Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bize Saldıranlara Karşı Osmanlı Tokadını Atarız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Birileri Afrin’e gitmeyi lüks görebilir, Afrin’e inmeyin diyebilir. Birileri hala oralarda barış rüzgârları estireceğini zannedebilir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki: Bize saldıranlara karşı kusura bakmayın, biz Osmanlı Tokadını atarız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Eskişehir 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Erdoğan, 2019’daki seçimlere ilişkin AK Parti kadrolarının her zamankinden daha güçlü, daha organize bir şekilde 2019’da yapılacak seçimlere hazırlandığını belirterek, “2019 seçimleri ülkemizin en kritik, tarihi önemi en yüksek seçimlerinden biri olacak” ifadelerini kullandı.

“ANA MUHALEFETİN BAŞINDAKİ ZAT GİBİ HER SENE BİR SEÇİM HEZİMETİ SIĞDIRMASINA RAĞMEN KOLTUĞA YAPIŞANLARDAN OLMADIK”

Siyaseti ikbal kapısı olarak değil hizmet vesilesi, istiklal ve istikbal mücadelesi olarak gördüklerini söyleyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Bu hareket hiçbir zaman koltuk hırsına, makam ve mevki sevdasına prim veren bir hareket olmadı. Biz ana muhalefetin başındaki zat gibi dokuz seçim kaybetmesine, görevde bulunduğu her sene bir seçim hezimeti sığdırmasına rağmen koltuğa yapışanlardan olmadık” şeklinde konuştu. Tüm makamlarını geçici ve fani olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz makama, insana, insanlığa, vatandaşlığa hizmet götürme aracı olmanın ötesinde hiçbir anlam yüklemedik, yüklemeyiz. Makam hırsı olanlar, makamlara hizmet aracı olarak değil de rant kapısı olarak bakanlar bu kutlu çatının altında asla barınamadılar” açıklamasında bulundu.

ZEYTİN DALI HAREKÂTI’NDA BİN 595 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bugüne kadar bin 595 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyen Erdoğan ayrıca harekatta 31’i asker, 60’ı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubu olmak üzere toplamda 91 şehidin olduğunu belirtti. Kongreye katılan vatandaşların, “Reis bizi Afrin’e götür” diye slogan atması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gitme kararını verdiğim zaman 15 Temmuz’da olduğu gibi haydi gidiyoruz diyeceğiz ve gideceğiz” dedi.

“BİZ OSMANLI TOKADINI ATARIZ”

Türkiye’nin bu tarihi süreçte kutuplaşmaya değil, kucaklaşmaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması şöyle devam etti:

“Ben şu anda milletimde bunu görüyorum. Mehmedimiz ne diyor: ‘Düğüne gidiyoruz’ diyor.  Birileri Afrin’e gitmeyi lüks görebilir, Afrin’e inmeyin diyebilir. Birileri hala oralarda barış rüzgarları estireceğini zannedebilir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki: Bize saldıranlara karşı kusura bakmayın, biz Osmanlı Tokadını atarız. O bana saldıracak, o bize saldıracak, Kilis’te öyle mi? Hatay’da 100’e yakın kardeşimiz şehit olacak, biz ne diyeceğiz öbür yanağımı da uzatacağım, gel bu yanağa da vur. Yok böyle şey. Biz Osmanlı’nın tokadını atarız. Aynı şeyi nerede yaptık, Cerablus’ta yaptık, Rai’de yaptık, El- Bab’da yaptık. Şimdi de burada yapacağız ve üç buçuk milyon Suriyeli kardeşimizi kendi topraklarına, kendi vatanlarına, evlerine inşallah döndüreceğiz. Fırat Kalkanı harekatında ne yaptıysak Afrin Harekatı’nda da bunu yapacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.