Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan vakıfbank merkez bankası abd Koronavirüs terörist esnaf TarımÜFE 10 Kasım amerika bahçeli tsk

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "CHP’nin Adnan Menderes’i Nasıl İdam Ettiğini Biz Gayet İyi Biliriz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “CHP’nin tarihini biz iyi biliriz. Onların yakın siyasi tarihimizde Adnan Menderes’i, arkadaşlarını nasıl idam ettiklerini biz gayet iyi biliriz. Tarih buna şahittir ama onlar bundan zevk duyanlardır. Onlar kollarında teröristlerle beraber Ankara’dan İstanbul’a yürüyebilirler biz ise rahmet-şefkat erleriyle yürürüz yürümeye de devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Programda bir konuşma yapan Erdoğan, gençlerin hayalleriyle aralarındaki engelleri kaldırmaya gayret ettiklerini ifade ederek, bunun için gençlerin özgürlük alanlarını genişletmeye ve kendilerini serbestçe ifade edebilecekleri bir iklimi yurt genelinde tesis etmeye çalıştıklarını anlattı.

“MİLLETİMİZİN TAMAMINA HİZMET ETMENİN ÇABASINI GÜTTÜK”

“28 Şubat dönemlerinin üniversitelerdeki utanç sahnelerine son verdik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükseköğretim kurumları dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarının vesayetçi zihniyetten arındırdıklarını belirterek, “Hiçbir evladımızın inancından kılık kıyafetinden dış görünüşünden dolayı horlanmadığı bir özgürlük atmosferini ülkemizde hakim kıldık. Bu süreçte sadece kendimize veya tabanımıza değil bizimle aynı dünya görüşünü paylaşsın veya paylaşmasın milletimizin tamamına hizmet etmenin çabasını güttük. Çoğu zaman haksızca insafsızca eleştirildiğimiz halde bize yapılanların hiçbirini biz başkalarına yapmadık” değerlendirmesinde bulundu.

“HİÇBİR ETNİK VEYA DİNİ GRUBUN ÖZGÜRLÜK ALANLARI DARALMAMIŞTIR”

Son 16 yılda sadece terör örgütlerinin ve yandaşlarının hareket alanlarının daraldığını söyleyen Erdoğan, “Son 16 yılda mevzi kaybedenler sadece vesayet odakları olmuştur. Son 16 yılda gelir kaybedenler sadece çalışmadan, üretmeden, hiçbir riske girmeden para kazanmaya alışmış asalaklar olmuştur. Son 16 yılda güçten düşen sadece millete tepeden bakmayı alışkanlık haline getiren bir avuç seçkin olmuştur. Bunların dışında hiç kimsenin hiçbir vatandaşımızın hiçbir etnik veya dini grubun özgürlük alanları daralmamış hayatına müdahale edilmemiştir. Türkiye’nin son 16 yılından rahatsız olanlar da senelerdir kendilerini imtiyazlı vatandaş konumuyla görmeye alışanlardır. Her ne kadar birileri gerçekleri ters yüz ederek anlatmayı alışkanlık haline getirmiş olsa da biz demokrasinin geliştirilmesi, hak ve özgürlük alanlarının özellikle genişletilmesi yolunda çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ENSAR İLE MUHACİR NEDİR BU ADAM BİLMEZ”

Yeniden diriliş-şahlanış döneminin arifesinde olunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyadaki tüm mazlum ve mağdurların huzur, barış ve güven içinde yaşadığı bir küresel sistemin savunuculuğunu yaptıklarını aktardı. Suriyelilerin varil bombaları altında yaşamını yitirmediği, dünyanın da buna sessiz kalmadığı bir düzenin inşası için gayret ettiklerini vurgulayan Erdoğan şunları kaydetti:

“İşte ana muhalefetin başı, dün İngiltere’de ne diyor? ‘Türkiye’deki Suriyelileri biz geldiğimizde tekrar Suriye’ye göndereceğiz’ diyor. Bunun insanlıktan nasibi var mı? İnsanlıktan nasibini almamış olan bir kişi ancak bunu söyleyebilir. Bunlar muhacir, biz ise ensarız. Ensar ile muhacir nedir bu adam bilmez, bu hassasiyeti anlamaz. Bunlarda böyle bir kavram, böyle bir anlayış yok. Çünkü bunlar her zaman zulümle iç içe olmuşlar bunlar her zaman geçmişlerinden bu yana hep zulmetmişler. CHP’nin tarihini biz iyi biliriz. Onların yakın siyasi tarihimizde Adnan Menderes’i, arkadaşlarını nasıl idam ettiklerini biz gayet iyi biliriz. Tarih buna şahittir ama onlar bundan zevk duyanlardır. Onlar kollarında teröristlerle beraber Ankara’dan İstanbul’a yürüyebilirler biz ise rahmet-şefkat erleriyle yürürüz yürümeye de devam edeceğiz.

“BAY KEMAL SEN ONLARLA BERABER YÜRÜMEYE DEVAM ET”

Biz Afrika’nın yeraltı zenginliklerinin batılı müstekbirlerce gasp edilmediği, insanların elması, altını, petrolü için sömürülmediği bir yapının tesisi yolunda mücadele veriyoruz. Biz Gazze sahilinde oynayan çocukların bombaların hedefi olmadığı, ciğerparelerini korumak için babalarının vücutlarını İsrail kurşunlarına siper etmek zorunda kalmadığı insani bir sistemin hayat bulması için ter döküyoruz. Bay Kemal, sen onlarla beraber yürümeye devam et. Biz mazlumlarla, mağdurlarla beraber yürümeye devam edeceğiz. Bir insan ve elbette Müslüman olarak bu mücadelenin boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi çocukların, kadınların güvende olmadığı bir dünyada hiç kimse güvende değildir. Umut yolculukları karanlık sularda sona eren mazlumların cesetlerinin çocuklarıyla birlikte sahile vurduğu bir dünyada hiç kimse kendini emniyette hissedemez. Demek ki Bay Kemal ediyor. Gençlerin terör, uyuşturucu veya ahlaksızlık bataklığında can verdiği bir dünyada hiç kimse geleceğine umutla bakamaz. Sözüm ona özgürlük adına belli uyuşturucu maddelerin serbest bırakıldığı bir sistemde hiç kimse istikbalini garantide göremez.”

İZZETBEGOVİÇ MESAJI

19 Ekim 2003’te yılında hayatını kaybeden Aliya İzzetbegoviç’e Rahmet dileyen Erdoğan, “Rabbim onu cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.