Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilal Saygılı Camii Ve Külliyesinin Açılış Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ege Üniversitesi Kampüsü'nde inşa edilen Bilal Saygılı Camii ve Külliyesinin açılış törenine katıldı.

Cuma namazının ardından gerçekleştirilen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilal Saygılı Camii ve Külliyesinin hayırlı olmasını dileyerek caminin yapımında emeği geçen herkese ve Bilal Saygılı’ya teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16. yüzyıl geleneksel Osmanlı mimarisi ve sanat anlayışıyla inşa edilen caminin konumuyla, kendine has estetiğiyle İzmir’in sembollerinden biri olacağını belirterek, “Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi’nin, her bakımdan adına, şehrimize yaraşır bir eser olduğunu görüyoruz” dedi.

“CAMİLER KAYNAŞMANIN VE DAYANIŞMANIN YERİDİR”

Kur’an-ı Kerim’de “Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder” buyurulduğunu, Hazreti Muhammed’in de bir Hadis-i Şerifinde, “Kim Allah'ın rızasını talep ederek bir mescit inşa ederse Allah’u Teâlâ’nın da ona cennette bir ev inşa edeceğini” müjdelediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir Müslüman olarak bizlere çok net bir şekilde, mescitlere sahip çıkmamız, onları imar ve ihya etmemiz gerektiği emrediliyor. Hiç şüphesiz bunun yolu da camilerimizi ibadet ve ilimle birlikte, hayatımızın da merkezi hâline getirmektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, camilerin ibadethane olduğu kadar, muhabbetin, tanışmanın, kaynaşmanın, dayanışmanın yeri olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Adına ümmet dediğimiz sınıf, sınır, mesafe, renk, dil ve ırk tanımayan evrensel kardeşliğimiz, evvela camilerimizde vücut bulur. Müminler, tüm renkleriyle, bütün farklılıklarıyla ümmet olduklarının, kardeş olduklarının bilincine öncelikle camilerde varır. Bunun için cemaati olmayan her camii, ne kadar ihtişamlı ne kadar görkemli olursa olsun, yetim ve öksüz bir eserdir. Çocuk sesleriyle güzelleşmeyen, gençlerin heyecanıyla, hanımların nezaketiyle dolmayan camiler, mahzun kalmaya mahkûmdur. Üniversite öğrencilerimiz başta olmak üzere, bu bölgede yaşayan tüm kardeşlerimin Bilal Saygılı Camiini öksüz ve yetim bırakmayacaklarına inanıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm şehitlere ve Barış Pınarı Harekâtı’nın şehitlerine Allah’tan rahmet, gazilere acil şifalar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın duasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler Bilal Saygılı Camii ve Külliyesinin açılış kurdelesini kesti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.