Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk Sertab Erener

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cibilliyetinin Gereğini Yapıyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “yurt dışında parası olduğuna yönelik belge açıklayacağı” iddialarına yanıt verirken, sert konuştu. Erdoğan, “Kendisine ya iddialarını ispat etmesi ya da özür dilemesi çağrısı yaptım. İspat ederse siyaseti bırakacağımı, ispatlayamazsa kendisine siyaseti bırakmasını söyledim. Güya belge açıklayacakmış. Benim çağrım açık. Benim yurtdışına milyonlarca lira para gönderdiğimi açıklıyor belgesi var mı? Yok. Bu çağrılarımın beyhude olduğunun farkındayım. Cibilliyetinin gereğini yapıyor. Bundan sonra hukukumuzu, hukuk içerisinde aramaya devam edeceğiz. Bir yanağıma vurdun mu, öbür yanağını bekle bizden gelecek” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Meclis’te AK parti Grup toplantısında konuştu. CHP Meclis Grup toplantısında kendisi hakkında belge açıklayacağını duyuran Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

“İŞİ MÜPTEZELLİĞE VURUYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, kendisi ve ailesinin yurtdışında parası olduğu ve bunu belgeleyeceğine yönelik iddialarına yanıt verdi.

Erdoğan, “İspatla hem siyaseti hem de cumhurbaşkanlığı makamını bırakacağım. İspatlayamazsan siyaseti bırakmanı isteyeceğim. Ya ispatla ya da özür dile” çağrısında bulundu.

Erdoğan, şöyle dedi:

“Kendisine ya iddialarını ispat etmesi ya da özür dilemesi çağrısı yaptım. İspat ederse siyaseti bırakacağımı ispatlayamazsa kendisine siyaseti bırakmasını söyledim. Güya belge açıklayacakmış biraz sonra. Bizimle ilgisi olmayan konuları ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getirecektir. Müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış. Kendisine bir yerlerden bir şeyler gönderiliyor o da açıklıyor. Benim çağrım açık. Benim yurtdışına milyonlarca lira para gönderdiğimi açıklıyor, belgesi var mı? Yok.  Cibilliyetinin gereğini yapıyor. Bundan sonra hukukumuzu, hukuk içerisinde aramaya devam edeceğiz. Bir yanağıma vurdun mu öbür yanağını bekle bizden gelecek. Bu çağrılarımın beyhude olduğunun farkındayım. Türkiye olarak bu hassas dönemde ne kadar kucaklayıcı olmaya çalışıyorsak anamuhalefet partisinin başındaki zat da işi o derece söylemek zorundayım, müptezelliğe vuruyor. Yaptığı iş hep iftira, iftira, iftira. Hep yalan. Hadi şahsımla ailemle ilgili meseleleri bıraktım ülkemize saldıran herkesle aynı safta yer alması düşündürücüdür.”

Kılıçdaroğlu’nun sadece kendi ve ailesine iftira atmakla kalmadığını kaydeden Erdoğan, CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ı da anarak şöyle devam etti:

“FETÖPEREST”

“Biz PKK’nın üzerinde gideriz iyi çocuklar diyerek yola devam eder. Biz FETÖ’nün üzerine gideriz Ankara’dan İstanbul’a yürüyecek kadar FETÖPEREST olur. Yüreği nasırlaşmış, beyni sulanmış bir zat var. Atatürk’ü andığımız için CHP’den Atatürk karşıtı açıklamalar bekler hale geldik. CHP hızla anamuhalefet partisi olmaktan çıkıp ana hıyanet partisi konumuna doğru sürüklenmektedir. CHP’nin eski genel başkanıyla tartışırdık, karşılıklı atışırdık ama polemiklerimizin bir seviyesi vardı. Yok, sayıp cevap vermesek terbiyesizliği siyaset yapmak sanıyorlar. Ne yapacağımızı biz de şaşırdık. 2019 seçimleri hızla yaklaşıyor. Biz milletimizin önüne çıkacağız. Anamuhalefet de çıkacak heybesinde ne kadar zehir varsa ortaya dökecek. Küp içindekini sızdırır. 2019 yılı inşallah bir imtihan yılı olacak. Son saldırılarıyla ilgili ailece bu zat hakkında manevi tazminat davamızı 1.5 milyon lira olarak açıyoruz. Biz buna yönelik çizgi çekmiştik ama anlamadı. Çünkü bu cibilliyet meselesi.”

