Öne Çıkanlar çukurova belediyesi medicana Goggle çin fransa Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 1 Nisan 2024 Gündem Özeti Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu 2023 yılı aralık ayına ilişkin İnşaat maliyet endeksi Ltd. finansal sonuçları Leningrad 19 Ocak 2024 Gündem Özeti

"CHP’ye Oy Vermek Uygarlığa Oy Vermektir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP’ye oy vermek uygarlığa oy vermektir, CHP’ye oy vermek hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir inanca, bir kültüre oy vermek demektir. Beraber sandığa gideceğiz. Altı okun altına mührümüzü basacağız"dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın Dalaman ilçesinde sosyal tesis açılış töreninde yaptığı konuşmada; "Dünyanın en güzel beldelerinden birinde yaşıyorsunuz. O açıdan Dalamanlı olmak, Dalaman’da oturmak, Dalaman’da sohbet etmek, Dalaman’da gezmek gerçekten de güzel. Güzel bir denizi var, güzel insanları var, güzel yaylaları var, her şeyiyle olağanüstü güzel bir yerde yaşıyorsunuz." dedi. 

"Üretmek içinde her türlü çabayı göstermek zorundayız"

Bize bu topraklarda özgürce, bağımsız yaşamamızı sağlayan bir kişi var Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyen Kılıçdaroğlu, "Bu güzel ülkede beraber yaşamak için, huzur içinde yaşamak için, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’de yaşamak için, bütün komşularımızla kavgasız, barış içinde yaşamak için bize verdiği bir hedef var. Nedir hedef? Çağdaş uygarlığı yakalamak, çağdaş uygarlığı, yani medeniyeti yakalamak ve onu aşmanın yolu üretimden geçer, üretirseniz güçlü olursunuz, üretirseniz dünyada söz sahibi olursunuz. Üretirseniz sizin bir beka sorununuz olmaz. Üretirseniz herkes size saygı duyar. Nerede üreteceğiz? Tarlada üreteceğiz. Nerede üreteceğiz? Esnaf olarak lokantada hizmet üreteceğiz, otelde hizmet üreteceğiz, hayatın her alanında üreteceğiz. Nerede üreteceğiz? Üniversitede bilgi üreteceğiz. Nerede üreteceğiz? Fabrikada çalışarak üreteceğiz. Yani kimsenin kimseye muhtaç olmadığı, güçlü bir sosyal devleti inşa etmek için üreteceğiz. Üretmekten geçiyor her şeyin yolu. Köylü üretecek, çiftçi üretecek. Üretecek ki, besleneceğiz, karnımız doyacak. Samanı dışarıdan getirirseniz, canlı hayvanı dışarıdan getirirseniz, nohudu, mercimeği dışarıdan getirirseniz, üretmezseniz elin oğlunun ürettiğini tüketirseniz Türkiye geride kalır. Üretmek içinde her türlü çabayı göstermek zorundayız." dedi. 

"Dalaman üretiyor, kırsalı da üretiyor"

O nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu model üretime dayalı bir modeldir, beraber üreteceğiz, beraber çalışacağız, aç ve açıkta kimse kalmayacak, binlerce çocuğumuz yatağa aç girmeyecek. Yolu nedir? Üretmekten geçer. Dalaman üretiyor, kırsalı da üretiyor. O açıdan Dalaman’da hizmet üreten, tarlada üreten, çiftlikte üreten, ahırda üreten nerede olursa olsun üreten bütün vatandaşlarımı sevgiyle, saygıyla anıyorum.

"CHP’ye oy vermek hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir inanca, bir kültüre, bir belediyeye oy vermek demektir"

Dün Kadınlar Günüydü. Kırsalda en çok çalışan kadınlarımızdır. Kentte kendilerinin çalışabilecekleri alan bulamıyorlar, ama kırsalda neredeyse günün 24 saatinde çalıştıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Kadının ürettiği bir ülkede, kadının çalıştığı bir ülkede, kadının okuyup hayatın belli alanlarında görev aldığı bir ülkede daha huzurlu, daha güçlü bir büyüme çıtasını hep birlikte yakalamış oluruz. O nedenle Dalamanlı kadın kardeşlerime de sesleniyorum, sizler de güç olarak birleşin, sandığa gidin Cumhuriyet Halk Partisine oy verin. CHP’ye oy vermek uygarlığa oy vermektir, CHP’ye oy vermek hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir inanca, bir kültüre, bir belediyeye oy vermek demektir." dedi. 

"Türkiye coğrafyasının en önemli, en kilit coğrafyalarından birisidir Muğla"

O nedenle sizden görev bekliyoruz diyen Kılıçdaroğlu;  Beraber sandığa gideceğiz. Altı okun altına mührümüzü basacağız ve diyeceğiz ki, "Bu ülkenin geleceğinin en büyük güvencesi olan Cumhuriyet Halk Partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi hiç kimseyi ötekileştirmez. Cumhuriyet Halk Partisi herkesin inancına saygı gösterir. Cumhuriyet Halk Partisi kırsalda yaşayanlarla kentte yaşayanların beraber huzur içinde yaşamasını ister." Cumhuriyet Halk Partisi inşallah iktidar olduğunda bu tünelden geçerken para ödemeyeceksiniz. Her şeyi ama her şeyi güzel yapacağız. Her vatandaşın huzur içinde yaşadığı bir beldeye, bir ile, bir Büyükşehir’e kavuşmasını istiyoruz. Muğla’da büyükşehir de bizde, az önce dinlediniz, Dalaman’da biz de az önce dinlediniz, Belediye Başkanlarımız daha güzel şeyler yapacaklar. Türkiye coğrafyasının en önemli, en kilit coğrafyalarından birisidir Muğla. Olağanüstü güzel bir coğrafyası var, olağanüstü güzel çalışkan insanları var.
Dolayısıyla sizleri ayın 31’inde sandığa giderken tereddütsüz ama tereddütsüz hangi partiden olursa olsun; AK Partiye oy veren kardeşlerime de seslenmek istiyorum, 17 yıl bunlara oy verdin getirdin, 17 yılın sonunda eğer seni soğan kuyruğuna mahkum ediyorlarsa şöyle hafiften “ya kardeşim ne yapıyorsunuz” de, “ne yaptınız bu ülkede” de, “soğan ekecek tarla mı yoktu” de, “soğan ekecek yer mi yoktu” de, “soğan ekecek vatandaş mı yoktu” de. “Neden oralardan, dışarıdan geliyor bunlar” diye sorma zamanıdır. Bu soruyu vicdanınıza havale ediyorum." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.