Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor Avrasya Hastanesi İzmir depremi Ferhat Pişmaf Maske Production

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ataşehir'i Arkadaşlarımız En Güzel Şekliyle Ortaya Koydu Daha Çok Şeyler Gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasına ilişkin, "Ataşehir'i de zaten arkadaşlarımız en güzel şekliyle ortaya koydular, daha çok şeyler gelecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar-Ümraniye metro hattının açılışında konuştu. Erdoğan, açılan hattın Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro olduğunu ifade ederek, trenlerin tüm hareketlerinin kumanda merkezi tarafından yönetileceğini belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 11.1’lik büyüme rakamlarına değinen Erdoğan, buna rağmen Türkiye’nin ekonomik gidişatını olumsuz göstermeye çalışanların olduğunu ifade etti.

“BİR ŞEYİ İYİ EZBERLEMİŞ MAN ADASI. HERHALDE BU MANKAFA OLMAKTAN KAYNAKLANIYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP’yi “ana hıyanet partisi” olarak nitelendirerek şu ifadelerle eleştirdi:

“Üstelik buna ana hıyanet partisi de katılmış. Bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içip de bu ülkenin düşmanlarına onların değirmenlerine su taşıyanlara milletimiz sandıkta 2019 Mart’ın ve 2019 Kasım’ında gereken cevabı verecektir. Ana muhalefet partisini ana hıyanet partisi haline getirenlere CHP seçmenlerinin de en kısa sürede gereken cevabı vermesini bekliyorum. Yalnız bu ara bir şeyi iyi ezberlemiş Man Adası. Herhalde bu mankafa olmaktan kaynaklanıyor. Yatıyor kalkıyor Man Adası. Mankafa bunlarla iyi yatıp kalktı, onun için orayı iyi ezberledi. Son bütçe müzakerelerinde baktım sürekli bunu zikretti.”

“DAHA ÇOK ŞEYLER GELECEK”

Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'nin geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasına da değinen Erdoğan, “Ataşehir’i de zaten arkadaşlarımız sağ olsun en güzel şekliyle ortaya koydular, daha çok şeyler gelecek. Çünkü bunların karakterinde bu var yapısında bu var” dedi.

“KUDÜS’TE BİR TACİZ, TECAVÜZ, TAM ANLAMIYLA BİR EDEPSİZLİK VAR”

Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararını da eleştirerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün Kudüs’te bir taciz, tecavüz, zulüm, haksızlık, hadsizlik ve tam anlamıyla bir edepsizlik var. Onun için bugün her zamankinden çok kenetlenmeye istişare etmeye ihtiyacımız var. Kudüs’ü bir terör devletinin başkenti haline getirmeye çalışmak, hiçbir inanç sisteminin ve bilhassa da Müslümanları kabul edebileceği bir durum değildir. Biz Kudüs kelimesini coğrafi tanımının çok ötesinde ve fiziki sınırlarını aşan bir anlamla kalplerimize ve zihinlerimize kazıdık. Müslümanlar olarak düştüğümüz yerden kalkacaksak bunu Kudüs’ten başlatmalıyız. Mekke ve Medine’ye alternatif olmadığı gibi Kudüs’ün de alternatifi yoktur. Kudüs Türkiye’nin Filistin başkentidir. Ve şu anda işgal altındadır. İşgal altında olduğu için resmi adımlar belki atılamıyor ama bilsinler ki şu anda Kudüs, bizim başkentimizdir ve Doğu Kudüs zaten başından beri ilan ettiğimiz bizim Filistin başkentidir.

ABD’nin Kudüs kararı Ortadoğu’nun kucağına atılmış yeni bir bombadır. Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisidir. Eğer bu konuda Müslümanlar hukuk içinde yeterli tepkiyi göstermezse inanın bana gerisi gelecektir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.