Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Cumhrubaşkanı Erdoğan’dan İnce’ye: Bunlar Pahalı Geliyorsa Sandalla Git

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi “Bay Muharrem, sen mecbur musun 3’ncü köprüden gitmeye. Sen 2’den git 1’den git. Bunlar pahalı geliyorsa sandalla git. Bin sandala, küreği çek git” sözleriyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenyurt Köyiçi Meydanı’nda partisinin düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı adayı İnce’nin seçim sonrası Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde bekleyeceğine ilişkin sözlerini Erdoğan, “Demek ki bu şimdiden kaybettiğini anladı. Öyle anlaşılıyor. Ne yapacakmış? YSK’nın önünde gidip şimdiden kendine tehdit sallıyor. Bay Muharrem, biz hukuk devletinde yaşıyoruz. Bu devlet guguk devleti değil” ifadeleriyle eleştirdi.

“SEÇİM GÜVENLİĞİNE DAİR HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK”

“Seçim güvenliğine dair her türlü tedbiri aldık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandıklarda partilerin temsilcileri olduğunu anımsatarak, “Kaldı ki 100 metre mesafeyi de kaldırdık onu da. Herhangi bir sandık üyesi şu anda kalkıp hemen oradaki güvenlik ekibine haberi verdiği anda güvenlikçi gelip müdahale eder. Biz bunu sağladık” şeklinde konuştu. Sandıklarda görevli kişilere de seslenen Erdoğan, “Bir sorun olduğunda güvenlik ekiplerine söylediğiniz an müdahale ederler” dedi.

“BUNLAR PAHALI GELİYORSA SANDALLA GİT”

Cumhurbaşkanı adayı İnce’nin köprülere ilişkin sözlerini ise Erdoğan, şu ifadelerle değerlendirdi:

“Bay Muharrem diyor ki: ‘Yavuz Sultan Selim köprüsünün fiyatı bu. 1’nci köprünün fiyatı bu, 2’nci köprünün fiyatı bu. Bayramda ücretsiz.’ Bay Muharrem, sen mecbur musun 3’ncü köprüden gitmeye. Sen 2’den git 1’den git. Bunlar pahalı geliyorsa sandalla git. Bin sandala, küreği çek git. Mantığa bak mantığa. Diyor ki, ‘Bayramlarda bunların 2’si ücretsiz, Yavuz Sultan Selim, Osman Gazi ücretli.’ Bay Muharrem gün ola harman ola. Yavuz Sultan Selim, 7 sene sonra devlete geçiyor. Biz burayı Yap İşlet Devret ve Kamu Özel ortaklığı ile yaptık. Bu bir mantıktır, Ekonomi zekadır.”

“KÜRT KARDEŞLERİM BU OYUNA GELMEYİN”

“Dış politikada artık emir alan değil hem masada hem alanda olan bir Türkiye var” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörle mücadelede siz Bay Muharrem’in ağzından bir şey duydunuz mu? Bay Kemal’in ağzından duydunuz mu?” ifadelerini kullandı. İnce’nin aday olduğu zaman ilk olarak Edirne Cezaevinde tutuklu HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ettiğini anımsatan Erdoğan, “Kim bu adam? ‘7 Haziran’da dökülün sokağa’ diyen ve benim 53 tane Kürt kardeşimi Diyarbakır’da ölümüne neden olan kişi değil mi? Ben buradan tüm Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bu oyunlara gelmeyin. Kardeşlerim bizde Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Abaza böyle bir ayrım var mı? Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevmedik mi?” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.