Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel yunanistan esnaf Akşener

Çiftçilerin Mazot Maliyetinin Yarısını Devlet Ödeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “23 Şubat 2018’den itibaren çiftçilerin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde çiftçiler ile bir araya geldi. Erdoğan yaptığı konuşmada, güçlü Türkiye’nin yolunun güçlü tarımdan geçtiğini ifade ederek, Türkiye’nin en başarılı olduğu alanlardan birinin tarım ve hayvancılık olduğunu belirtti. Erdoğan, çiftçilere yönelik mazot desteğine ilişkin, “Çiftçilerimizin üretim maliyetini azaltmak için 2003 yılında ilk kez mazot desteğini biz başlattık. Şimdi de 23 Şubat 2018 tarihinden itibaren çiftçilerimizin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız” dedi.

300 BAŞA KADAR DESTEK

Türkiye’de hayvan yetiştiriciliğini geliştirmek, damızlık koyun ve sığır sayısını artırmak ve kırmızı et ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlamak üzere bugün önemli bir adım atılacağını belirten Erdoğan, “Bu proje ile talep eden Tarım Kredi Kooperatifleri üyesi yetiştiricilerimize TİGEM aracılığıyla Ziraat Bankası’ndan kredi kullandırarak 300 başa kadar damızlık koyunu ve yemini temin ediyoruz. Üreticinin bakım hizmet bedeli ve sigortasını avans olarak ödüyor, doğacak kuzulara da alım garantisi veriyoruz” dedi.

“TARSİM SİGORTASININ YETİŞTİRİCİYE DÜŞEN KISMINI DEVLET ÖDEYECEK”

Ziraat Bankası kanalıyla yetiştiricilere hayvan ve yem temini için yüzde 10 sübvansiyonlu kredi sağlanacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla damızlık düve veriyor, bu düvelerin, koyunlarda olduğu gibi, veterinerlik, aşı ve küpe hizmetlerini bedelsiz karşılıyoruz. Ayrıca TARSİM sigortasının yetiştiriciye düşen kısmını devletin ödemesini sağlıyor, yetiştiricimizi sosyal güvence kapsamına alıyoruz. Yetiştiricimiz kredi borcunu ilk 2 yılı geri ödemesiz, 7 yılda bankaya ödüyor. Böylece hem başlangıçta imkan sağlayarak hem de üretime alım garantisi vererek hayvancılıkta yepyeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz” diye konuştu.

“ARACILARA OLAN BAĞIMLILIK AZALACAK”

“Her köy bir işletme” mantığı ile bitki üretimine de farklı bir vizyon kazandırdıklarını ifade eden Erdoğan, “Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla üreticilerimizin girdi teminlerini kolaylaştırıyor, elde ettikleri ürünleri yine alım garantisi veriyoruz. Böylece inşallah bakanlık ve çiftçinin üretimin her aşamasında birlikte hareket ettiği, koordineli çalıştığı bir sistemi hayata geçiriyoruz. Girdi temini ile çiftçilerimizin ekim sezonu öncesindeki finans problemini çözüyor aracılara olan bağımlılığı azaltıyoruz. Ayrıca bizim en önemli geleneklerimizden olan imece sistemini yani çiftçilerin kendi aralarında birlikte çalışma kültürünü geliştireceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.