Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP Siyasi Kadavra Haline Gelmiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenerek, “Ancak burada sorun CHP’nin içinde bulunduğu tükenmişliğin geçici bir bunalım olmaktan çıkıp kalıcı bir arıza haline gelmesi hatta üstten aşağı tüm kadrolara sirayet etmesi. Bugün CHP siyaseten tükenmiş, bitmiş bir parti olarak adeta siyasi kadavra haline gelmiştir. Millete söyleyecek ne tek bir sözleri, ne de ülkeye önerebilecek tek bir projeleri vardır. Çok daha vahimi ise hamasetle, iftirayla, yalanla siyaset gemisini yürütebileceklerine inanmaları” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genişletilmiş il danışma meclisi toplantısına katıldı. Etkinlikte gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Türkiye’nin yaşadığı zorlukları anımsatarak, “Her imtihan bir imkandır bilinciyle krizleri ülkemiz ve milletimiz için fırsata çevirecek politikaları tek tek hayata geçiriyoruz” dedi.

“BU İŞ YÜREK İŞİ KÜREK İŞİ DEĞİL”

15 Temmuz Darbe Girişimi’ne dikkat çeken Erdoğan, yaptığı çağrının vatandaşlar nezdinde karşılık bulduğunu ve vatandaşların sokağa çıktığını aktararak, “Birileri de nerelere kaçıp sığınacağının hesabını yaptı. Biz Yeşilköy havalimanına gelirken, bütün millet yürürken, on binler orada birikmişken ana muhalefetin başındaki zat da oraya inmişti. Ana muhalefetin başındaki zat oraya indiğinde tanklar oradaydı ve tanklar oradayken kendisi adamını gönderiyor önce gerekli görüşmeler yapılıyor daha sonra tanklar çekiliyor ve kendisini alacak araba geliyor ve arabaya biniyor, oradan doğru Bakırköy Belediyesi’ne gidiyor ve Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinde misafir oluyor ve oradan televizyondan o gece bütün gelişmeleri izliyor ve çayını yudumluyor. Hala bütün o gecenin o gelişmelerini arkasına sığınmak suretiyle kendini utanmadan savunma yoluna gidiyor. Bir başka programda da yine diyor ki böyle bir darbe girişiminde bulunmaya kalksalar tankların önüne önce ben çıkarım. Hadi çıksaydın, niye çıkmadın? Niye kaçtın? Millet F-16’ların altında, tankların önündeydi sen neredeydin? Çok da enteresan yaptığı açıklamaya bakın, ‘Oteller o gece kapalıydı’ diyor. Bu iş yürek işi, kürek işi değil” şeklinde konuştu.

“OKYANUS ÖTESİNDEKİ EFENDİLERİNE ŞİRİN GÖZÜKMEK İÇİN”

Türkiye’de anam muhalefet koltuğunun uzun zamandır boş olduğunu ifade eden AK Partili Erdoğan, şöyle konuştu:

“CHP bırakın ana muhalefetlik vasfını, giderek siyasi parti hüviyetini daha kaybetmektedir. 94 yıllık bir maziye sahip olduğunu iddia eden bir partinin mevcut yönetim altında geldiği yer gerçekten içler acısı. DHKP-c’den bölücü terör örgütüne kadar çiçek atmadıkları, destek çıkmadıkları koruyup kollamadıkları hiçbir illegal yapı adeta kalmamıştır. Atatürk’ün partisi iddiasındaki CHP bugün Pensilvanya’nın partisi haline dönüşmüştür. Bir dönem iktidara gelmenin yolunu vesayet odaklarına emir erkliği yapmakta arıyorlardı şimdi de iktidara giden yolun Pensilvanya’daki şarlatana kapı kulluğu yapmaktan geçtiğini zannediyorlar. Sırf okyanus ötesindeki efendilerine şirin gözükmek için, 250 şehit, 2 bin 193 gazi verdiğimiz 15 Temmuz Direnişini dahi sulandırmaktan çekinmiyorlar. Ülkemizin FETÖ ile mücadelesine ket vurmak için şu ana kadar yapmadıkları tezvirat bırakmadılar. Ağızlarını her açtıklarında 15 Temmuz demokrasi destanı için ‘kontrollü darbe’ diyorlar. Millete kurşun sıkanlara ana kuzusu diye sahip çıkıyorlar. Burada amaç diyet, koltuk borcunu layıkıyla ödemektir.

“BUGÜN CHP SİYASETEN TÜKENMİŞ BİR PARTİ”

En büyük mirası batık bir SSK en büyük mahareti de seçim kaybetmek olan bir Genel Başkan başka türlü nasıl koltuğunu koruyabilir? Geldiği yeri birilerinin lütfuna, kumpasına borçlu olan bir Genel Başkandan farklı hareket etmesini elbette beklemiyoruz. Sayın Baykal’ın ziyaretine gidiyor, ‘aday mısınız?’ diye sorduklarında ‘Hayır aday değilim’ diyor ama ertesi sabah bir de bakıyorsunuz ki adaylığını açıklıyor. Akşam başka, sabah başka. Ancak burada sorun CHP’nin içinde bulunduğu tükenmişliğin geçici bir bunalım olmaktan çıkıp kalıcı bir arıza haline gelmesi hatta üstten aşağı tüm kadrolara sirayet etmesi. Bugün CHP siyaseten tükenmiş, bitmiş bir parti olarak adeta siyasi kadavra haline gelmiştir. Millete söyleyecek ne tek bir sözleri, ne de ülkeye önerebilecek tek bir projeleri vardır. Çok daha vahimi ise hamasetle, iftirayla, yalanla siyaset gemisini yürütebileceklerine inanmaları.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.