Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia

Cumhurbaşkanı Adayı İnce: “Sarayı Bu Ülkenin En Akıllı Evlatlarına Vereceğim”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda düzenlenen “büyük buluşmada” açıkladı.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, burada yaptığı konuşmada özetle şunları dedi:

“İki lider; birisi, beraber yola çıkmışlar, ‘kardeşim’ demiş. Beraber parti kurmuşlar, sen yasaklı olmuşsun, o başbakan olmuş. Milletvekili olmuşsun, gelmiş başbakanlığı sana vermiş. Sonra bir gün cumhurbaşkanı adayı olmak istediğinde Genelkurmay Başkanını helikopterle onun bahçesine indirmişsin. Bu bir lider…

“BU İKİ PARTİ GENEL BAŞKANINA İYİ BAK, KİM KENDİNİ DÜŞÜNÜYOR, KİM MİLLETİ”

Diğer tarafta bir lider daha var; o da kendisine rakip olmuş, karşısına çıkmış, iki kere aday olmuş, hatta bu salonlarda zaman zaman dozunu aşan laflar söylemiş, eleştirmiş ama sonra demiş ki ‘çocuklarımızın, memleketimizin geleceği için, ülkenin selameti için, bana rakip olmuş olabilir ama bu çocuk doğrusudur.’ Şimdi size soruyorum, 80 milyon, ey AK Partili kardeşim sana da soruyorum; ‘kardeşim’ dediğinin evinin önüne helikopter gönderenden, kendi hırslarından, egosundan başka hiçbir şey düşünmeyen bu insandan millete fayda gelmez. İyi düşün, bu iki parti genel başkanına iyi bak, kim kendini düşünüyor, kim milleti düşünüyor. Kim kendi çocuklarını, kim milletin çocuklarını düşünüyor.

“BEN ONDAN 5 AY KIDEMLİYİM”

Cumhurbaşkanı tek. AK Parti’nin, CHP’nin cumhurbaşkanı olmaz, cumhurbaşkanı tekdir. Partisiz olur. Bana diyor ki ‘senin tecrüben yeter mi devlet yönetmeye.’ Bir, ben 3 Kasım 2002’de milletvekili oldum, Sayın Erdoğan Mart 2003’de oldu. Yani ben ondan 5 ay kıdemliyim. Yani tecrübeye bakarsan, askere gitseydik örneğin, ben çavuş olurdum, o onbaşı olurdu. Ne tecrübesi soruyorsun? 550 milletvekilinden, 7 milletvekili var orada, 3 Kasım 2002’den bu yana 16 yıldır aralıksız milletvekili. Görüyorum; Sayın Genel Başkan, Haluk Koç, Engin Altay, Bihlun Tamaylıgil, Akif Hamzaçebi ve tabi ki Deniz Baykal, acil şifalar diliyorum, ustamıza.

“BİR GÜNLÜK VEKİLDEN BAŞBAKAN YAPACAKSINIZ, 16 YILLIK VEKİLDEN CUMHURBAŞKANI YAPMAYACAKSINIZ, ÖYLE Mİ?”

Grup Başkanvekilliği yapmışım, 16 yıl vekillik yapmışım, Meclis’te sayısız kapalı oturuma katılmışım. 1 Mart 2003 tezkeresinde oy kullanmış şerefli milletvekillerinden biriyim. Sayın Erdoğan milletvekili olduğu gün, Meclis’e geldi parmak izini kullanamadı, Bülent Arınç yardımcı oldu, aşağılamak için söylemiyorum, bilmiyordu yani. Bir günlük milletvekiliyken başbakan oldu. Bir günlük milletvekilinden başbakan yapacaksınız, 16 yıllık milletvekilinden cumhurbaşkanı yapmayacaksınız öyle mi? Diyorsanız ki Muharrem İnce, diploman var mı, o yeter mi diyorsanız, 8 dönemlik transcriptli. O belli olacak zaten.

“SENİ SUÇLAYACAĞIZ, KARALAYACAĞIZ’ KAMPANYASINA GİRİŞECEKLERSE, DANİSKASINI YAPARIM”

Meydanlarda ekonomi, dış politika, tarım, eğitim konuşacağız diye bekliyorum ama ‘bunları konuşmayacağız, kavga edeceğiz, iftira atacağız, seni suçlayacağız, karalayacağız’ kampanyasına girişeceklerse, daniskasını yaparım, daniskasını. Tercihim birincisi. Ben meydanlarda entelektüel bir tartışma yapmak istiyorum ama siz bunu yapmayıp başka türlü tartışmak istiyorsanız ona da varım, tercihinizi siz yapacaksınız.

Bir eleştiri daha var; ‘CHP’ye genel başkan olamadın, Türkiye’ye Cumhurbaşkanı mı olacaksın’ diyorlar. Tayyip Erdoğan, Beyoğlu’na belediye başkan olamadı, Türkiye’ye cumhurbaşkanı oldu, niye onu söylemiyorsunuz.

