.5 milyon Suriyeli bulunuyor. Bölge çalkantılı. Uluslararası güçlerin tamamen işgali altında ve Suriye’de siyasi çözüm perspektifi şu an itibarıyla hayli zorlaşmış durumda. Türkiye kendi sınır güvenliğini, kendi emniyetini sağlamak zorunda. Elbette gönül isterdi ki ve dilerdik ki Suriye konusundaki siyaset Türkiye’yi bu noktaya getirmemiş olsun. Ama artık geçmişi sürekli hatırlatmakla sadece geçmişe takılıp kalmak değil önümüze de bakmak zorundayız. Güney sınırımızdaki gelişmeler ABD’nin oradaki sorumsuz ve provokatif adımları, Rusya’nın oportünist yaklaşımı İran’ın arazideki mevcudiyeti, terör örgütleri ve Esad’ın cılız durumu Suriye’de kaotik bir durumu ortaya çıkarmış ve böyle bir durumda da ister istemez ülkemizin güvenliği ön plana çıkmıştır. Bizim temennimiz Mehmetçiğimizin burnu kanamadan bu operasyonun başarılı bir şekilde tamamlanması ve terör unsurlarının sınırımızdan arındırılmasıdır.

“ULUSAL ÇIKAR AÇISINDAN DURMAMIZ GEREKEN NOKTA BELLİDİR”

Bazı konular vardır ulusal birlik ve bütünlüğün olması gereken konulardır, özellikle ulusal çıkar açısından durmamız gereken nokta bellidir, o da Türkiye’deki şu andaki bu operasyonla ilgili başlayan süreçte bizim durduğumuz noktadır. Önemli olan ülkenin selameti, güvenliği ve çıkarlarıdır.

Hiç şüphesiz ordumuz başarılı olacaktır. Ancak Türkiye’ye dönük özellikle hükümetin yapısından kaynaklanan dış politikayı yürütme yapısından kaynaklanan alerjiler vardır dışarıda, bunların toparlanıp Türkiye’ye karşı  böyle kritik bir dönemde bir hamleye dönüşmemesi için diplomatik faaliyetlerin ve çabaların güçlendirilmesi lazım.

“BUGÜN BU KARAR TASARISINDA UMUYORUZ AKLISELİM DAVRANILIR”

Bugün Fransa’nın önayak olduğu karar tasarısı Güvenlik Konseyine geliyor. Bu karar tasarısının arkasına saklanmış bazı ülkelerin olduğunu biliyoruz. Diplomatik çabaların hızlandırılması ve Türkiye’ye karşı bir bloklaşmanın oluşmasının engellenmesi önem taşıyor. Bugün bu karar tasarısında umuyoruz aklıselim davranılır ve niyeti aşan ifadeler yer almaz.

Umuyoruz bu operasyonu en az zaiyatla atlatırız ve hatta hiç zaiyat vermeyiz.”

Bir basın mensubunun, “CHP operasyonun arkasında olduğunu açıkladı ama dün Cumhurbaşkanı’nın, Kılıçdaroğlu’nun sözleri üzerine bir tepkisi oldu, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Yılmaz, “Böyle milli güvenliği ilgilendiren ulusal güvenliğimizi ilgilendiren konularda herkesin özellikle Sayın Cumhurbaşkanı’nın dikkatli bir dil kullanması, incitici bir ifade kullanmaması gerekir. Sayın Genel Başkanımız daha ilk gün bu operasyona desteğini açıkladı. Bunun ötesinde söylenen ifadelere anlam yüklemek kötü niyetliliktir ve bunu açıkçası doğru bulmuyoruz” yanıtını verdi.

“BÖYLE BİR ORTAMDA GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANIYOR”

Bir soru üzerine Yılmaz, “ABD’nin burada hangi noktada durduğunu tam anlayamıyoruz. Öte yandan Rusya’nın operasyona özellikle hava operasyonuna bir şekilde yeşil ışık yaktığını ama oradaki PKK ve PYD varlığıyla ters düşüp onu Amerika’nın kucağına itmek istemediğini de biliyoruz. Fransa’nın özellikle PKK ve Suriye’deki yönetimle temaslarının farkındayız. Şimdi böyle bir ortamda Güvenlik Konseyi toplanıyor. Güvenlik Konseyi toplanınca Türkiye’nin içinde bulunduğu durumda gerçek manada bu da bizim yanımızdadır diyebilecek hiçbir ülke yok. Onun için bu karar öncesi hala zaman var, bütün çabaların gösterilmesi gerekir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.