Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi kuşadası recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım atatürk yapı kredi operasyon soner çetin

Cumhurbaşkanı Adayı İnce: Türk Medyası Sınıfta Kaldı

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Türk medyasını eleştirerek, “Dünya medyası bizden konuştu ama Türkiye’de medya ne yazık ki sınıfta kaldı. Ben konuşurken Erdoğan mikrofonu eline aldığı anda beni kestiler. Hadi onu da anladım, Binali Yıldırım konuşmaya başlayınca da kestiler” dedi.

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, medya temsilcileriyle bir araya geldikten sonra açıklama yaptı. Türk medyasına yönelik eleştirilerde bulunan İnce, “Dünya medyası bizden konuştu. Sokaklar, meydanlar coştu ama Türkiye’de medya ne yazık ki sınıfta kaldı. Ben konuşurken Erdoğan mikrofonu eline aldığı anda beni kestiler. Hadi onu da anladım, Binali Yıldırım konuşmaya başlayınca da kestiler. Nasıl oluyor da bir cumhurbaşkanı adayı konuşurken, başbakan ve Pazar gününden sonra olmayacak olan bir başbakan onun konuşması verilip benim konuşmam kesildi. Türk medyası sınıfta kaldı” dedi.

“SEÇİM SONUCUNDA EN ÖZGÜR EN MUTLU KESİM TÜRK MEDYASI OLACAK”

İnce, 24 Haziran seçiminin sonunda 81 milyonun kazanacağını ifade ederek, “AK Partili, CHP’li, HDP’li, MHP’li, İYİ Partili, Saadet Partili, Demokrat Partili kardeşim kazanacak. Kaybeden anket şirketleri ve Türk medyası olacak ama bu seçim sonucunda en özgür en mutlu kesim de Türk medyası olacak. Onlar benim cumhurbaşkanlığımda özgür olacak, mesleklerini yapacaklar talimatla manşet atılmayacak, talimatla televizyonlara çıkılmayacak. TRT asla Muharrem İnce’nin borazanı olmayacak, özgür, demokrat, mutlu bir Türkiye, barışmış bir Türkiye, adil bölüşmüş bir Türkiye olacak bunu gerçekleştireceğiz. Bu değişim rüzgarının sokakta, meydanlarda görüyorum, olağanüstü bir değişim süreci yaşıyor Türkiye, bunu başaracağız diyorum” diye konuştu.

İNCE’DEN ERDOĞAN’A: “ŞİFREYE, ARACIYA GEREK YOK YÜZ YÜZE KONUŞALIM”

İnce’ye miting meydanlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile karşılıklı sözlerinin olması üzerine şifreli bir dilin olup olmadığı soruldu. İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir televizyon programında ekonomiyi konuşma isteğini tekrarlayarak soruya, “Hala zamanımız var, ben Sayın Erdoğan'la o bir meydanda ben bir meydanda atışmak istemiyorum. İstediği bir televizyonda ekonomiyi, mutfağı, tencereyi tartışmak üzere, geçim sıkıntısını tartışmak üzere Erdoğan’ı bir televizyon kanalına davet ediyorum. Karşıma çıksın diyorum bunu konuşmak istiyorum. Şifreye, aracıya gerek yok yüz yüze konuşalım” şeklinde yanıt verdi.

“SEÇİM SONUÇLARINI BİLMEDİĞİNİZ BİR YERDEN TAKİP EDECEĞİM”

İnce, seçimleri kazanma olasılığına ilişkin ise, “Kazanma olasılığımı yüksek görüyorum. Hatta olasılık okumuş birisiyim ben. Olasılık üzerine konuşmayayım Allah’ın izniyle bu iş oldu" dedi. 

Seçim sonuçlarını CHP Genel Merkezinde takip etmeyeceğini kaydeden İnce, Ankara’da takip edeceğini belirterek, gazetecilere “sizin bilmediğiniz bir yerden takip edeceğim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.