Öne Çıkanlar çukurova belediyesi medicana Goggle fransa Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 2023 yılı aralık ayına ilişkin İnşaat maliyet endeksi Ltd. finansal sonuçları Leningrad 19 Ocak 2024 Gündem Özeti 27 Aralık 2023 Gündem Özeti 24 Aralık 2023 Gündem Özeti stajyerler

CHP’nin 36. Olağan Kurultayında Yönetim Seçilecek

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Kurultayın ikinci ve son gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) asıl ve yedek üye seçimi yapılacak. Kurultayda kayıtlı bin 226 delege, 60 kişilik PM ve 15 kişilik YDK üyelikleri için oy kullanacak.

ÇARŞAF LİSTE

CHP Tüzüğü’ne göre, organ seçimlerinde kural, tek ve ortak liste (çarşaf liste). Ancak kurultay delegelerinin onda birinin önerisi ve salt çoğunluğunun oyu ile blok liste usulüyle seçimlerin yapılmasına karar verilebiliyor.

Çarşaf listede, bütün adayların kura ile belirlenen harften başlamak üzere soyadına göre hazırlanmış alfabetik liste kullanılıyor. Başkanlık Kurulunca bastırılan liste, ilçe seçim kurulu başkanlığınca mühürlenerek oy pusulasına dönüştürülüyor. Bu pusulada seçilecek üye sayısı kadar adaya, adının hizasına işaret konularak oy veriliyor. Organ seçimlerinde adayların aldıkları oy sayısına göre sıralama yapılarak asıl ve yedek üyeler belirleniyor.

Kurultayda dün PM ve YDK üyelikleri için başvurular alınmıştı.

BİLİM YÖNETİM VE KÜLTÜR PLATFORMU ÜYELERİ

PM’nin 8 asıl üyesi ise, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu üyeleri içinden Genel Başkanın önereceği 12 kişi arasından kurultayca seçilecek.

Bu adayların oy pusulaları, PM’nin diğer adaylarının seçileceği listeden ayrı olarak hazırlanacak. Delegeler önce Bilim Yönetim ve Kültür Platformu üyelikleri için oy kullanacak.

Tüzüğe göre uygulanacak cinsiyet kotasıyla, seçimlerde, her iki cinsiyetten en az yüzde 33 üye bulunacak.

KILIÇDAROĞLU’NUN ANAHTAR LİSTE ÇIKARMASI BEKLENİYOR

Çarşaf liste ile seçimlerin yapılması durumda, yeniden Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun 52 kişilik bir “anahtar liste” çıkarması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.