Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dolarla Hareket Edecek Olursanız Takkeleri Değişiriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “buradan AVM’cilere bir daha sesleniyorum. Türk Lirası dururken hala dolarla hareket edecek olursanız, kusura bakmayın takkeleri değişiriz. Burası Türkiye, buranın parası Türk Lirası” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki Yeni Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST etkinliğine katıldı. Etkinliğe katılanlara hitap eden Erdoğan, bu tür etkinliklerin gençlere her alanda teknolojiyi sevdireceğine ve teknoloji geliştirme süreçlerine katkı sağlamaya yönelteceğine inandığını belirterek, “Günümüz dünyasında gerçek anlamda bağımsızlığın birinci şartı teknolojiyi tasarlayan, geliştiren, üreten ve ihraç eden ülke konumuna ulaşmaktır. Teknoloji konusunda sadece kullanıcı olarak kaldığımız sürece hiçbir alanda özgürlüğümüzü garanti altına alamayız” ifadelerini kullandı.

“BİZ TÜRKİYE’YE NE KAZANDIRDIYSAK HEP HAYALLERİMİZİN PEŞİNDEN GİDEREK BAŞARDIK”

Kızılelma diye ifade ettikleri ufkun ötesindeki hedefleri hep yenilediklerini dile getiren Erdoğan, “Ne zaman hayal etmeyi bıraktıysak işte o zaman gerilemeye başladık. Biz de Türkiye’ye ne kazandırdıysak hep hayallerimizin peşinden giderek başardık. Milli teknoloji hamlesinin ve TEKNOFEST’in bizler için bir sıçrama vesilesi olmasını, gençlerimizi yeniden büyük hayaller kurmaya teşvik etmesi olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Günümüzde “güvenlik kavramının” büyük ölçüde değiştiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık fiziki güvenliğinizi siber güvenlikle, dijital sanayiyle, yerli yazılımla, yapay zekayla tahkim etmiyorsanız, kendi kendinizi kandırıyorsunuz demektir. Günümüzde dijital güvenliğiniz yoksa istediğiniz kadar fiziki tedbir uygulayın, gerçek manada özgürlüğünüzü sağlayamazsınız” açıklamasında bulundu.

“KIBRIS HAREKATI’NDA UYGULANAN AMBARGO DURUMUN VAHAMETİNİ ANLAMAMIZA VESİLE OLDU”

Türkiye’nin savunma sanayisinde 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na kadar “üzerine ölü toprağı serpilmiş” bir şekilde dış yardımlara bağımlı kaldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıbrıs Barış Harekatı’nda ülkemizin mühimmattan yedek parçaya, bütün bunlarla birlikte telsiz muhaberesinde bile haberleşme sistemlerinden her alanda yaşadığı ambargo, durumun vahametini anlamamıza vesile olmuştur. Buna rağmen gereken adımlar uzun yıllar boyunca yeterli düzeyde atılamamıştır. Benzer sıkıntıları otomobilden bilgisayara kadar teknoloji ile ilgili her alanda görmek mümkündür” şeklinde konuştu.

“KRİTİK TEKNOLOJİLERİ YERLİ, MİLLİ OLARAK GELİŞTİREREK BAĞIMSIZLIĞIMIZI PERÇİNLEMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Son yıllarda yaşanılan her hadisenin bağımsızlıkla, teknoloji ve özellikle savunma sanayi arasındaki ilişkiyi tekrar gösterdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Savunma sanayimiz geliştikçe orta ve yüksek teknolojiye dayalı araştırma, geliştirme ve ticari ürün faaliyetleri de hızlanmaya başladı. Bunun yanında finans teknolojilerini, sağlık teknolojileri, enerji teknolojilerini ve diğer kritik teknolojileri yerli, milli olarak geliştirerek bağımsızlığımızı perçinlemeye çalışıyoruz” dedi. Bu çerçevede bilim insanlarının yurda dönüş seferberliğini başlattıklarını ve uluslararası lider araştırmacılar programı hazırladıklarını belirten Erdoğan, “Buradan dünyanın her yerindeki bilim insanlarımızı ülkemizde başlattığımız bilim ve teknoloji atılımımıza katılmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“DOLARLA HAREKET EDECEK OLURSANIZ TAKKELERİ DEĞİŞİRİZ”

Savunma sanayinde atacakları toplu adımların Türkiye’nin sıçramasına neden olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bunların hepsini aşacağız, siz bu konuşulanlara bakmayın. Dolar molar falan filan biz bunların hepsini aşar geçeriz .Onun için buradan AVM’cilere bir daha sesleniyorum. Türk Lirası dururken hala dolarla hareket edecek olursanız, kusura bakmayın takkeleri değişiriz. Burası Türkiye, buranın parası Türk Lirası” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.