Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet Bankaları Da Bu İşin İçindedir

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ekonomide her kötülüğün anası faizdir. Faiz zengini daha zengin yapar, fakiri daha fakir yapar. Bunu böyle bilmemiz lazım. Bunun da lobisi neresidir? Finans kuruluşlarıdır. Açık söylüyorum devletin bankaları da bu işin içindedir. Bu işi er geç çözeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Pendik 6. Olağan İlçe Kongresi öncesi halka hitap etti. Konuşmasında Türkiye’nin büyümede yüzde 7.4’lük bir oranla G-20 ülkeleri arasında birinci olduğunu dile getiren Erdoğan, “Ama çıkıyor birileri garip garip şeyler konuşuyor. ‘Ekonomi şöyle filan falan. Dikkatli olmamız lazım’. Yav dikkatli her zaman olacaksın zaten. Dikkatli olmadığın zaman en büyük trafik kazasını sen yaparsın. Ama kendi ayağına da kurşunu sıkmayacaksın. Ha sen kalkar da faizli bir ekonomi ile ülkeyi yönetmeye devam edersen işte o dikkatsiz araba sürmeye benzer” ifadelerini kullandı.

ENFLASYONUN ANASI DA BABASI DA FAİZDİR”

Faiz belasından Türkiye’yi faizi aşağı indirmek suretiyle enflasyonlardan kurtaracaklarını söyleyen Erdoğan, “Enflasyonun anası da babası da faizdir. Bunu bilmeyenlerde bilsin” dedi. Bunun aksini yapmaya kalkanların karşılarında duracağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü ekonomide her kötülüğün anası faizdir. Faiz zengini daha zengin yapar, fakiri daha fakir yapar. Bunu böyle bilmemiz lazım. Bunun da lobisi neresidir? Finans kuruluşlarıdır. Açık söylüyorum devletin bankaları da bu işin içindedir. Bu işi er geç çözeceğiz” şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşmasında Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında  3 bin 820 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.