Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kaymakamlara Maaş Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hiçbir kaymakamımızın, emri altında çalışanlardan daha düşük maaş alıyor olması kabul edilebilir bir durum değildir” diyerek ücret dengesinin en geç 2019 yılında kurulacağına inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kaymakamlarla bir araya geldi. Kaymakamlar Toplantısında konuşan Erdoğan, kaymakamların köyleri bir değil birkaç defa dolaşarak, orada yaşayan insanların sıkıntılarını, hizmetlerdeki aksaklıkları bizzat yerinde tespit ettiklerine inandığını ifade etti.

“KAYMAKAMLARIMIZIN MAHZUNLUKLARI OLDUĞUNU BİLİYORUM”

Erdoğan, Adalet Şurası’nın ardından bir özeleştiri de Kaymakamlar Toplantısında yaptı. Kendi hükümetleri döneminde kulisi, lobisi güçlü olan kesimlerin ilave birtakım haklar aldığını diğerlerinin ise bundan mahrum kalmış olduğunu belirten Erdoğan, “Kaymakamlarımızın da bu bakımdan bir mahzunlukları olduğunu biliyorum. Hiçbir kaymakamımızın, emri altında çalışanlardan daha düşük maaş alıyor olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu konuda bir çalışmanın yapılarak tüm meslek grupları açısından hakkaniyete dayalı bir ücret dengesinin en genç 2019 yılında kurulacağına inanıyorum” diye konuştu.

“01.30’DA EĞER BEN AYAKTAYSAM O DA AYAKTA OLSUN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vali, bakan, belediye başkanı düzeyindeki idarecilerin mesai kavramı olmayacağını ifade ederek, “Benim de olmaz, biz ful mesaideyiz. Şu saatte başla bu saatte bitir yok. Ne zaman burada işim biterse o zaman. Bir de tabi hep söylüyorum telefon kapalı olmayacak. Bu gece mesela saat 01.30 ben bir genel başkan yardımcımı aradım, bir konuyu öğrenmem gerekiyordu. Saat 01.30’da da olur mu? 01.30’da eğer ben ayaktaysam o da ayakta olsun. Sağ olsun sorunumu onunla görüştükten sonra çözmüş oldum” dedi.

“BU YOLLARDA ARAÇ KULLANMAMIŞ OLSAK, BU YALANCININ YALANINA ALDANACAĞIZ”

Erdoğan, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Birisi çıkmış ‘kamyon şoförlerine sorun yolların durumunu’ diyor. Eline diline dursun, 20 sene önce bu yollarda acaba kamyonlar, otobüsler rahat rahat hareket edebilir muydu? Şimdi otobüsler de kamyonlar da bu yollarda, duble yolardan tutunuz diğer otobanlara varıncaya kadar rahat rahat seyahatini yapıyorlar. Bu yollarda araç kullanmamış olsak, bir yerlere gidip gelmemiş olsak, bu yalancının yalanına biz de aldanacağız” dedi.

“DEVLETTEN ALDIKLARI BÜTÜN İMKANLARI DAĞA GÖNDERDİLER”

Kayyum atanan belediyelere ilişkin Erdoğan, “Malum belediyeleri Güneydoğu’da olanları biliyorsunuz bunlar çalışmadılar, devletten aldıkları bütün imkanları dağa gönderdiler. Şimdi kayyum olarak atanan gerek vali, gerek kaymakam kardeşlerimiz oralarda alt yapıyla üst yapıyla oraları ayağa kaldırma harekatı başlattılar” dedi.

“EFENDİLİK YAPMAYACAK HİZMETKÂRLIK YAPACAKLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Kaymakamlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaymakamların ilçelerindeki öksüzlerin, yetimlerin, engellilerin, yaşlıların, sığınmacıların ihtiyaçlarının teker teker bilecek şekilde tanımaları gerektiğine vurgu yaparak, “Dün bir televizyon programında sağlık bakanlığımızın bir mensubu şoför, ambulansıyla iki ayağı diz üstü olmayan yaşlı bir kardeşimizi, amcamızı diyalizden getiriyor evin olduğu bölgede de yol çalışması olduğu için çok zor, belli bir mesafeden sonra da onu sırtına alıyor. 600 metre mesafe evine getiriyor. Allah ondan razı olsun. İşte bizim böyle yiğitlere ihtiyacımız var, efendilik yapmayacak hizmetkârlık yapacak” dedi.

Erdoğan, kaymakamları ilçelerindeki en küçük provokasyona, kışkırtmaya, fiziki veya psikolojik tahrike izin vermemeleri konusunda da uyararak, emniyet güçleri, istihbarat birimleriyle, valilerle, bakanlıkla yakın diyalog ve işbirliği içinde olmalarını istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.