Öne Çıkanlar Afrin İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hakkari AİLE kosgeb pkk

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bayram Namazı Sonrası Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı namazını Büyük Çamlıca Camii'nde kıldı ve namaz sonrasında basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir soru üzerine camide yaklaşık 30 bin kişinin bulunduğunun kendisine iletildiğini belirterek, bu kişilerin büyük çoğunluğuyla bayramlaştığını kaydetti.

Tüm vatandaşların Ramazan Bayramı’nı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nice bayramlara Rabbimin bizleri kavuşturmasını özellikle niyaz ediyorum. Alemi İslam’ın tüm insanlığın birliğine, beraberliğine vesile olmasını diliyorum. Tabii çok farklı bir dönemde bayramımızı kutladık. Malum başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif’e Rabbim bizleri kavuşturduğu gibi aynen bayrama da kavuşturdu ve böylece şu anda bayramla da müşerref olduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün temennilerinin Türkiye’nin birliğinin, beraberliğinin daim olması üzerine olduğunu vurgu yaptı.

ASKERLERLE BAYRAMLAŞMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun şu anda Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlikte Kato Dağı’nda kahraman Türk askerinin yanında olduğunu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve bazı komutanların da Pençe Harekâtı’nı yürütmek için sınır boylarında olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Soylu ve Millî Savunma Bakanı Akar ile telefon görüşmesi yaptığını ve askerlerin de bayramını kutladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün hassasiyetiyle şu anda Pençe Harekâtı da devam ediyor, en ufak bir bu noktada sapma yok, kararlı bir şekilde harekât devam ediyor ve sonlandırana kadar da bu harekât devam edecek” diye konuştu.

“YSK’NIN SON KARARIYLA İLGİLİ TEDBİREN İTİRAZIMIZI YAPTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun, soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu başkanlarının 23 Haziran’da görev yapacağına dair kararının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: “Orada zannediyorum bir yanlış anlaşılma var, bu bir defa netleşmiş değil ve biz bütün bunlara karşı tedbiren yine de parti olarak Yüksek Seçim Kurulu’na bu konudaki itirazi kaydımızı düştük. Ve bazıları bunu sandık kurulu diye ifade ediyor, sandık kurullarıyla alakası yok, seçim kurullarına yönelik böyle bir durum söz konusu. Ve Yüksek Seçim Kurulu da bu itirazi kayıt üzerinden kararını verecektir. Temennimiz odur ki neticesi hayırlı olur.

Bildiğiniz gibi burada bir incelik var, o da şudur: Bir defa hâkimlerle ilgili konuda karar mercii Yüksek Seçim Kurulu değildir. Hâkimlerle ilgili konularda, yani onların herhangi bir yerden bir yere gönderilmesi filan bu konular tamamen HSK’ya aittir, onlar bu görevi ifa eder. Ancak bütün bunlarla beraber de böyle bir sürecin içerisinde de bu tür adımların atılması da her türlü şüpheye de vesile teşkil eder. Onun için burada gerek HSK’nın, gerekse Yüksek Seçim Kurulu’nun da hassasiyetleri vardır, bu hassasiyetler gözetilerek bu adımlar atılacaktır.”

“SURİYE KONUSUNDAKİ HASSASİYETLERİMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir soru üzerine de İdlib’de Suriye rejiminin sivillere yönelik saldırılarıyla alakalı olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ardından ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmeler gerçekleştirdiğini anımsattı.  Türkiye olarak Suriye, İdlib, Münbiç ve Fırat’ın doğusuyla ilgisi, alakası olan her ülkeyle görüşmelere devam ettiklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hassasiyetlerimiz aynen kararlılıkla devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de devam edecektir. Şu anda malum Trump’ın zaten bir İngiltere seyahati var, herhangi bir durum muaccel olarak gerekirse biz yine kendileriyle bu görüşmeyi yaparız, Sayın Putin’le böyle bir görüşme gerekirse onunla da bu görüşmeyi yaparız. Tabii temennimiz, burada bu varil bombalarıyla falan yapılan saldırılar özellikle de sivil üzerinde hakikaten üzüntü verici, bundan da bir an önce sıyrılmanın gayreti içerisindeyiz. Oradaki örgütler konusundaki hassasiyetimiz özellikle istihbarat örgütlerimiz vasıtasıyla da devam etmektedir. Temennimiz, bir an önce burada bir sulhu sükûn hâkim olsun” değerlendirmesinde bulundu.

“S-400 KONUSUNDA GERİ ADIM ATMAK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüşmesinin ve S-400’lerle ilgili son durumun sorulması üzerine de şöyle konuştu: “S-400 konusunda zaten bizim şu anda attığımız adım belli. Burada bizim yaptığımız bir anlaşma var, kararlılığımız var, buradan geri adım atmak gibi bir şey söz konusu değil. Burada biz Amerika’ya bir karşı teklifimizi de yaptık. Bunlardan bir tanesi; gerek Amerika, gerekse bizim tarafımızdan gelin heyetler oluşturalım, bu heyetlerimiz çalışmalar yapsın. Bunun dışında bir başka adım da siz de bize Patriot’lar verin, ama şartları da en az Rusya kadar olumlu istikamette olmalı. Eğer Rusya gibi olumlu bir bu noktada bize teklif gelirse, Patriot’lar konusunda da biz adım atabiliriz, bunu da kendilerine ayrıca söyledik. Fakat Patriot’lar konusunda bize Amerika tarafından maalesef böyle bir S-400’ler gibi olumlu karşı teklif gelmedi. Şimdi uluslararası ticarette herhâlde kazan-kazan hesabı her ülkenin menfaatinin gereğidir. Bu olmadığı takdirde de biz herhangi bir şey de almaya ne mecburuz, ne mahkûmuz.”

S-400 konusunda Türkiye olarak kendi menfaatlerini düşünerek adımlar attıklarını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile ilişkinin NATO konsepti içerisinde bir stratejik ortalık olduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Stratejik ortak olarak da yani şu anda özellikle Amerika’nın terör örgütlerine vermiş olduğu silah, mühimmat desteği üzüntü vericidir. Ve bu rakam tabii öyle az rakamlar değil. Biz ise paramızla istiyoruz, paramızla istediğimiz hâlde biz bunu alamıyoruz, bunlar da tabii düşündürücüdür. Zamanın bizi haklı çıkaracağına da inanıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramda genelde İstanbul’da olacağını dile getirerek, basın mensuplarına Üsküdar lokumu ikram etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.