Cumhurbaşkanı Erdoğan "Aşı Tarihini" Verdi!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısına katıldı. TBMM Grup Toplantısına Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda: "Kendi aşımızla ilgili önemli bir yere geldik. En geç nisan ayında kendi geliştirdiğimiz aşıyı da uygulama seviyesine getirmiş olmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

  

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısında:

"Son toplantımızdan bu yana gerek hükümet çalışmalarında gerek parti faaliyetlerinde yoğun bir gündemimiz vardı. Şuana kadar 19’nu tamamladığımız il kongrelerimize salgın tedbirlerine destek için bu haftadan itibaren bir süre ara veriyoruz. Dünya’nın tamamı ile birlikte ülkemizde de yükselişe geçen koronavirüs salgını’nın seyrini biran önce aşağıya çekmemiz gerekiyor. Bu çerçevede aldığımız tedbirlerin yol açtığı sıkıntıların elbette farkındayız. Ama şimdi salgının seyrinin önüne geçemezsek daha sonra daha çok can acıtacak tedbirler koymak zorunda kalabiliriz. Bunun için Milletimden sabır ve destek bekliyorum. Tamam diye ifade ettiğimiz “Temizlik, Maske, Mesafe Kurallarına” ne kadar sıkı riayet edersek diğer tedbirlere o derece az ihtiyaç duyarız. Aşı geliştirme çabalarında artık uygulama aşamalarına gelen projelerimiz var. Çin, Rusya, Amerika, Almanya, Avrupa ki Almanya önde geliyor şuanda geliştirilen tüm aşıları yakından takip ediyoruz. Bunların bir kısmını şimdiden ön siparişlerini verdik. İnşallah önümüzdeki ayın sonuna doğru aşıda ilk uygulamaları yapabilmeyi ümit ediyoruz. Daha önemlisi Kendi aşımızla ilgili önemli bir yere geldik. En geç nisan ayında kendi geliştirdiğimiz aşıyı da uygulama seviyesine getirmiş olmayı planlıyoruz. Söz aldığımız tüm uluslararası platformlarda aşı çalışmalarının siyasi veya ticari hırslara kurban edilmemesi tüm insanlığın ortak malı olması çağrısında bulunuyoruz. “ifadelerini kullandı.

“Türkiye Olarak Bölgemizdeki Sorunlarla İlgilenirken, Küresel Sistemin Adaletsizliklerini Dillendirirken Veya Krizlere Müdahale Ederken Asla Yayılmacı Bir Anlayışla Hareket Etmiyoruz

Türkiye olarak bölgemizdeki sorunlarla ilgilenirken, küresel sistemin adaletsizliklerini dillendirirken veya krizlere müdahale ederken asla yayılmacı bir anlayışla hareket etmiyoruz. Daha önce farklı vesilelerle dile getirdiğim üzere bizim kimsenin hiçbir ülkenin toprağında, egemenliğinde, içişlerinde gözümüz yoktur. Biz sadece kendi milli güvenliğimizi kendi vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamaya ardından da bölgemizin ve gönül coğrafyamızın istikrar, huzur ve iç barışına katkı sunmaya çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Bizim Sabırlı, Soğukkanlı Davranışımıza Rağmen En Son Yine Libya’ya İnsani İhtiyaçları Karşılayacak Mal Götüren Sivil Gemimize Saldırı Oldu. Bunun Uluslararası Deniz Hukukunda Yeri Yok”

“Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin provokasyonlarına rağmen Doğu Akdeniz meselesinde daima sabırlı soğukkanlı davrandık. Ama ne yazık ki bizim bu soğukkanlı davranışımıza rağmen en son yine Libya’ya insani ihtiyaçları karşılayacak mal götüren sivil gemimize saldırı oldu. Bunun uluslararası deniz hukukunda yeri yok. Bunun kaptanı da bir Yunan. Gemiye girdikten sonra da orada ki sivil mürettebatı da taciz ettiler. Bunların hepsinin videolu kanıtı var. Gereken yapıldı ve yapılacak. Dağlık Karabağ’da, 30 yıllık bir adaletsizliğin son bulmasına katkı sunduk.” İfadelerini kullandı.

“Bu Ülkede ‘Kürt Sorunu’ Yoktur!”

"Bir kez daha tekrarlıyorum. Bu ülkede Kürt sorunu yoktur. Bu ülkede uzunca bir süre en çok sıkıntıyı Kürtlerin çektiği ama milletimizin tamamına şamil bir özgürlük sorunu hak sorunu, hukuk sorunu adalet sorunu vardır." ifadelerini kulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.