Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bize Yanlış Yapmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütünü destekleyenlere seslenerek, “Durduk, durduk, durduk, bir gece ansızın vurduk. Ne dedik bize yanlış yapmayın. Bizim sınırlarımız konusunda kim yanlış yaparsa karşısında bizi bulur. Dedik ki bize yanlış yapmayın. Ne dedik. 15 gündür, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ dedik” dedi.

Bursa’da partisinin düzenlediği AK Parti İl Kongresi’nde konuşan Erdoğan, Bursa ile ilgili proje ve yapılacak yatırımlardan bahsetti.  Referandumda alınan oy oranı için teşekkür eden Erdoğan, ancak beklentisinin daha yüksek olduğunu vurguladı. Erdoğan, 2019 seçimlerde Bursa’dan rekor derecede oy beklediğini söyledi. Erdoğan şöyle dedi:

“Bursa’yı çok büyük görevler bekliyor. Bu şehir kendisi için yapılan yardımların kat kat fazlasını ülkesi için yapmıştır. Bursa sıradan bir şehir değil. Bursa’nın önünde kullanılmayı bekleyen çok daha büyük bir potansiyel var. Uludağ’ın hala değerlendirilemediğini düşünüyorum. Bursa’ya 32 katrilyonluk yaparak bu konuda önemli bir altyapı oluşturduk.  Bursa hızla büyüyen bir şehir olduğu için buraya toplu konut projelerinde önemli bir yer verdik. Bu süreçte bazı hataların da gayet iyi farkındayız. Bursa'yı çok daha ileriye taşıyacak atılımları hep birlikte gerçekleştireceğiz.”

“BİZE YANLIŞ YAPMAYIN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatına değinerek, terör örgütünü destekleyenlere şu ifadelerle seslendi.

“Bize yanlış yapmayın. Ne oldu Cerablus’ta, El Bab’da, Rai’de? Bizim sınırlarımız konusunda kim yanlış yaparsa karşısında bizi bulur. Dedik ki bize yanlış yapmayın. Ne dedik. 15 gündür, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ dedik. Maalesef, müttefikimiz olan bazı ülkeler ‘terör örgütüne silah yardımı yapmadık’ diyorlar ama biz tüm kayıtları ile beraber biliyoruz, görüyoruz, görüntülüyoruz. Kimi aldatıyorsunuz ya bunların hepsi bilinen gerçekler.”

“DURDUK DURDUK BİR GECE ANSIZIN VURDUK”

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“5 bin tıra yakın silahın yanında, 2 bin civarında uçakla gelen silah ve mühimmat var. Bütün bunlarla terör örgütü desteklendi. PKK, PYD, bunlar desteklendi. Bir kısmı Afrin’e yerleştirildiler. Biz bütün bunların takipçisi olarak, durduk, durduk, durduk, bir gece ansızın vurduk. İşimiz çok, daha yapacağımız çok şey var. Dün akşam hava harekâtı ile gereken adımlar atıldı, ardından kara harekâtı başladı, şu anda da devam ediyor. Bütün mesele şu. Afrin yüzde 55’i ile Arapların, yüzde 35 orada  sonradan yerleştirilmiş Kürtler var ve yüzde 6-7 civarında  Türkmenler var. Bütün mesele Afrin’i gerçek sahiplerine teslim etmek. Bizim hedefimiz şu, 3.5 milyon Suriyeli bizim topraklarımızda var mı var. İşte bizim topraklarımızda bulunan Suriyeli kardeşlerimizi kendi topraklarına bir an önce göndermek. Terör örgütleri konusunda atacağımız adımları atıyoruz. Bu terör örgütlerini ülkemizde hiçbir tanesi kalmayıncaya dek bunların işlerini bitireceğiz. Suriye tarafından gelmek isteyenler de bunun bedelini çok ağır öderler.”

HDP’YE “SOKAK” UYARISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin Operasyonu’na karşı halkı sokağa çağıran HDP’lilere çok sert uyarılarda bulundu. Bunun bir milli mücadele olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, “Karşımıza çıkanı ezer geçeriz” dedi. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çıkmış, HDP’nin,  KCK’nın bazı temsilcileri meydanlara çağırıyor benim Kürt vatandaşlarımı. Şu ana kadar pek katılan olmadı. Şimdi buradan söylüyorum; sakın ha, bu çağrıya uyup da meydanlara çıkma yanlışına düşenler olursa bedelini çok ağır öderler bunu da böyle söylüyorum. Zira bu bir milli mücadeledir. Bu milli mücadelede karşımıza çıkanı ezer geçeriz bu böyle bilinsin. Burada taviz yok, en ufak bir esneklik yok gereği neyse bunu yaparız. Karşımıza kim çıkarsa çıksın bedelini öderler. Gelsinler yerli ve milli olarak beraber yürüyelim diyorum.”

ANAMUHALEFETE ELEŞTİRİ

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini de şöyle dile getirdi:

“Ana muhalefetin başındaki zat, onlara destek veriyor diye dolduruşa gelirlerse yine aldanırlar. ‘Yok kan dökülmesini istemiyoruz’ sen ne diyorsun ya. Böyle bir süreç başladığı zaman burada şahadet de olur, gazi de olur, kan da olur. Maalesef ana muhalefetin başında ki zat İstanbul’a yeni bir il başkanı seçti. Düşmanlarımızın dili ile konuşan içimizdeki mankurtlarla da uğraşmak zorunda kalıyoruz.  Dünya da milletinin değerlerine bu kadar uzak yabancı bir ana muhalefet var mıdır bilmiyorum.”

“PESPAYE GAZETE AHLAKSIZCA BAŞLIK ATMIŞ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’de bir gazetenin Afrin Operasyonu ile ilgili yaptığı habere de çok sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı, “Kuzey Kıbrıs’ta bir pespaye gazete ahlaksızca başlık atmış. Ben KKTC’deki kardeşlerimi tavır almaya davet ediyorum. Türk ordusunun Kıbrıs’tan sonra yeni bir işgal yaptığını söylüyor. Bu ne ahlaksızlıktır, bu ne edepsizliktir. Ben Kuzey Kıbrıslı kardeşlerime özellikle böyle bir duruşu sergilemek için bir tavır sergilemelerini istiyorum” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Türkiye'nin şurada, burada ne işi var diyenler, bu ülkenin gerçeklerinden bihaber olanlardır. Gerekli gördüğümüz her yerde varlık göstereceğiz. FETÖ demek sadece Pennsylvania’daki şarlatan, ona tapan köle sürüsü demek değildir, PKK demek katiller sürüsü demek değildir, DEAŞ demek tek vasıfları sözde Müslüman olan bir güruh demek değildir. DHKP-C demek, teröristcilik oynayan bir grup demek değildir. Hepsi de döktükleri kanın yanında çok daha büyük bir piyonun oyunlarıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.