Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Af Yorumu: Böyle Bir Düşüncemiz Kesinlikle Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin af konusundaki açıklamalarına ilişkin, “Bahçeli’nin bu talebi veya teklifi, kendisine ait bir taleptir, tekliftir. Ama bizim şu anda hükümetimizle, böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere’ye hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyerek, gazetecilerin gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Erdoğan, Bahçeli’nin af konusundaki açıklamalarına ilişkin, “Bahçeli’nin bu talebi veya teklifi, kendisine ait bir taleptir, tekliftir. Ama bizim şu anda hükümetimizle, böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok” dedi.

FAİZİ HER TÜRLÜ EKONOMİK ALANDA KÖTÜLÜĞÜN ANASI BABASI OLARAK GÖRÜYORUM

Faiz indiriminin anımsatılması üzerine ise Erdoğan, bu konuda çağrılarının devam edeceğini belirterek, faiz konusunda kanaatlerinin bilindiğini anımsattı. Erdoğan, şunları kaydetti:

“24 Haziran’dan sonra bunun şekli de oranı da çok daha farklı bir şekilde gelişecek. Çünkü ben faizi her türlü ekonomik alanda kötülüğün anası babası olarak görüyorum. Bunu bir defa başarmamız lazım. Son olarak ekonomideki yetkili arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda, orada attığımız adımlar hemen tesirini gösterdi. Şu anda 0.98 bazda bir düşüş yapıldı. Bu bile hemen konut satışını etkiledi. Bunlar gerçek. Bu konulara kör olmak gibi bir böyle garipliğimiz olamaz. Bu bir vaka, onun için ‘hem yastık altındaki parayı çekelim hem kayıt dışındakileri kayıt altına alalım’ diyorsun. Hem bunu söyleyeceksin hem de bu noktada gerekli adımları atmayacaksın. Olmaz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek Başbakan Binali Yıldırım’ın son günlerde açıkladığı tedbir paketi gerekse şu anda faizdeki uygulamaların Türkiye’yi çok daha iyi bir yola taşıyacağına inandığını belirterek, “Ama birileri gibi de öyle ‘Bedava konut verelim, daire verilim’ böyle bir şey yok. Şimdi bir de böyle şeyler duymaya başladık. Bedava konut dağıtacaklarmış. Nasıl oluyor bu iş? Artık bunlara da alıştık. Ama benim milletim herhalde bunu yutmayacaktır” dedi.

BİZE DOKUNANA BİZ DOKUNURUZ, DOKUNMAYANLARLA BİZİM İŞİMİZ OLMAZ

Suriye’de son günlerde İran ile İsrail arasında yaşananların anımsatılması üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

“Biz kimseyi rahatsız etmiyoruz. Şu anda bize dokunana biz dokunuruz, bize dokunmayanlarla bizim bir işimiz olmaz. Biz terör örgütleriyle mücadelemizi verdik, veriyoruz. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Afrin ve Cerablus bunun en güzel örneğiydi. Bundan sonraki süreçte de o terör koridoru olarak oluşturulmaya malum -en doğudan en batıya- bölgeyi zaten kontrolümüze aldık, alıyoruz. Afrin’den sonra İdlib’teki gelişmeleri zaten biliyorsunuz. Şu anda 10 gözlem noktası elimizin altında. Ama şimdi orada 11-12 var. Onları da bu hafta içerisinde bitirip böylece 12 gözlem noktası kontrolümüz altına girdikten sonra İdlib ile ilgili sıkıntılar da büyük oranda halledilmiş olacak. Tabii ardından malum Tel Rıfat ve Münbiç sorunumuz var. Bu konuda Dışişleri Bakanımızın ADB Dışişleri Bakanıyla bir ön görüşmeleri oldu, devamı olacak. Bununla birlikte bize verdikleri sözü tutmalarını bekliyoruz. Eğer verdikleri sözü de tutarlarsa, o zaman Münbiç’te de PYD/YPG’nin orayı terk etmelerini kendilerinden istiyoruz. Oraya da gerçek sahipleri gelip yerleşecekler.”

