Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir Gece Ansızın Sincar'a da Gireriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör koridorunu tümüyle ortadan kaldırana kadar sürecin devam edeceğini belirterek, “Bir gece ansızın Sincar'a da gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde konuştu. Erdoğan, bu sabah hayatını kaybeden eski Bakan Hasan Celal Güzel’i rahmetle andığını belirterek, “Devlet, siyaset ve millet hayatımıza gerçekten yaptığı hizmetleri daima saygıyla hatırlayacağımız Hasan abimiz ilerleyen yaşına rağmen bitmeyen bir heyecan ve coşkuyla çalışmalarını sürdürüyordu. Mekanı cennet olsun” dedi.

“YARGIDAKİ FETÖ TEMİZLİĞİNİN BİTTİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

FETÖ’nün en çok hedef aldığı kurumların başında adalet teşkilatının geldiğini kaydeden Erdoğan, “Darbe girişimin ardından içindeki FETÖ’cülerı en hızlı ve en kararlı şekilde temizleyen kurum yine adalet teşkilatımız oldu. Bu temizliğin adalet teşkilatımız bünyesinde yol açtığı boşluğun doldurulması konusunda atılan adımları en başından beri takdirle takip ettim, ediyorum. Fakat bitti mi derseniz ben bittiğine henüz inanmıyorum daha çok çalışacağız. Çünkü bu virüs aynen kanser gibi kim bilir daha nerelerde, neler çıkacak ama takip edeceğiz, çıkaracağız” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞMALARI İDEAL HAKİM, SAVCI SAYISINA ULAŞANA KADAR SÜRDÜRMELİYİZ"

Erdoğan, avukatlık mesleğinden hakim ve savcılığa geçiş uygulamasını yaygınlaştırarak sürdürülmesi gerektiğini belirterek, “Yapılan atamalarla hakim, savcı sayımızdaki eksilmeyi şu anda fazlasıyla telafi ettik. Ancak bu konuda zaten kat etmemiz gereken daha çok mesafe vardı. Adalet akademimiz bünyesindeki çalışmaları ideal hakim, savcı sayısına ulaşana kadar sürdürmeliyiz” dedi.

“VİRGÜLÜ KOYDUK, İNŞALLAH ŞİMDİ NOKTA KONACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 59. gününde olan Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 3 bin 622 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Erdoğan, harekata ilişkin “İş bitti mi derseniz? Hayır bitmedi zira bütün Özgür Suriye Ordusu bizim askerimizle birlikte oradaki el yapımı bomba, şurada burada terörist olabilir bunlarını aramasını yapıyor hala devam ediyor. Emin bir belde oluncaya, olduğuna inandığımız ana kadar devam edecek. Virgülü koyduk, inşallah şimdi nokta konacak ve bununla kalmayacağız tabii. Bunun uzantısı var. Onlar da hallolacak” ifadelerini kullandı.

“BU İŞ ÇOK UZARSA YENİ BİR ZEYTİN DALI DA ORADA OLUR”

Erdoğan, Afrin şehir merkezini kontrol altına alarak Zeytin Dalı Herakatı'nın en önemli aşamasının geride bırakıldığını dile getirerek, şöyle konuştu:

“Şimdi Münbiç, Ayn el Arab, Tel Abyad, Kamışlı şeklinde bu koridoru tümüyle ortadan kaldırana kadar bu süreci devam ettireceğiz. Aynı şekilde Kuzey Irak'taki terör kamplarını da gerekirse sürekli olarak kontrolümüz altına alarak, zira merkezi yönetime söyledik, dedik ki 'bakın burada ikinci bir Kandil ihdas ediliyor.' Neresi o ikinci Kandil? Sincar. Eğer bu işi halledecekseniz siz halledin. Eğer halledemiyorsanız biz hemen bir gece ansızın Sincar'a da gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz. Eğer dostsak, kardeşsek bize gerekli kolaylığı sağlayacaksınız. Önceki Irak merkezi yönetimlerine biz bunları söyledik, bak eğer burada PKK’yı temizlemiyorsanız, bize bırakın biz temizleyelim. Dediler ki ‘biz sıkıntıya düştüğümüz de size durumu bildireceğiz’ o gün bugün hala bildirecekler. Henüz bir netice yok ama bu iş çok uzarsa yeni bir Zeytin Dalı da orada olur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.