Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim Çelebi Havacılık Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ Çankırı mitingi 4 Mart 2024 Pazartesi Gündem Özeti Sıkıntı Dünya Çalışan Gazeteciler Günü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bize Düşen Bu Terör Ordusunu Daha Doğmadan Boğmak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi artık Amerika ülkemiz sınırları boyunca bir terör ordusunu kurduğunu ikrar etmiştir, bize düşen de bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincan’da Kazan Soda Elektrik Fabrikası’nın açılışında konuştu. Erdoğan, ABD öncülüğündeki koalisyonun, PYD/YPG ağırlığındaki Suriye Demokratik Güçleriyle “sınır gücü” kurma kararına sert bir dille tepki gösterdi. Erdoğan şunları kaydetti:

“Müteffikimiz dediğimiz bir ülke tüm itirazlarımıza, tüm ikazlarımız, tüm iyi niyetli telkinlerimize rağmen sınırlarımız bir terör ordusu kurmakta ısrar ediyor. Türkiye sınırı boyunca kurulacak bir terör yapılanmasının, Türkiye’den başka bir hedefi olabilir mi? Amerika’nın artık kelime oyunlarından vazgeçerek niyetini açıkça ifade etmesinden memnuniyet duyarız. Eğer bir ülkenin başındaki kişi, yetkilileri, sorumluları bize terör örgütleriyle birlikte mücadele edeceğimizi söylüyorsa, hassasiyetlerimizin gözetileceğini ifade ediyorsa bu bizim için anlamlı bir sözdür. Aksi ortaya çıkana kadar da biz söze değer verir, bağlı kalırız. Şimdi artık Amerika ülkemiz sınırları boyunca bir terör ordusunu kurduğunu ikrar etmiştir, bize düşen de bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır. Nedir, orada 30 bin kişilik bir terör örgütü kurmuştur. Onlara şu an itibariyle 4 bin 800 TIR dolusu silah göndermiş. Ne gönderirsen gönder, o 30 bin kişilik kurduğun ordu orada tam anlamıyla temsil edemeyecek ve stratejik ortağının karşısında da kusura bakma rezil olacaksın.

“O BAYRAKLARI BİZ SİZE TESLİM ETMEK ZORUNDA KALMAYALIM”

Bizim tüm müttefiklerimize söylediğimiz, söyleyeceğimiz şudur; teröristlerle aramızda durmayın, katil sürüleriyle aramıza girmeyin, aksi takdirde ortaya çıkabilecek istenmeyen hadiselerden biz sorumlu olmayız. Terör örgütünün üstlerindeki bayraklarınızı kendiniz indirin ki o bayrakları biz size teslim etmek zorunda kalmayalım. Teröristlerin üniformalarındaki işaretlerinizi söküp alın ki teröristlerle birlikte olanları da toprağa gömmek mecburiyetinde biz kalmayalım.”

“HAREKAT HER AN BAŞLAYABİLİR”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en kısa sürede Afrin ve Münbiç meselesini de halledeceğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“Hazırlıklarımız tamamlanmıştır harekat her an başlayabilir, ardından da sıra diğer bölgelere gelecektir. Sınırlarımızı boyunca değil 30 bin, tek bir terörist bırakmayana kadar bu operasyonlar sürecektir. Amerikalıların sırtını sıvazladıkları teröristleri tanımadıkları anlaşılıyor. Bu adamların biz cinsini cibilliyetini iyi biliriz. Eğer biz stratejik ortağınız isek bize güven. Eğer biz Münbiç’e, Rakka’ya ordu gönderilecekse biz bir tugay da göndeririz, iki tugay da göndeririz. Siz bizimle hareket edin, yanlış yapıyorsunuz. 

“BU ORDUNUN ADI KALLEŞLER ORDUSUDUR”

Bizi anlayacaksınız ama iş işten geçmiş olacak. Biz onları çok iyi tanıyoruz. Biz bunların nasıl kalleş, nasıl ikiyüzlü olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu ordunun adı kalleşler ordusudur, bu böyle bilinsin. İki gün sonra başları dara düştüğünde oradaki Amerikan askerlerine ilk silah doğrultacak olan işte bu 30 bin kişilik teröristlerdir. Ama o zaman iş işten geçmiş olacak. Eğer Amerika bu vahşi canilerle kendisine bir gelecek kurmak istiyorsa ne diyelim keyfi bilir ama biz buna izin vermeyeceğiz. Milli bekamızı tehdit edecek bir oluşuma asla müsaade etmeyeceğiz. Nasıl Fırat Kalkanı Harekatı’nda oyunu bozmuşsak diğer bölgelerde de ülkemize kurulan tezgahı darmadağın edeceğiz.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.