Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Koronavirüs vakıfbank chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ak parti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu Kadar Mücadele Veriyoruz Neredesin NATO?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de yaşanan gelişmelerin ardından NATO’nun tutumunu eleştirerek, “NATO neredesin? Bu kadar mücadele veriyoruz NATO. Türkiye NATO’nun üyesi değil mi? Neredesin? Afganistan’da hemen NATO üyesi ülkeleri oraya davet ettin, peki Suriye’de? Aslında kudretleri yetse kalkacaklar onlar açık net karşımıza dikilecekler fakat Türkiye'nin dik durduğunu görünce buna cüret edemiyorlar. Ama bizim isteğimiz şuydu, Afganistan’a, Somali, Balkanlara çağırdın geldik, şimdi de ben çağırıyorum, hadi bakalım Suriye’ye gel. Niye gelmiyorsun? 911 kilometre sınırları olan Türkiye şu anda tehdit altında niye gelmiyorsun? Sadece kuru kelamlar bizi doyurmuyor bunlara da inanmıyoruz artık. Samimi, dürüst olun üzerinize düşen görevi de yerine getirin” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Mersin 6. olağan il kongresinde konuştu. Erdoğan, Mersin’in 16 Nisan referandumda yüzde 36’lık evet oyu vermesinin beklentisini karşılamadığını belirterek, 2019 seçimlerinde Mersin’in Türkiye ortalamasının üzerine çıkacağına inandığını ifade etti. Erdoğan, Mersin’e yapılan yatırımlar hakkında da bilgi vererek, yapılan yatırım tutarının 27 katrilyon olduğunu belirtti.

“AFRİN’E GİRDİK, GİRİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kahraman güvenlik güçlerimizin, Mehmetçiğimizin, jandarmalarımızın, polislerimiz, Özgür Suriye Ordusu mensubu kardeşlerimizin her biri gösterdikleri cesaretle adeta analarından emdikleri sütü helal ettirmek için yarışıyorlar” diyerek, 50. gününde olan Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 3 bin 213 olduğunu açıkladı. Erdoğan, Afrin’e yönelik ilerlemenin devam ettiğini belirterek “İnşallah Afrin’e girdik, giriyoruz” dedi.

“BİZE YANLIŞ BAKARLARSA O ZAMAN İKİ PARMAĞIMIZ BUNLARIN İKİ GÖZÜNDE OLUR”

Tarihinde sömürge ayıbı olmayan, işgal lekesi bulmayan tek ülkenin Türkiye olduğunu savunan Erdoğan, “Bana isim verdirtmesinler. Biz bu işgal güçlerini çok iyi biliriz, bunları çok iyi tanırız. Biz sadece hem kendimiz hem de dostlarımız için güvenli ve müreffeh bir gelecek istiyoruz, yaptığımız bu. Terör örgütünün ve onu destekleyenlerin Suriye'de neyi amaçladıklarını onları da çok iyi biliyoruz. Onun için de onların üzerine üzerine gidiyoruz ve gideceğiz. Kimse bize yanlış bakmasın. Eğer bize yanlış bakarlarsa o zaman iki parmağımız bunların iki gözünde olur, bunu da iyi bilecekler” diye konuştu.

“AFRİN’İ ELE GEÇİRMEK ÜÇ GÜNLÜK İŞTİ”

Erdoğan, sivillerin maddi manevi hiçbir zarar görmemesine dikkat edildiğini belirterek, “Eğer biz teröristler ve Suriye’de yaptıklarını gördüğümüz kimi ülkeler gibi vicdanımızı, ahlakımız, hassasiyetlerimizi rafa kaldırmış olsak Afrin’i ele geçirmek üç günlük işti” dedi.

“MÜNBİÇ, AYN EL ARAP, TEL ABYAD, RESULAYN, KAMIŞLI’YI DA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLEYECEĞİZ”

Cerablus'u, Rai'yi, Azez'i, El Bab'ı teröristlerden temizledikten sonra altyapı ve üstyapı hizmetleriyle ayağa kaldırdıklarını belirten Erdoğan, “Afrin'i de öyle yapacağız. Ardından, teröristlerden arındırdıktan sonra Münbiç, Ayn el Arap, Tel Abyad, Resulayn, Kamışlı buraları da teröristlerden temizleyeceğiz. Çünkü biz işgale değil kardeşlerimizi bizden el aman isteyen kardeşlerimiz terör örgütlerinden kurtarmaya, kendilerine aydınlık bir gelecek kurma mücadelelerine destek vermeye gidiyoruz. Amacımıza ulaştığımızda da asla oralarda kalmayacak, sınır güvenliğimiz sağlayarak kendi topraklarımıza döneceğiz” ifadelerini kullandı.

“EY NATO NEREDESİN?”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO’ya seslendiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Ey NATO neredesin? Bu kadar mücadele veriyoruz NATO. Türkiye NATO'nun üyesi değil mi? Neredesin? Afganistan'da hemen NATO üyesi ülkeleri oraya davet ettin, peki Suriye'de? Suriye'de NATO üyesi olan ülkeler... Aslında kudretleri yetse kalkacaklar onlar açık net karşımıza dikilecekler fakat Türkiye'nin dik durduğunu görünce buna cüret edemiyorlar. Ama bizim isteğimiz şuydu, Afganistan'a çağırdın geldik, Somali'ye çağırdın geldik, Balkanlara çağırdın geldik, şimdi de ben çağırıyorum, hadi bakalım Suriye'ye gel. Niye gelmiyorsun? 911 kilometre sınırları olan Türkiye şu anda tehdit altında niye gelmiyorsun? Sadece kuru kelamlar bizi doğurmuyor bunlara da inanmıyoruz artık. Samimi, dürüst olun üzerinize düşen görevi de yerine getirin.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.