Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlara 24 Haziran’da Osmanlı Tokadı Gerekmez Mi?”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Diyarbakır’da 53 tane Kürt kardeşimi öldürenlerin talimatını veren birisini Edirne’de gidiyor cezaevinde ziyaret ediyor. Kim bu? İnce ince. Şimdi 24 Haziran’da bunlara gerekli bir Osmanlı tokadı gerekmez mi?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Ankara’nın Türkiye’deki en büyük reformlara öncülük ettiğini dile getiren Erdoğan, “Bugün Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine adım atmaya hazırlanıyorsa bunda Ankara’nın çok büyük katkısı var” şeklinde konuştu.

“BUNLARA 24 HAZİRAN’DA OSMANLI TOKADI GEREKMEZ Mİ?”

Gerçekleştirdikleri mitinglerde yeni projelerini ve vizyonlarını anlattıklarını söyleyen Erdoğan, “Peki ötekiler ne anlatıyor? Sadece yıkmayı anlatıyor. Bay Muharrem’in ağzından terörle mücadeleyi duydunuz mu? Bay Kemal’den terörle mücadeleyi duydunuz mu? Nasıl duyarsınız adam Ankara’dan İstanbul’a teröristlerin desteği ile parlamentoya girenlerle beraber yürüyor. Öbürü 6-7 Ekim’de benim Kürt kardeşlerimi Diyarbakır’da 53 tane Kürt kardeşimi öldürenlerin talimatını veren birisini Edirne’de gidiyor cezaevinde ziyaret ediyor. Kim bu? İnce ince. Şimdi 24 Haziran’da bunlara gerekli bir Osmanlı tokadı gerekmez mi?” ifadelerini kullandı.

“KORGENERAL TEMEL,ORADA ÜLKEMİZİ, MİLLETİMİZİ MEMNUN EDECEK BİR İFADEYE ALKIŞ TUTMUŞTUR”

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’e yönelik sözlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu cümlelerle değerlendirdi:

“İnce ince ne diyor bizim İsmail Metin Temel paşaya? ‘Geldiğim günün ertesinde apoletlerini sökeceğim’ diyor. Önce haddini bil. Apoletlerini sen mi taktın ki sen sökeceksin? Bu apoletleri millet taktı ve bu ülke bir hukuk devletidir. Bu ülkede yargı var. Diyor ki benim için, ‘O nasıl herkesi cezaevine attıysa ben de aynısını yapacağım.’ Bir defa haddini bil. Tayyip Erdoğan anayasanın amir hükümleri gereğince bu komutanların başkomutanıdır. Malatya’daki toplantı bir parti toplantısı değildir. Malatya’daki toplantı TESK’in bir iftar sofrasıdır. O iftar sofrasında o ilin protokol mensupları da ne yapmıştır? Gelmiştir. Komutan da ikinci ordu orada olduğu için o iftara gelmiştir. Orada ülkemizi, milletimizi memnun edecek bir ifadeye alkış tutmuştur. Niye rahatsız oluyorsun, neden rahatsız oluyorsun?”

Fırat Kalkanı Harekatı ile Zeytin Dalı Harekatı’nda Suriye’de 4 bin kilometre karelik bir alanı güvenli hale getirdiklerini söyleyen Erdoğan, 200 bin Suriyelinin topraklarına geri döndüklerini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.