Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank almanya chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ukrayna ankara abd

Çin’e Ulaşan İlk İhracat Treni İçin Karşılama Töreni Yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı, Çin ile Türkiye arasındaki yük taşıma süresini 1 aydan 12 güne, asrın projesi Marmaray’ın bu hatta entegre olmasıyla da Uzak Asya ile Batı Avrupa arasındaki süreyi 18 güne düşürmüştür. 42 konteyner dolusu beyaz eşya yüküyle 4 Aralık 2020 tarihinde Çerkezköy İstasyonumuzdan hareket eden ilk ihracat trenimiz; 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke aşarak Çin’e olan yolculuğunu başarıyla tamamlaması büyük bir hayalin artık gerçek olduğunun en büyük kanıtı olmuştur.” dedi. 

Bakan Karaismailoğlu, Çin’e ulaşan ilk ihracat treninin karşılanma töreninde yaptığı konuşmada Asya ile Avrupa arasında demiryolu yük taşımacılığı alanında yeni bir çağın başladığını ifade etti. İkinci ihracat treninin de Çin’in Xi’an şehrine doğru yolda olduğunu anımsatan Bakan Karaismailoğlu, 2021 yılı içerisinde iki ülke arasında haftada iki kez karşılıklı yapılacak seferler ile bu başarılara yenilerinin katlanarak ekleneceğine inandığını dile getirdi.

 

 

Türkiye’den Çin’e hareket eden ilk ihracat treni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle 4 Aralık 2020 tarihinde İstanbul’dan uğurlanmış, toplamda 8 bin 693 kilometre yol kat edip; 19 Aralık 2020 tarihinde Çin’in Xi’an şehrine ulaşmıştı. İlk ihracat treni için Çin’in Xi’an kentinde bugün resmi tören yapıldı. Bakan Karaismailoğlu, video konferans aracılığı ile bağlanarak konuşma yaptı.

 

 

“Asya ve Avrupa arasında demiryolu yük taşımacılığı alanında yeni bir çağ başladı”

 

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’ın oluşturduğu işbirliği temelinde hayata geçen Bakü-Tiflis -Kars Demiryolu Hattının 30 Ekim 2017’de faaliyetlerine başladığını anımsatan Bakan Karaismailoğlu, Asya ve Avrupa arasında demiryolu yük taşımacılığı alanında yeni bir çağın başladığını belirtti. Karaismailoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

 

“Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı, Çin ile Türkiye arasındaki yük taşıma süresini 1 aydan 12 güne, asrın projesi Marmaray’ın bu hatta entegre olmasıyla da Uzak Asya ile Batı Avrupa arasındaki süreyi 18 güne düşürmüştür. 42 konteyner dolusu beyaz eşya yüküyle 4 Aralık 2020 tarihinde Çerkezköy İstasyonumuzdan hareket eden ilk ihracat trenimiz; 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke aşarak Çin’e olan yolculuğunu başarıyla tamamlaması büyük bir hayalin artık gerçek olduğunun en büyük kanıtı olmuştur.”

 

 

“İkinci ihracat trenimizde Çin’in Xi’an şehrine doğru başarıyla yolculuğuna devam ediyor”

 

İkinci ihracat treninin de Çin’in Xi’an şehrine doğru yolda olduğunu anımsatan Bakan Karaismailoğlu, trenin 42 vagon/konteyner içerisinde bin 400 adet beyaz eşya yüküyle başarıyla yolculuğuna devam ettiğini kaydetti.

 

Karaismailoğlu “Canı gönülden inanıyorum ki 2021 yılı içerisinde iki ülke arasında haftada iki kez karşılıklı yapılacak seferler ile bu başarılara yenileri katlanarak eklenecektir. Bu düşüncelerle Çin’e ulaşarak demiryolu yük taşımacılığında yeni bir dönemin başladığını tüm dünyaya ispat eden ihracat trenimizin yeni başarılarımız için güçlü bir soluk olması temenni ediyorum” dedi.

 

 

Törende Bakan Karaismailoğlu’nu yanı sıra Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen ve Xi'an Belediye Başkan Yardımcısı Shen Liping de konuşma gerçekleştirdi. Konuşmacılar Yeni İpek Yolu’nun dünya insanları için yeni fırsatlar yaratacağını ve refahı yükselteceğini vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.