Öne Çıkanlar merhum Alparslan Türkeş türkiyede kaç işsiz var toplu iş sözleşmesi yeni akite saldırı leblebi tozu bahçeli dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu YDG-H güney kore mevlüt çavuşoğlu akdeniz üniversitesi kasımpaşa

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dostlar Alışverişte Görsün Diye Adım Atılmamalı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bölgenin huzuru için artık öyle daha yumuşak muhteris bir havada değil bölgedeki bu sıkıntıları aşmamızın gereği için neler yapabiliriz bunları konuşalım istedik. Ama dostlar alışverişte görsün diye bir adım atılmamalı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vakıfbank Spor Salonu’nda düzenlenen partisinin Üsküdar 6. Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Erdoğan, Neşet Ertaş'ın ‘Aşk ile çalışan yorulmaz’ sözünü hatırlatarak aşk ile çalışıldığı zaman imkanlar ne olursa olsun mazeret değil sadece hizmet üretileceğini söyledi. Bugünkü Türkiye ile dünkü Türkiye karşılaştığında bu sözün daha anlamlı hale geleceğini belirten Erdoğan, “Bırakınız bölgesini kendi ülkesinin sınırları içerisinde dahi kontrol sağlamakta zorlanan bir Türkiye’den sınır ötesi operasyonlarındaki başarılarıyla dünyaya parmak ısırtan bir Türkiye’ye geldik” diye konuştu.

“TÜRKİYE, SORUNLARDAN ETKİLENEN DEĞİL ETKİLEYEN KONUMA GELDİ”

Türkiye’nin yakın geçmişte Bulgaristan’dan zorla göç ettirilen Türklerin krizini yaşadığını, Bosna’da Kafkasya’da yaşanan acı hadiselerin yürek burkucu sonuçlarıyla yüzleştiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Orta Asya’dan Afrika’ya; Güney Asya’dan Doğu Avrupa’ya kadar nice değişimlerin rüzgarından bir şekilde etkilendiğini dile getirdi. Irak’ta 1990’da ve 2003’te yapılan müdahalelerin insani yükünü Türkiye’nin üslendiğini söyleyen Erdoğan, “Geçtiğimiz yedi yıldır hem Irak hem de Suriye’de yaşanan büyük yıkımın sonuçlarını neredeyse tek başımıza biz üslendik. Bunca zamandır bölgesinin sıkıntıları ile cebelleşen Türkiye ilk defa etkilenen değil etkileyen konumuna geldi” açıklamalarında bulundu.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maruz kaldığı saldırılar karşısında sinip alttan alan değil saldırıları bizzat kaynağında yok etmeyi siyasetinin temelinde oturtmuş bir Türkiye var” ifadelerini kullandı.

“DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN DİYE ADIM ATILMAMALI”

Artık Suriye’de Türkiye’nin olmadığı hiçbir adımın atılması mümkün olmadığını vurgulayan Erdoğan, ABD’nin İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye rejimine yönelik kimyasal silah tesisleri hedef alan son saldırı sonucunda bu işin pansuman tedbirlerle olmayacağının görüldüğünü dile getirdi. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Theresa May ile dün gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda yaptıkları değerlendirmeyi “Bölgenin huzuru için artık öyle daha yumuşak muhteris bir havada değil bölgedeki bu sıkıntıları aşmamızın gereği için neler yapabiliriz bunları konuşalım istedik. Ama dostlar alışverişte görsün diye bir adım atılmamalı” ifadeleriyle aktardı.

“ESED, KİM NE DERSE DESİN ZALİMDİR”

“Biz şunu biliyoruz ki; Esed, kim ne derse desin zalimdir” diyen Erdoğan, “Kaldı ki bu müdahale illa kimyasal olması şar değil, konvansiyonel olduğu zaman bir kenara mı koyacaksın. Konvansiyonel silahlarda olduğu zaman dokunma, kimyasal ile olduğu zaman dokun. Yüzbinlerce insan Suriye’de öldü. Bunları kim öldürdü. Önce bunun hesabını bir soralım, hep birlikte soralım. Türkiye’den başka bu ülkede faaliyet gösterip de Suriye halkına güvenli bir gelecek vaat eden hiçbir güç yok” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.