"BABAMIN OĞLU OLSA KAPININ ÖNÜNE KOYARIM"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi adını kullanarak, parti ve teşkilatlara seslenerek, “Bürokrasi dahil, nerede işinin altından kalkamayan biri varsa, şu tarz ifadelerle işin içinden sıyrılmaya çalışıyor; ‘beyefendi böyle istiyor, Cumhurbaşkanımız böyle istiyor, Külliye istiyor.’ Ömrümde hiç görmediğim insanların tasfiyesine kadar her konuda bunun kullanıldığı anlaşılıyor. Benim aracı kullanmaya ihtiyacım yok. Babamın oğlu olsa dahi kapının önüne koyarım” dedi.

Erdoğan, Meclis’te AK parti Grup toplantısında konuştu. Konuşmasında geçen hafta yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinden bahsetti. Konuşmasının büyük bölümünü ise parti içerisinde ve teşkilatlarda adını kullananlara ayırdı. Sert uyarı ve mesajlar veren Erdoğan, “Bugün beni çok rahatsız eden bir hususu paylaşmak istiyorum” dedi.

“KİMSEYİ ARACI KOYMAM”

Nerede işinin altından kalkamayan biri varsa adını ve makamını kullandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle dedi:

“Bürokrasi dahil, nerede işinin altından kalkamayan biri varsa, şu tarz ifadelerle işin içinden sıyrılmaya çalışıyor; ‘beyefendi böyle istiyor, Cumhurbaşkanımız böyle istiyor, külliye istiyor.’ Ömrümde hiç görmediğim insanların tasfiyesine kadar her konuda bunun kullanıldığı anlaşılıyor. Benim ağzımdan çıkan böyle bir söz var mı? Daha önce belirtmiştim. Sosyal medyada benim adıma ahkam kesenler olmuştu.  Eğer ben birisine bir şey söyleyeceksem, tavır koyacaksam kimseyi aracı kılmaya ihtiyacım yok, bizzat kendim söylerim. Kendim yaparım. Kafasında 40 tilki dolaştırıp kuyruklarını birbirine değdirmeyen sinsilerden hiç bir zaman olmadık, olmayacağız. Biz ülkemizin ve milletimizin tüm meselelerini konuşur, tartışır, sırtlanır üstesinden geliriz. Biz milletimizle aramıza kimseyi sokmamak için yeri geldiğinde medyaya, bürokrasiye yedi düvele meydan okuduk, çekinmedik. Şimdi birilerinin çıkıp bu tarz ifadelerle milletimizle aramıza girmesine izin vermeyiz. ‘Beyefendi böyle istiyor’ sözü adeta bürokratik oligarşinin yeni bir şifresi haline dönüşmüştür.”

“BABAMIN OĞLU OLSA KAPININ ÖNÜNE KOYUN”

“Adımı, cumhurbaşkanlığı makamını kullanan kim olursa babamın oğlu olsa kapının önüne koyarım” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

“İşini yapan herkesin Cumhurbaşkanı olarak bırakın önünü kesmeyi, yardımcısı olmuşumdur. Bizim tarzımız doğruya doğru, yanlışa yanlış demektir. Bunu birlikte çalıştığımız herkes çok iyi bilir. Şahsım üzerinden bürokratik oligarşi üretmeye çalışılması asla kabul edilebilir değildir. Hiç bir kurumda şahsımın adı kullanılarak işin tıkanmasına rıza gösteremeyiz. Ben söylemiyorsam babamın oğlu olsa kapıdan geri kovun. Babamın oğlu olsa dahi kapının önüne koyarım. Siz de öyle yapın. Kapının önüne koyun. Ne demek adımı kullanmak? Bunların hepsi sahtekârdır, dolandırıcıdır bunlara yol vermeyin. Adımı kullanarak size kim geliyorsa benden bir telefon almıyorsanız, bana sorun. Bunu teyit etmiyorsam bu insanları lütfen gönderin. Ne demek adımı kullanmak? Bu bizim siyaset etme anlayışımıza terstir. Meclis’teki, partideki, Cumhurbaşkanlığı’ndaki özel kalem görevlileri ile şahsıma iletmelerini rica ediyorum.”

LAWRENCE MİSYONLU KİŞİLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerde Alevilere yönelik yapılan provokasyonları da anımsatarak, “Alevi kardeşlerimize yönelik provokasyonları yapanlar da olsa olsa Lawrence misyonlu kişiler olur. Alevi kardeşlerimiz de bu ülkenin asli sahipleridir. Her türlü hakka ve imkâna sahip bireylerdir” dedi. Erdoğan, bu hafta içeresinde ABD Başkanı Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini de belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.