Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP'nin Anayasa Şartı Parlamenter Sistem

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kurulacak yeni anayasa masası için temel kaidelerinin Anayasanın ilk 4 maddesi ve parlamenter sistem olduğunu belirterek, “Böyle bir masa kurarlarsa otururuz” dedi.

Özel, TBMM’de basın mensuplarının anayasa konusundaki sorularını yanıtladı.

Yeni anayasa çağrılarına ilişkin Özel, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Meclis Başkanı başkanlık olmayacaksa ben bu masayı deviririm dedi, devirdi. Şimdi yeniden kurmak istiyorlar. Her masa gibi bu masanın 4 ayağı olur. CHP’nin oturacağı masanın 4 ayağının her bir ayağı anayasanın ilk 4 maddesidir. Anayasanın ilk 4 maddesi dört ayağı. Her masanın üstünde bir temel kaide, tablo olur, esas masanın şeyi oda parlamenter sistemdir. Böyle bir masa kurarlarsa otururuz. İlk 4 maddesinin ayaklarını 4 ayağını oluşturduğu parlamenter sistemin de ana kaidesi, tablosu olduğu bir masada oturup her şeyi enine boyuna konuşabiliriz. Parlamenter sistemden ve 4 maddeden taviz veremeyiz. Zaten öyle olursa masa oluşmaz. Böyle bir masa kuruyorlarsa CHP oturup o masada ilk oturur son kalkar ama siz ilk dört maddeyi ihlal eder parlamenter sistem değil başkanlık sistem derseniz o zaman bu masa oluşmamış olur. Zaten masayı deviren Meclis Başkanı yeni masa kuracaksa neyden kuracağını biliyor, 4 ayak ve bir tablo koyması gerekiyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.