Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis demet akalın zorlu psm Sertab Erener gülben ergen cem yılmaz Ebru Gündeş kazakistan tarkan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bundan Sonra Sadece Zafer Marşları Yazacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz gecesi yaşadıklarımızdan sonra hep birlikte elimizi açıp tıpkı Akif gibi Rabbimizden bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmamasını dilemiştik. İnşallah bundan sonra sadece zafer marşları yazacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesine ve AK Partili milletvekillerine, Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak kullanılan Birinci Meclis’in Genel Kurul Salonunda bir konuşma yaptı. “Bu çatının altında böyle bir başlangıç yapmak çok şeyler hatırlatıyor bize” diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, Kurtuluş Savaşı’nı yad etmek üzere orada bulunduklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

“Tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bugün de milli iradenin üzerinde hiçbir fani güç tanımadığımızı belirterek sözlerime başlıyorum. Birinci Meclis gazi bir Meclis’ti. Şu andaki Meclis’imiz de gazilikle şereflenmiştir. İlk Meclis’ten bugüne kadar milli iradenin temsilcili olarak görev yapmış tüm milletvekillerimizi saygıyla anıyoruz. Aynı şekilde yeni yönetim sistemimizin merkezi olan Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyemiz de bildiğiniz gibi gazi bir mekandır. Şehadetle ve gazilikle girdiğimiz Anadolu topraklarını aradan geçen bin yılın ardından yine aynı inançla, aynı azim ve kararlılıkla savunuyoruz. Ecdadımızın emanetini yere düşürmemek, ezanlarımızı susturtmamak, bayrağı indirmemek, haysiyetimizi çiğnetmemek için alın terimize ve gerektiğinde canımızı ortaya koyarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Bugün eski Meclis binasındaki bu törenimizi işte bu tarihi sürekliliğin bir sembolü olarak görüyorum. Onun için duyguluyum. Onun için bu duygusallığımı hoş görün. Dün bu sıralarda devleti kurtarmak, istiklali sağlamak için bir araya gelinmişti. Bugün ise Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırarak dünyanın en büyük on ülkesinden biri haline getirmenin kararlılığıyla buradayız.”

“SİNSİ RAKİPLERİMİZ VAR”

Milletin yanlarında olduğunu ifade eden Erdoğan, “Peki karşımızda kim var? Karşımızda terör örgütleri var. Onları destekleyen güçler var. Karşımızda ülkemizin büyümesinden gelişmesinden, kalkınmasından rahatsız olanlar var. Karşımızda yaptığımız yatırımları hazmedemeyen bunun için her birine bir kulp takmaya çalışan sinsi rakiplerimiz var, içeride ve dışarıda. Karşımızda maziden atiye kurduğumuz köprüyle milletimizin öz güveninin artmasından çılgına dönenler var. Karşımızda kendi halklarına sağlayamadıkları demokratik ve ekonomik imkanların ülkemizde yaşanmasını geleceklerine tehdit olarak görenler var. Bugüne kadar hep dediğimiz gibi bize Allah, milletimiz yeter” diye konuştu.

“F-16’LAR ÜZERLERİNDEN GEÇERKEN ONLAR ŞEHADETE YÜRÜDÜLER”

İstiklal Marşı’ndan alıntı yaparak konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte benim milletim 15 Temmuz gecesi bunu yapmadı mı? Gövdesini siper etmedi mi? Yurdumuza o alçakları uğratmamak için kendilerini tankların altına atmadı mı? F-16’lar üzerlerinden geçerken onlar şehadete yürüdüler. Helikopterler bomba yağdırırken onlar şehadete yürüdüler çünkü onlar bir şeye inanmışlardı; şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda, demişler, böyle yürümüşler. 15 Temmuz gecesi yaşadıklarımızdan sonra hep birlikte elimizi açıp tıpkı Akif gibi Rabbimizden bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmamasını dilemiştik. İnşallah bundan sonra sadece zafer marşları yazacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.