Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ekonomide Dalgalanmalar Her Zaman Olur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye’de ekonomi sistem olarak oturmuştur. Yani Türkiye’de sistem bu denli oturduğu için bu bazı zamanda tırmanışlar, bazen inişler; biliyorsunuz şöyle birkaç ay veyahut da yılbaşı itibarıyla 10 liradan filan bahsediyorlardı, ama iş nerelere geldi? Şu anda bulunduğumuz noktalara geldi, bu da yerli yerine oturacak. Bütün mesele şu anda Koronavirüs meselesi tabi önemli, bir taraftan şu anda tabi Beyrut’taki gelişmeler ortada, yani bunları aşmak suretiyle ben özellikle TL’nin yerli yerine oturacağına inanıyorum, " dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kıldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bazı sıkıntıların olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye adeta bir uçuşun içerisinde ama diyorum ya gözü olup görmeyenler hâlâ bu gerçekleri yanlış olarak yansıtmaya çalışıyorlar. Ne kadar yanlış olarak yansıtırlarsa yansıtsınlar biz Türkiye olarak bu kalkınmamızı, bu tırmanışımızı yüksek oranda devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin IMF’ye borcunu 2013’te sıfırladığını, şu anda da Merkez Bankası’nın döviz rezervinin 105 milyar dolar olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye bu noktada dimdik ayakta. Kimse halkımızı yanıltmaya çalışmasın. Biz güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. Bugün dünden daha güçlüyüz. Yarın daha güçlü olacağız” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşması esnasında döviz fiyatlarında gerileme olduğunun söylenmesi üzerine de şöyle devam etti: “Ben bunun yerli yerine oturacağı inancındayım. Yani bu konulardan hiç rahatsız olmayın, rahat olun, çünkü Türkiye’de ekonomi sistem olarak oturmuştur. Yani Türkiye’de sistem bu denli oturduğu için bu bazı zamanda tırmanışlar, bazen inişler; biliyorsunuz şöyle birkaç ay veyahut da yılbaşı itibarıyla 10 liradan filan bahsediyorlardı, ama iş nerelere geldi? Şu anda bulunduğumuz noktalara geldi, bu da yerli yerine oturacak. Bütün mesele şu anda Koronavirüs meselesi tabi önemli, bir taraftan şu anda tabi Beyrut’taki gelişmeler ortada, yani bunları aşmak suretiyle ben özellikle TL’nin yerli yerine oturacağına inanıyorum, dövizin de aynı şekilde yerli yerini bulacağına, altının aynı şekilde bulacağına inanıyorum. Yani bunlar gelip geçici şeyler, bu dalgalanmalar her zaman olur, bunu görmemiz lazım. Tabi burada şu anda dün Merkez Bankası’yla özellikle Bankalar Birliği’nin yaptığı toplantılar hepsi bunlara yönelik atılan adımlardır; düzelecek.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.