HÜCRE YENİLEMESİNİ SİYASETTE BAŞARAN BİR PARTİYİZ

Erdoğan, bir gazetecinin “Milletvekili aday listelerinde yeni isimler mi olacak?” sorusuna, şu yanıtı verdi:

“Yeni isimler noktasında bu adeta iki kere iki dört. Biz biliyorsunuz, hücre yenilemesini siyasette başaran bir partiyiz ve mevcutla yetinen değil, kadrosunu, hücrelerini sürekli olarak yenileyen, güçlendiren, nerede eksiklerimiz var, aksamalarımız var, bunları gidermeye çalışan bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla burada da nerede aksama varsa, nerede sıkıntılar varsa, bunları gidermek suretiyle yeni bir kadro ortaya koymanın gayreti içerisinde olacağız.

Bir defa biz siyasette kadroyu, Ankara’ya milletvekili taşımak olarak görmüyoruz. Böyle bir şey olmaz. Siyasette milletvekilliği sorumluluğunu üstlenmiş arkadaşlarımız bir defa kesinlikle bu işin hakkını dört dörtlük vermeli. Ankara’ya taşınıp, Ankara’da da parlamentoya doğru dürüst gelmeyen bir ekiple, bir kadroyla yürümek, böyle bir şeyi düşünmüyoruz. Bu konularda kimlerin zaafları olmuşsa, kimler bu konularda falso yapmışsa tabii ki onlarla artık yürümek mümkün değil. Onun için kadroyu tazelemek, bu bizim için çok önemli.”

İKİLİ TİCARET HACMİNDE HEDEF 20 MİLYAR DOLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere ziyareti sırasında ikili ilişkilerin ve ortak gündemde yer alan bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınacağını ifade etti.

Ekonomi, güvenlik, savunma ve terörle mücadelenin, iki ülke için de öncelik taşıyan alanlar arasında olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “İki garantör ülke olarak Kıbrıs ile ilgili son durumu gözden geçirecek, Avrupa’daki gelişmeleri değerlendireceğiz. Başta Suriye, Irak, İran ve kapsamlı ortak eylem planı olmak üzere bölgemizdeki güncel gelişmeleri de ele alma fırsatı bulacağız” dedi. Erdoğan, Birleşik Krallık ile ikili ticaret hacminin 2017’de 16.2 miyar dolara ulaştığını anımsatan Erdoğan, bu yıl sadece ocak-mart döneminde ikili ticaretin yüzde 39 oranında bir artış kaydederek, 5 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini belirtti.

İkili ticaret hacminde hedeflerinin 20 milyar dolara ulaşmak olduğuna işaret eden Erdoğan, “İki ülkenin potansiyelinin bu rakamın da üzerinde olduğuna inanıyorum. Bu hedefe ulaşmak için özellikle yatırımlar ve ortak projeler büyük önem arz ediyor. Birleşik Krallık son 15 yılda ülkemize 10 milyar dolara yakın doğrudan yatırım yaparak, Türkiye’ye en çok yatırım yapan ülkeler arasında yer almıştır. Özellikle TAI ve İngiliz Savunma Sanayisine yönelik sistemler konusunda, bu firmalar 5. nesil savaş uçağı olarak tasarladığımız milli muharip uçak projesinde iş birliği içerisindeler. İnşallah savunma sanayi alanında stratejik öneme haiz daha pek çok ortak projeye imza atacağız. Türkiye ve Birleşik Krallık hükümetleri olarak ekonomik iş birliğimizin Brexit sonrasında da kesintisiz sürmesini istiyoruz. Bu dönemi zaten çok olumlu seyreden ekonomik iş birliğimizin daha da ilerletilmesi bakımından böyle bir fırsata dönüştürelim istiyoruz ve bu yönde de gerekli adımları kararlı atıyoruz” dedi.

ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak, “Anneler Gününüzü tebrik ediyorum. Anneleri hayatta olanlara tavsiyem, ‘Annelerinizin ayaklarının altını öpün. Cennetin kokusunu alın’. Ölmeyenler de annelerini dualarında uzak tutmasınlar. Mukadder olan neyse o olacak ama annesiz olmak gerçekten çok zor. Tüm annelere saygılarımı, sevgilerimi iletiyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Deniz Dinar 6 yıl önce

Herkesin ikinci bir şansa ihtiyacı var. hayatınızda hiç hata yapmadınız mı? İyi düşünülüp AF çıkmalı....