“İKİ DERDİMİZ VAR, 50+1’LE SEÇİLMEK, YÜZDE YÜZÜ TARAFSIZ BİR ŞEKİLDE YÖNETMEK”

İki derdimiz var; bir, 50+1’le seçilmek, iki, yüzde yüzü tarafsız bir şekilde yönetmek. İki de iddiam var; bir, terör nereden gelirse gelsin, ister PKK, ister IŞİD, ister FETÖ, en kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. İki, yetimin hakkına göz dikenlerle, ihaleye fesat karıştıranlarla, bu ülkeyi soyanlarla, terörü destekleyenlerle, Allah’ın huzurunda söz veriyorum, sonuna kadar mücadele edeceğiz.

“54 YAŞINDA, AYNI HEYECANI DUYUYORUM”

15 yaşındaydım, Diyarbakırlı Ahmet Arif’i tanıdığımda. Benim dünyaya soldan bakmayı sağlayan… 15 yaşında, o Diyarbakırlı, Kürt Ahmet Arif’i okuyup da etkilenen Yalovalı Muharrem İnce, 54 yaşında aynı heyecanı duyuyorum. Bir umudum sizde, sokakta, meydanda, çarşıda, bakkalda. Bunu başaracağız hep birlikte. Türkiye’nin CHP’ye hiç bu kadar ihtiyacı olmamıştı. Bugün benim doğum günüm, sevaplarıyla, günahlarıyla 54 yılı geride bıraktım. Kendisini vatana, millete, bayrağa adayan çocuklarımız ve geleceğimizden başka hiçbir şeyi düşünmeyeni aziz milletimizin mutluluğu, refahı için çalışacağım.

KILIÇDAROĞLU’NA AYAKTA ALKIŞ İSTEDİ

Sayın Genel Başkanımıza 80 milyonun önünde, partimize ve ülkemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Adaletsizliğe, hukuksuzluğa, despotizme isyan ederek, milyonların sesi olduğu için, dünya demokrasi tarihine özel bir not düşülecek Adalet Yürüyüşü’nü gerçekleştirdiği için Sayın Genel Başkanı hepinizin ayakta alkışlamanızı rica ediyorum. Kendisine karşı aday olmuş, onu eleştirmiş birisini cumhurbaşkanı aday yapmak her babayiğidin harcı değildir. Bu süreçte Sayın Genel Başkanı arayarak, aday gösterilmemi isteyenlere de şükranlarımı sunuyorum.

“50 BİN AVUKAT, CÜBBELERİNİZİ 24 HAZİRAN GÜNÜ ARABALARINIZDA TUTUN”

Benim önemli yerlere gelen birçok öğrencim var; hepsinde payım var, gurur duyuyorum. Ben onların sınav kâğıtlarını değerlendirirken, ataşla isimlerini kapatırdım, adını göremeden okurdun kâğıdı. Adını görmeyeceksin ki etkilenmeyeceksin, adil olacaksın. Peki, bunlar ne yaptı, tam 14 sene üniversite soruları çaldırdılar, FETÖ’yle birlikte. Gençler, evlatlarım, kardeşlerim size sesleniyorum, sizin sorularınızı çaldırmayacağım. Sınavda soruları çalan, sandıkta oyu çalan. Bugünden uyarıyorum,  bu ülkenin değerli avukatları, 50 bin avukat, cübbelerinizi 24 Haziran günü arabalarınızda tutun, her an sizi YSK’nın önüne çağırabilirim, hazır olun.

“SARAYI BU ÜLKENİN EN AKILLI EVLATLARINA VERECEĞİM”

Allah’ın izni, milletin isteğiyle 24 Haziran’da cumhurbaşkanıyım, sizce ben nereye giderim, saraya mı, Çankaya’ya mı? (Çankaya’ya) Sarayı ne yapacağım, sarayı bu ülkenin en akıllı evlatlarına vereceğim, bilim yuvası yapacağım. Şimdi hepimiz sokaklarda gezmeye, bedel ödemeye, ter akıtmaya hazır mıyız?”

İLK MİTİNG YALOVA’DA: “HELALLEŞECEĞİM”

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, konuşmasının sonunda solandakilere kendisinden sonra tekrarlatarak, “Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit bir memleketi kurtarır” dedi. İnce, “Evlatlarım, gençler size bir sözüm daha olsun; kamuda yükselme, müdür olmak, müsteşar olmak, öyle bir kritere bağlayacağız ki 100 yıl kimse değiştiremeyecek. Adil olacağız, kimsenin mezhebine, başörtüsüne bakmayacağız, kimsenin mini eteğiyle ilgilenmeyeceğiz, kimsenin Kürtlüğü ile ilgilenmeyeceğiz. Veterinerden TÜBİTAK başkanı yapmayacağız. Parti il başkanından hakim, savcı yapmayacağız. Cumhurbaşkanı olarak beni yargılamayacak bir yargıcın ne işin var orada, beni de yargılayacaksın. Bu cesur karaları alacağız” diye konuştu.

İnce, ilk mitingini ise milletvekili olduğu Yalova’da yapacağını belirtti. İnce, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1929’dan 1938’e, 330 gününü Yalova’da geçirmiştir ve cumhuriyetin temel kurumlarını Yalova’da kurmuştur. Yarın saat 14.00’te, Yalova Cumhuriyet Meydanı’nda ilk mitingimizi yapıp Yalovalılarla helalleşiyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.