Öne Çıkanlar meclis gülben ergen Ebru Gündeş ambulans meclis başkanı laiklik açıklamaları leyla ışık yeşil türbe İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu ted KADRO abd savunma bakanı 2016 yıl bütçesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bin 7 Gün Önce Veda Ettiği Kürsüden Yeniden “Merhaba” Diyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde genel başkan seçilmesinin ardından, yarın MKYK’yı ardından MYK’yı toplayacak. Salı günü de Meclis’te AK Parti grup toplantısında konuşacak olan Erdoğan, bin 7 gün veda ettiği AK Parti grup salonundan bu kez yeniden “merhaba” diyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın MKYK’ya ardından da MYK’ya başkanlık edecek. Erdoğan, olağanüstü kongrede liste dışı kalan genel başkan yardımcıları, Şaban Dişli, Nükhet Hotar ve Yasin Aktay’ın yerine yeni isimler atayacak. Ardından da MYK’yı toplayacak.

UYUM YASALARI YOL TAKVİMİ BELİRLENECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği MYK toplantısında, anayasa değişikliği çerçevesinde yapılacak “uyum yasaları” için takvim ve yöntem belirlenecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne göre; Cumhurbaşkanlığı Kanunu, Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Yasası Kanunu, HSK ve yüksek yargı organlarına ilişkin düzenlemeler yapılacak. Söz konusu değişikliklerin “torba kanun” olarak görüşülmesi planlanıyor.

MUHALEFET PARTİLERİ İLE GÖRÜŞÜLECEK
Edinilen bilgilere göre; Başbakan Binali Yıldırım, uyum yasaları için ilk olarak Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerle görüşecek. Uyum yasaları için nasıl bir yol ve yöntem izleneceği konusunda hem görüş alışverişinde bulunulacak, hem de destek istenecek. Muhalefetin tavrına göre Meclis’teki çalışmalar şekillenecek.

TBMM İÇTÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ
Anayasa değişikliği çerçevesinde, TBMM iç tüzüğünde yapılacak değişiklik için de Meclis Başkanı İsmail Kahraman devreye girecek. Kahraman, Meclis’teki 4 siyasi partiye “iç tüzük değişikliği” için çağrı yapacak. Gerekli görüldüğü takdirde “İç tüzük komisyonu” kurulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.