Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ana Muhalefete Bu Elbise Olmaz Yeni Bir Boy Ölçüsü Alalım Dedik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  “Seçimlerin normal zamanda yani 2019'un Kasım’ında yapılmasını planlamıştık. Fakat böyle bir gelişme olunca biz bunu 24 Haziran’a çektik, ne olur ne olmaz dedik ve ana muhalefetin boyunun ölçüsünü daha önce defalarca aldığımız için bu meydana okumalara da çok itibar etmedik. Dedik ki belki bu elbise olmaz yeni bir boy ölçüsü alalım” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Mısır Çarşısı’nın açılış töreninde konuştu. Erdoğan, seçimlerin milli iradenin yüksek düzeyde tezahür ettiği, halkın kendi geleceğini kendi elleriyle biçimlendirdiği, demokratik tercihlerin ortaya çıktığı zamanlar olduğunu belirtti.

“YENİ SİSTEMDE KOALİSYONA FIRSAT OLMAYACAK”

Türkiye için 24 Haziran seçimlerinin anlamının önemli olduğunu kaydeden Erdoğan, “Yeni yönetim sistemimizin ruhu gereği hükümetle Meclis tamamen ayrılacağı için sandıktan çıkan neticenin etkileri çok daha güçlü ve belirleyici olacaktır. Yeni sistemde Allah’ın izniyle koalisyona fırsat olmayacak. Seçilen cumhurbaşkanı tamamen kendi iradesiyle oluşturacağı hükümeti vasıtasıyla ülkeyi bir sonraki seçimlere kadar idare edecektir. Sandıkta kullanılan oyun en az 5 yıllığına dönüşü yok. Bunun için milletimizin oyunu kullanırken her zamankinden daha çok düşünmesi, şartları değerlendirmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanına ülkeyi yönetme ve hükümeti kurma yetkisi verirken onu Meclis’te yalnız bırakmak da olmaz. Dolayısıyla Meclis, kanunları ve denetim yetkileriyle, cumhurbaşkanı kararnameleri, bakanları ve üst düzey yöneticileriyle ne kadar uyum içinde çalışırsa Türkiye o kadar çok kazanır” diye konuştu.

Erdoğan, Cumhur İttifakı’nda ayrılık gayrılık olmadığını belirterek, “Parlamento cumhurun ittifakıyla daha güçlü ve bu seçimlerin normal zamanda yani 2019'un Kasım’ında yapılmasını biz planlamıştık. Fakat böyle bir gelişme olunca biz bunu 24 Haziran’a çektik, ne olur ne olmaz dedik ve ana muhalefetin boyunun ölçüsünü daha önce defalarca aldığımız için bu meydana okumalara da çok itibar etmedik dedik ki belki bu elbise olmaz yeni bir boy ölçüsü alalım” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİ DÜRÜSTLÜKTÜR”

CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletin iradesini satın almaktan daha beter bir şey olabilir mi? İşte bunları gördük. Şimdi bunu yapanlar, 'bu milleti idare edeceğiz' diyorlar. Sizden bu ülkeye fayda olmaz. Her şeyden önce demokrasi dürüstlüktür, demokrasi evet bir yerde namus meselesidir. Bu ittifakların, bu adayların amaçları kesinlikle ülkenin ve milletin dertlerine derman olmak değildir. Eğer böyle bir niyetleri olsaydı planlarıyla projeleriyle, vizyonlarıyla milletin karşısına çıkar ne yapacaklarını, nasıl yapacaklarını, ne kadar zamanda yapacaklarını açıklarlardı. Cumhur İttifakı, cumhurbaşkanı adayını da Meclis’te nasıl işbirliği yapacağını da en başından ilan etmiş yola koyulmuştur” dedi.

“CEVAP SİZİ TATMİN EDECEKSE TERCİHİNİZİ ONLARDAN YANA KULLANIN”

Erdoğan, Pazar günü Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu’nda cumhurbaşkanlığı seçim manifestosunu, yaklaşık bir hafta sonra da cumhurbaşkanlığı seçim beyannamelerini açıklayacaklarını ifade etti.

Manifestoda ülkeyi nasıl yöneteceklerini, neler yapacaklarını açıklayacağını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Öteki ittifakta partiler ne yapıyor diye baktığımızda, gördüğümüz şudur, bunların tek bir amacı, söyleyebileceği tek bir projesi vardır, o da Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmektir. Diyelim ki bunu başardınız ve yönetimi devraldınız, peki siz millete ne vaat ediyorsunuz? Tüm milletimden rica ediyorum muhalefetten birileri karşılarına geçip kendilerinden oy istediğinde onlara şunu sorsunlar, ‘siz bu ülkeye hangi büyük yatırımları yapacaksınız? Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü mü? Marmaray'ı mı yapacaksınız?’ Ne yapacaksınız ya ne yapacaksınız onu söyleyin.

Sizlerden rica ediyorum, Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten başka söyleyecek sözü olmayanlara bu soruyu sorun, eğer sizi gerçekten tatmin eden bir cevap verirlerse açık söylüyorum tercihinizi onlardan yana kullanın. Çünkü biz bu ülkenin daha ileriye gitmesinden ancak memnun oluruz ama bunların biz ciğerlerini biliriz. Koskoca İstanbul’u bu zihniyet bize teslim ettiğini gençler anneleriniz, babalarınız iyi bilir. Bunlar bedavacılığa, kasaları boşaltmaya alışmışlar ve bir yere de vardıramamışlar.”

AFRİN’DE SON DURUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’ndaki son rakamlara ilişkin de bilgi vererek, “Afrin'de etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 4 bin 376. Kuzey Irak'ta 379, Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te 297” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.