Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ana Hıyanetin Başındaki Zatı Kullanıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert eleştiriler yönelterek, “Senaryo belli tezgah belli. Senaryolarına boyun eğmedik diye cezalandırmaya, yargılamaya itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar Amerika’da. Senaryo belli, tezgâh belli. Bunun ülkemizdeki işbirlikçileri aracıları ile yapıyorlar, FETÖ ile yapıyorlar. Bu oyuna bizi getiremeyeceksiniz bunu böyle bilin. PKK’yı bunun için azdırdılar, FETÖ’yü bunun için sahaya sürdüler, DEAŞ’ı bunun için üzerimize saldılar. Hatta şu anda ana muhalefetin diğer adıyla ana hıyanetin başındaki zatı da aynı amaçla kullanıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı’da partisinin düzenlediği 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Erdoğan, AK Parti iktidarları döneminde Ağrı’ya yapılan yardımları ve bundan sonra yapılacak yatırımları anlattı:

“Ağrı’ya 10 katrilyonluk yatırım yaptık. Ağrı’ya yeni bir tıp fakültesi yapılacak. Şehrin her köşesine 4 binin üzerinde yeni derslik kazandırdık. 4 yüz yataklı Ağrı Devlet Hastanesinin yapımı da Mart Ayı’na kadar tamamlanacak. 4 bin 200 konut inşaatını tamamlayarak sahiplerine ilettik. Hayvancılık konusunda çok önemli teşvikler getirdik. Ağrı hayvancılık konusunda illerin başında gelecek. Söz verdiğimiz gibi Ağrı’yı doğalgaza kavuşturduk. Çok yakın zamanda ilçelere de ulaştıracağız. Terör de buradan defolacak ve işadamlarımız burada da gelip yatırım yapacak. Ağrı Dağına uzun yıllar boyunca çıkmak mümkün olmamıştır. Terör belası ortadan kalkınca milyonlarca insan buraya akacak. Havaalanı var, bölünmüş yolları var… Ama yatırımcı gelmiyor. Gönlümüz bundan razı değil. Geçmişte Ağrı’yı zehirleyen bölücülüğü temizlemenin zamanı gelmiştir.”

“CUDİ’DE, GABAR’DA TERÖRİSTLERİ GÖMDÜK GÖMECEĞİZ”

Terörle mücadeleye değinerek, “Biz tek millet olacağız” diyen Erdoğan, Türkiye’yi bölmek isteyenlere izin vermeyeceklerini söyledi.

Erdoğan, “Bizde Türkçülük, Kürtçülük, Lazcılık, şuculuk, buculuk yok. Bizde sadece ve sadece tek millet var. Tek bayrak var. Rengi şehidimizin kanı. Vatanımızı bölmeye çalıştılar. Vatanımızı bölmeye çalışanlara da fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Cudi’den, Gabar’a bütün teröristleri gömdük, gömüyoruz ve gömeceğiz” dedi.

“AB İLE ÇOK FARKLI BİR NOKTAYA SAVRULDUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  hem Avrupa Birliği, hem de müttefik ülkelerle olan ilişkilere değinerek, şöyle konuştu:

“AB ile çok farklı bir noktaya savrulduk. Benzer bir durum müttefiklik içinde olduğumuz bazı devletler için de söz konusudur. Müttefiklik hukukunu ihlal eden biz olmadık. Bugün de Suriye’de, Irak’ta yaşadığımız sıkıntıların sebebi hem bölge halkına hem bize karşı ikiyüzlü davranılmış olmasıdır. Terör örgütleri ile hareket etmişlerdir. Buradan Ağrı’dan soruyorum; Türkiye Irak’taki, Suriye’deki zulümlere sırtını dönebilir mi? Birileri kendi günlük çıkarları için zalimlerin dümen suyuna girebilir ama biz yapamayız. Zulme rıza zulümdür.  Bizi bunlarla ilgili senaryolara boyun eğmedik diye yargılamaya çalışıyorlar.”

“ANA HIYANETİN BAŞINDAKİ ZATI DA KULLANIYORLAR”

Erdoğan, AB ve Amerika’yı eleştirirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dış güçler tarafından kullanıldığını ileri sürdü. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Senaryo belli, tezgah belli. Senaryolarına boyun eğmedik diye cezalandırmaya, yargılamaya ve itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar Amerika’da. Senaryo belli, tezgâh belli. Bunun ülkemizdeki işbirlikçileri aracıları ile yapıyorlar,  FETÖ ile yapıyorlar. Bu oyuna bizi getiremeyeceksiniz bunu böyle bilin. PKK’yı bunun için azdırdılar, FETÖ’yü bunun için sahaya sürdüler, DEAŞ’ı bunun için üzerimize saldılar.  Hatta şu anda ana muhalefetin diğer adıyla ana hıyanetin başındaki zatı da aynı amaçla kullanıyorlar. Ülkemizde elde edemedikleri neticeye, binlerce kilometre ötede aynı tezgâhla aynı malzeme ile ulaşmanın gayreti içeresindeler. Milletimiz şunu bilsin ki bu iftiraların, bu saldırıların, bu oyunların hiçbiri birbirinden bağımsız değildir. Hepsi de aynı gayeye yöneliktir. Hepsi de Türkiye’yi diz çöktürmeye yöneliktir.  İstedikleri kadar uğraşsınlar başaramayacaklar. Çünkü bu millet oynanan oyunu gayet iyi biliyor. Ve ülkesine sıkı sıkıya sahip çıkıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.