Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi Stratejik Hedef Haline Getirmeye Çalışanlara Teslim Olmadık

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sınırlarımızın dibinde oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Zahide bize stratejik ortak gibi gözüküp de attıkları her adıma bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık, olmayacağız” dedi.

AK Parti’nin 6’ncı Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşiyor. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, kongrede bir konuşma yaptı. Kürsüye divan üyelerini selamlayarak çıkan Erdoğan, 17 yıl önce AK Parti’yi kurarken asla hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söylediklerini hatırlattı. AK Partili kadınların açtığı, “Yoktur mazinde zulme teslim olan Alparslan olur fatih olur her doğan dün Ertuğrul bugün Erdoğan” pankartını okuyan Erdoğan, “AK Kadınlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Bazılarının Dünyalarında Şeref, Namus Gibi Kavramların Karşılığı Olmayabilir”

Ülkenin ve milletin ayağına takılmak istenen prangaları parçalayıp attıklarını belirten Erdoğan, “Biz işte bu sorunlulukla soysuzlara zağarlık yapmak yerine onlara meydan okuyoruz. Hz. Ali’ye atfedilen güzel bir söz var, ‘Haksızlığa karşı susarsanız hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz’ biz sadece hakkımızı değil aynı zamanda ülkemizin ve milletimizin de şerefini savunuyoruz bazıları bunu anlamakta zorluk çekebilir. Bazılarının dünyalarında şeref namus haysiyet dik duruş, onurlu bir hayat sürmek gibi kavramların karşılığı olmayabilir. Bizim için bu değerlerimiz her şeyimizdir. ‘İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür’ evet bizim hayatımızın manası budur” şeklinde konuştu.

"İman Varsa İmkan Da Vardır"

16 yıldır karşılarına çıkan sıkıntılara, kurulan tuzaklara karşı koyduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bugün yine birileri bizi ekonomiyle, yaptırımla, dövizle, kurla, faizle, enflasyonla tehdit ediyor biz de onlara diyoruz ki, ‘Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz’ biliyoruz ki iman varsa imkan da vardır. Milletimiz bugüne kadar nice ihanetleri, tuzakları hep imanıyla boğmuştur. Kardeşlerimiz ve dostlarımızın duasıyla, desteğiyle her zorluğun üstesinden geldik. Bugün de imanımızla mücadelemizi yürütüyoruz. Türk’ün cesareti ve Müslümanın aklı imanının tezahürüdür. Hem cesareti, hem aklı olan bu milletin karşında duracak hiçbir fani güç tanımıyoruz. Hiç kimse bu milletle, ülkeyle oynamaya kalkmasın. Çünkü biz ‘Ya olacağız, ya öleceğiz’ diyerek hedeflerimize doğru yürüyen bir milletiz.

“Riyakarlık Karşısında Sesimizi Yükseltmekten Geri Durmadık" 

Buradan bir kez daha haykırıyoruz, başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz. Ezanlarımızı susturamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, Türkiye’nin yükselişini durduramayacaksınız, hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Çünkü biz Türkiye’yiz, çünkü biz Türk milletiyiz, çünkü biz Müslümanız, çünkü biz insanlığın ortak sesi ve vicdanıyız. Biz hiçbir zaman mücadeleden kaçan, davasının ve kendi ülkesinin yıpranması pahasına kendi alanını korumaya çalışan bir parti olmadık, olmayacağız. Kurulduğumuz günden beri dünyada gördüğümüz her haksızlık, adaletsizlik, zulüm, riyakarlık karşısında sesimizi yükseltmekten geri durmadık, durmayacağız. Hak için vatan için kavga verilirken pencereden seyretmedik seyretmeyeceğiz. Zalimler vurdukça sinenlerden, teröristlere boyun eğelerden, acılardan çıkar sağlamaya çalışan menfaatperestlerden olmadık, olmayacağız. Önce yiğitler aslan gibi vuruşurken arkada başka hesaplar içinde el ovuşturanlara benzemedik, benzemeyeceğiz. Ülke yanarken fırsatçılık peşinde koşanlara itibar etmedik, etmeyeceğiz.

"Terör Koridoruna Rıza Göstermedik, Göstermeyeceğiz"

Dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeyi kuranlara boyun eğmedik eğmeyeceğiz. Hayatlarını ve geleceklerini kurtarmak için yollara dökülen masum insanlar, denizlerin, okyanusların, ırmakların karanlık sularında, tel örgülerin, yüksek duvarları önünde ağlarken gülenlerden, onlara çelme takanlardan olmadık, olmayacağız. Filistinlilere zulmedilirken, Kudüs’teki kutsallarımız çevrilirken kafasını başta tarafa çevirenlerin safına katılmadık katılmayacağız. Sınırlarımızın dibinde oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Zahide bize stratejik ortak gibi gözüküp de attıkları her adıma bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık, olmayacağız.”

Anahtar Kelimeler:
AkpRecep Tayyip Erdoğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.