Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Cumhurbaşkanı Adayı İnce’den Sınav Talimatı: Hiçbir Sesli Aracımız Çalışmayacak

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce yarın yapılacak Liseye Geçiş Sınavı’nı (LGS) anımsatarak, “Seçim çalışmalarıma katılan tüm arkadaşlarıma talimatımdır. Hiçbir sesli aracımız sınav süresince çalışmayacak, zaten stres içinde olan çocuklarımız rahatsız edilmeyecek” dedi.

CHP Cumhurbaşkanı Adayı İnce, yarın yapılacak LGS öncesi Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. İnce, çocuklara güveninin tam olduğunu belirterek, bir öğretmen olarak, çocuklara sınavda rahat olmalarını ve sadece sınava odaklanmalarını tavsiye etti.

Sınavda öğrencilere başarılar dileyen İnce, velilere de seslenerek, “Değerli veliler, Hükümetin görevi okulları nitelikli, niteliksiz olarak ayırmak değil, tüm okulları nitelikli okul seviyesine ulaştırmaktır. Cumhurbaşkanlığımda tüm okulları nitelikli yapmak ve sınavsız geçişi sağlamak öncelikli görevim olacaktır” dedi.

“STRES İÇİNDE OLAN ÇOCUKLARIMIZ RAHATSIZ EDİLMEYECEK”

İnce, seçim çalışmalarına katılan ekibe de talimatta bulunarak, “Seçim çalışmalarıma katılan tüm arkadaşlarıma talimatımdır, yarın liseye geçiş sınavı yapılacak. Hiçbir sesli aracımız sınav süresince çalışmayacak, zaten stres içinde olan çocuklarımız rahatsız edilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

İnce, okulları nitelikli ve niteliksiz diye ayıran sistemi kaldıracaklarını kaydederek önceliğin çocuklar olduğunu ve zamansız, programsız sınav sisteminin değişmeyeceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.