Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çukur Eylemleriyle Ne Yapılmak İstendiğinin Farkına Varıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün Afrin’e, Münbiç’e ve bölücü örgütün işgali altındaki diğer bölgelere baktığımızda, Kobani olaylarıyla, çukur eylemleriyle ne yapılmak istendiğinin çok daha iyi farkına varıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Mardin’deki 6. olağan il kongresinde konuştu. Erdoğan, 57. gününde olan Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, “Her an size Afrin'le ilgili müjdeyi verebiliriz” diyerek, harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 569 olduğunu açıkladı. Teröristler tarafından içinden kamyonların geçebileceği büyüklükte tünellerin yaptığını belirten Erdoğan, “Bunları nasıl yaptılar? Kimlerle yaptılar? Arkalarında kimler vardı? Bize dost görünen bize yanlış yapanlar vardı” dedi.

“O ZAMAN MARDİN’DE TERÖR YOKTU, KARDEŞLİK VARDI”

Erdoğan, çatışma ve gerilim yerine kardeşliği yücelten, birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürüyen bir Mardin’i görmeyi arzu ettiğini belirterek, “Bugün yollara, sokaklara taşan coşkusuyla Mardin bir kez daha dayanışmanın şehri olduğunu gösteriyor. 20 yıl önce gördüğüm Mardin’i şimdi yeniden görüyorum. O zaman Mardin’de terör yoktu, kardeşlik vardı” dedi.

Öte yandan Erdoğan, Mardin'in Derik ilçesinde görev yaparken uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaybeden kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ü rahmetle andığını belirtti.

“MESELENİN HAK VE ÖZGÜRLÜK TALEPLERİYLE ALAKASI OLMADIĞI ANLAŞILIYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadeleye ilişkin şunları kaydetti:

“Bugün şöyle geriye doğru baktığımızda o çukurların niçin açıldığını, o hendeklerin hangi gaye ile kazıldığını çok daha iyi anlıyoruz. Bugün Afrin’e, Münbiç’e ve bölücü örgütün işgali altındaki diğer bölgelere baktığımızda, Kobani olaylarıyla, çukur eylemleriyle ne yapılmak istendiğinin çok daha iyi farkına varıyoruz.

Meselenin siyasetle, demokrasiyle, hak ve özgürlük talepleriyle hiçbir alakasının olmadığı, tek hedefin vatanımızı parçalamak olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor. Bölücü örgütün coğrafyamızı kan gölüne çevirmek isteyenlerin maşası olduğu şimdi çok daha iyi anlaşılıyor.”

“DEVLETİMİZ SÖZDE SİYASETÇİLERE HAK ETTİĞİ DERSİ VERMİŞTİR, VERECEKTİR”

Erdoğan, bölücü terör örgütünün, vatandaşların canına, malına veya namusuna kast etmesine izin vermeyeceklerini ifade ederek, “Devletimiz, hem sırtını emperyalistlere dayayan kiralık katillere hem de o kiralık katiller sürüsüne sırtını dayayan sözde siyasetçilere hak ettiği dersi vermiştir, verecektir. Hiç şüphesiz anayasa, hukuk ve kanunlar çerçevesinde siyaset yapmak isteyenlere demokrasimizin imkanları sonuna kadar açıktır. Siyaset söyleyecek sözü, hayata geçirilecek projesi, millete ve ülkeye faydalı teklifi olanlar için hala en büyük fırsattır. Ancak milletten aldığı yetkiyi istismar edenlere, vatandaşlarımızın kendilerine sunduğu imkanları Kandil'deki çapulculara peşkeş çekenlere de kesinlikle müsamaha göstermeyiz” diye konuştu.  

“BİR DÖNEM BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜNE AKAN KAYNAKLAR ARTIK MARDİNLİ VATANDAŞLARIMIZA HİZMET OLARAK HARCANIYOR”

Mardin’in hem terörün acısını hem huzurun kıymetini bilen bir şehir olduğunu belirten Erdoğan, Mart ayı itibariyle otellerdeki doluluk oranının yüzde 90’ı aşmış durumda olduğunu açıkladı. Erdoğan, bölgeye yeni otellerin yapılması gerektiğini belirterek, “Bugün Mardin, devletimizin himayesi altında eski ihtişamına yeniden kavuşuyor. Bir dönem bölücü örgütünün dağ ve şehir kadrosuna akan kaynaklar artık Mardinli vatandaşlarımıza hizmet olarak harcanıyor. Bir dönem Nusaybin sokaklarını alt üst etmek için kullanılan kepçeler, kamyonlar şimdi Nusaybin’i ayağa kaldırmak için kullanılıyor, fark bu” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.