Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

CHP’li Yılmaz: Provokatif Bir Adım

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına ilişkin, “Bu karar dünyada istikrarsızlığı daha da derinleştirecek. Maalesef provokatif bir adım, Ortadoğu barış sürecinin ilerlemesine ciddi mana da sekte vuracak bir karar” dedi.

Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ABD’nin büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasını değerlendirdi. Yılmaz, şunları dedi:

“Bugün 14 Mayıs, ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyor.Bu karar dünyada istikrarsızlığı daha da derinleştirecek. Maalesef provokatif bir adım, Ortadoğu barış sürecinin ilerlemesine ciddi mana da sekte vuracak bir karar. Biz başından beri iki devletli çözümü destekledik. İsrail ve Filistin Devletinin yan yana yaşaması, barış içinde yaşaması ve güvenlikli sınırlar içinde yaşaması perspektifini destekledik. Filistin’in Doğu Kudüs’ün başkenti olduğu, egemen ve bağımsız bir Filistin devletini destekledik. Bu karar maalesef bu perspektife ciddi bir darbe indiriyor ve iki devletli çözümün iyice altını boşaltıyor.

Bu karar maalesef doğru bir karar değildir. Dünyada ciddi gerginlikler yaratacaktır. Eğer bu karar daha başka ülkelerce de takip edilir, büyükelçilikleri Tel Aviv’den Kudüs’e taşınırsa o zaman Filisin Devleti gerçekten bir hayal olarak kalacaktır. Hükümetin de çok yanlışı oldu bu süreçte, hükümet hiçbir zaman doğru bir noktada durmadı.”

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN IRAK’IN İSTİKRARI”

Irak seçimlerine ilişkin de Yılmaz, “Irak seçimleri hiçbir zaman olmadığı kadar büyük önem taşıyor. İlk rakamlar geliyor. İbadi’nin başlangıçta belirtildiği gibi birinci olmadığı söyleniyor. Sonuçlar açıklandığında daha net bir değerlendirme yapabileceğiz. Bizim için önemli olan Irak’ın istikrarıdır. Irak’ın bağımsızlığını koruyabilmesidir” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.