Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri Yeşim Arı Kimdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Partili Vekillerle Görüşüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili milletvekilleri ile gruplar halinde bir araya geldi.

15 Temmuz’dan sonra gruplar halinde yapılan toplantılara devam ediliyor. Toplantıda iç ve dış gelişmelerin yanı sıra başkanlık sistemi de konuşuldu. Erdoğan’dan milletvekillerine Bahçeli konusunda uyarı da yapıldığı öğrenildi.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından AK Partili milletvekilleri gruplar halinde kabul etti. Bugün  üçüncü grupla bir araya gelen Erdoğan, yaklaşık 40 milletvekili ile kahvaltıda buluştu. Son siyasi gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda Meclis çalışmaları, yeni yasama yılı, FETÖ ve PKK terör örgütü ile mücadele, Musul operasyonu ve başkanlık sistemi ile ilgili gelişmeler istişare edildi.

BAHÇELİ VE FETÖ KONUSUNDA UYARDI

Erdoğan 120 milletvekili ile de önümüzdeki günlerde iki grup halinde görüşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin başkanlık sistemi ile ilgili çıkışları konusunda milletvekillerinden olumlu ya da olumsuz kamuoyu önünde gelişigüzel bir değerlendirme yapmamaları konusunda hassas davranmalarını istediği kaydedildi.  Son günlerde bazı basın yayın organlarında çıkan Bylock kullanan milletvekilleri ile ilgili iddialara da itibar etmemelerini istediği belirtildi.

Erdoğan’ın, AK Parti içerisinde FETÖ’cü milletvekili olduğu kanaatini de taşımadığı kaydedildi. Ancak bazı AK Partili milletvekillerinin bu süreçte FETÖ ve başkanlık sistemi konusunda dikkatli açıklamalar yapmaları konusunda bir kez daha uyardığı ifade edildi. Başkanlık sistemi ile ilgili milletvekillerinin sorularına Erdoğan’ın, “Önce bir metin önümüze gelsin bakalım” diyerek çok fazla yorumda bulunmadığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.