Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları tesk genel başkanı bendevi palandöken enflasyon abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 60 Bin Kişinin İsmini İlgili Ülkelere Bildirdik

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kardeşlerimizin ve bizim başımıza bela olan bu katil sürüsünün en azından bir kısmı geldikleri yere geri döndüler. Biz 60 bin kişinin ismini ilgili ülkelere bildirdik. 6 bin kişiyi de bizzat kendimiz sınır dışı ederek geldikleri ülkelere iade ettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Gaziantep 6. Olağan İl Kongresine katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Erdoğan, vatandaşların ‘Reyiz bizi Afrin’e götür’ diye seslenmesi üzerine, “İhtiyaç olduğu anda bizler emir komuta zinciri içerisinde hiç endişe etmeyin. Sefer görev emri çıktığı anda başta şahsım olmak üzere hep birlikte yola çıkarız” şeklinde konuştu.

“MÜNBİÇ’TE VE DİĞER BÖLGELERDE HUZUR VE GÜVENİ SAĞLADIKÇA SURİYELİ KARDEŞLERİMİZ YURTLARINA GERİ DÖNEREK VATAN HASRETİNDEN KURTULACAKTIR”

Zeytin Dalı Harekatı’nın başlamasından bu yana 2 bin 21 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyen Erdoğan, 37’nci gününe giren harekatın başarı ile tamamlanmasının ardından Afrin bölgesine birkaç yüz bin Suriyelinin geri dönmesini beklediklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin, “İnşallah biz Münbiç’te ve diğer bölgelerde huzuru ve güveni sağladıkça Suriyeli kardeşlerimizin tamamı evlerine, yurtlarına geri dönerek vatan hasretinden kurtulacaktır” ifadelerini kullandı.  

“SURİYE’DE PYD’Yİ TAMAMEN YOK EDENE KADAR DURMAYACAK VE MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

PKK, DEAŞ, FETÖ terör örgütlerinin eyleme geçmesi ile Gaziantep’in en büyük zararları gören şehirlerden biri olduğunu dile getiren Erdoğan, “Allah’ın izni ile PKK’nın başını hem topraklarımız içinde hem de Kuzey Irak’ta her gün eziyoruz ve ezeceğiz. Suriye’de PYD ismiyle kendine zemin arayan bölücü örgütü orada da tamamen yok edene kadar durmayacak ve mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“BAŞIMIZA BELA OLAN BU KATİL SÜRÜSÜNÜN EN AZINDAN BİR KISMI GELDİKLERİ YERE GERİ DÖNDÜLER”

Erdoğan’ın konuşması şu şekilde devam etti:

“Yıllarca kendi ülkelerinde ne kadar psikopat varsa hepsini de örtülü bir şekilde teşvik edip, DEAŞ saflarında savaşmaya bölgemize gönderdiler. Kardeşlerimizin ve bizim başımıza bela olan bu katil sürüsünün en azından bir kısmı geldikleri yere geri döndüler. Biz 60 bin kişinin ismini ilgili ülkelere bildirdik. 6 bin kişiyi de bizzat kendimiz sınır dışı ederek geldikleri ülkelere iade ettik. Yıllarca ikazlarımızı kulak ardı edip, sınırlarında çıkışları bilerek kontrol etmeyenler artık bu kişilerle varsın kendileri uğraşsınlar.”

“AFRİN BÖLGESİ GÜVENLİ HALE GETİRİLDİĞİNDE ORANIN İMARINDA, ANTEP’E YİNE İHTİYAÇ DUYACAĞIZ”

Gaziantep’in Zeytin Dalı Harekatı’nda en önemli lojistik merkezlerinden biri olduğunu belirten Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinin altyapısını da büyük ölçüde Gaziantep’in kurduğunu söyledi. Erdoğan, “Şu anda orada yürütülen çalışmalarda yine bu şehrimiz en büyük yükü omuzlamış durumda. İnşallah Afrin bölgesi güvenli hale getirildiğinde oranın imarında, ihyasında da Antep’e yine ihtiyaç duyacağız. Bu operasyonların ve devamında yürütülen hizmetlerin angarya değil,  istiklalimizin ve istikbalimizin yapı taşları olduğunun çok iyi farkındadır” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.