Çıray: İYİ Parti Meclis’in Tatil Hesapları Yapmadan Adım Atması İçin Mücadele Edecek

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, “Çocuklarını, yani geleceğini koruyamayan bir ülkenin bugünü güvende olamaz. İYİ Parti, yeni Meclis’in, tatil hesapları yapmadan, bu konuda ivedilikle adım atması için, gücü nispetinde ilk günden mücadele edecektir” dedi.

İYİ Parti Başkanlık Divanı, bugün Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplandı.  İYİ Parti Sözcüsü Çıray, toplantının ardından açıklama yaptı. Genel Merkezdeki toplantıda 24 Haziran seçim sonuçlarının ele alındığının belirtildiği açıklamada, “İYİ Parti Türkiye’nin yeni siyasi tablosunu ve bu tablo ile girdiği süreci dikkatle izleyecek ve milletin kendisine verdiği görevi eksiksiz yerine getirecektir” denildi.

İYİ PARTİ KHK UYGULAMALARINI DİKKATLE TAKİP EDECEKTİR”

İYİ Partililerin 16 Nisan referandumuna neden “hayır” dediklerinin bugün daha iyi anlaşıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Yasama görevi için var olan Meclis dururken, seçimden önce, yangından mal kaçırır gibi çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname yetkisinin, ülkenin sistemini değiştirmede kullanıldığına şahit oluyoruz. İYİ Parti KHK uygulamalarını dikkatle takip edecek, gerektiğinde itiraz ve milletimizi uyarı görevini layıkıyla yerine getirecektir” ifadeleri kullanıldı.

“İYİ PARTİ ZAMLARIN SÜREKLİLİK KAZANACAĞI ENDİŞESİNİ TAŞIMAKTADIR”

Birçok ürüne gelen zamları hatırlatan Çıray, “Haziran sonrası için biriktirilen zamlar, vatandaşımızın sırtındaki yükü daha da ağırlaştırmaktadır. İYİ Parti zamların süreklilik kazanacağı endişesini taşımaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

“ÇOCUKLARINI KORUYAMAYAN BİR ÜLKENİN BUGÜNÜ GÜVENDE OLAMAZ”

Son dönemde sıkça gündeme gelen çocuk kaçırma ve istismar vakalarına değinen İYİ Parti Sözcüsü Çıray, “Bir ülke çocuklarını koruyamıyor, hatta onları koruyacak yasalar konusunda elini çabuk tutmuyorsa, ne bugünümüz ne de yarınımız güvence altındadır. Çocuklarını, yani geleceğini koruyamayan bir ülkenin bugünü güvende olamaz. İYİ Parti, yeni Meclis’in, tatil hesapları yapmadan, bu konuda ivedilikle adım atması için, gücü nispetinde ilk günden mücadele edecektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.