Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

CHP’li Yılmaz: “Kıyametin Kapılarını Arkasına Kadar Açmış Oldu”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, ABD’nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesine ilişkin, “Esasen bundan sonraki süreçte kıyametin kapılarını da arkasına kadar açmış oldu” dedi.

Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı’nın nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekildiğini ilan ettiğini belirterek, “Esasen bundan sonraki süreçte kıyametin kapılarını da arkasına kadar açmış oldu. ABD Başkanı’nın böyle bir adım atması komşumuz İran’ın bundan sonra uluslararası toplumla ilişkilerinin daha fazla gerileceğinin açıkça işaretidir. İran bundan sonra uluslararası toplumla sorunlar yaşayacaktır” dedi.

İsrail’in Suriye’ye saldırısına değinen Yılmaz, “Bir oyun var. Açıkça onu deşifre etmek lazım. Oyun şudur; İran’ın Ortadoğu’daki varlığından rahatsız olanlar belli. Bu durumu bir şekilde farklı bir yöne çekip Sünni Araplarla, Şii İran’ı çatıştırmak istiyorlar. İran’a dönük kuşatma başlayacak. İçeriden ve dışarıdan. Türk ekonomisi etkilenecek. Bölge etkilenecek ve bu sıkıştırmanın aktörlerini de bizim beklediğimiz gibi ABD ve İsrail perde arkasından ama ön tarafta Sünni Arapların olacağını ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

Kıbrıs konusunda da Yılmaz, “Hükümetin Kıbrıs konusunda bir B Planı yoktu ve olmadığını da herkes görmüş oldu ve tekrar müzakere masasına dönülüyor. Guterres belgesi çerçevesinde dönmek istiyor Sayın Akıncı. O da ne demek, bizim Kıbrıs’ta etkin ve fiili garantimizi sulandıracak çerçeve belgesi bu yani şu anlama geliyor, Türk askeri kısıtlı bir şekilde orada olacak ama garanti anlaşması ortadan kalkacak. Garanti anlaşması sulandırılacak. Türk askerinin olmadığı, garanti sisteminin olmadığı bir Kıbrıs, Rum’un azınlığı haline dönüşür ve eriyip kaybolup gider” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.