Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank almanya chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ukrayna ankara abd

Cumhurbaşkanı Adayları İçin 100 Bin İmzada Bugün Son Gün

24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde seçmenler tarafından aday gösterilenler için ilçe seçim kurullarına imza verme işlemi bugün sona eriyor. Seçmenler bugün saat 20.00’ye kadar cumhurbaşkanı adayı göstermek istedikleri isim için ilçe seçim kurullarına imza verebilecek. YSK ise cumhurbaşkanı geçici aday listesini yarın ilan edecek.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından hazırlanan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvime göre, seçmenler tarafından aday gösterilenler için ilçe seçim kurullarına imza verme işlemi 4 Mayıs Cuma günü başlamıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz cumhurbaşkanlığı seçimlerine seçmenlerin imzasıyla girmek için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurmuştu. Akşener, Karamollaoğlu, Perinçek ve Öz için 4 Mayıs’ta başlayan imza süreci bugün sona erecek.

Seçmenler bugün saat 20.00’ye kadar cumhurbaşkanı adayı göstermek istedikleri isim için ilçe seçim kurullarına imza verebilecek.

YSK, cumhurbaşkanı geçici aday listesini yarın ilan edecek. Cumhurbaşkanı kesin aday listesi ise 13 Mayıs’ta ilan edilecek ve cumhurbaşkanı seçimi propaganda dönemi başlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.