Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan babacan Vergi Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan Arap 13 Aralık 2023 Çarşamba Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erken Seçim Konusu Ak Parti Olarak Bizim Prensiplerimiz Arasında Hiç Olmamıştır

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Erken seçimle yattılar, erken seçimle kalktılar. Yani böyle bir durum söz konusu değil. Fakat bizimde malum erken seçim konusu yani AK Parti olarak bizim prensiplerimiz arasında hiç olmamıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NTV’de bir programa konuk oldu. Programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Salı günkü grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısı üzerine partisinin mensupları ile bir değerlendirme yaptığını dile getirdi. Yapılan değerlendirme sonrası MHP lideri Bahçeli ile gerçekleşen görüşmede Erdoğan, “Görüşmemiz esnasında da sayın Bahçeli’ye teklifimizi bizlerde aynen kendi tekliflerine bir karşı teklif sunduk.  Sağ olsun onlarda bizim teklifimize olumlu yaklaştılar” diye konuştu.

“24 HAZİRAN ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Erken seçim tarihinin 24 Haziran’a alınmasını gerek Türkiye’deki okulların kapanması düşünülerek, gerek üniversite imtihanlarının yapılacağı tarih göz önüne alınarak belirlendiğini söyleyen Erdoğan, toplantıdan çıkar çıkmaz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile görüştüğünü söyledi. YÖK’ün Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olduğunu hatırlatan Erdoğan,  YÖK’ün Cumhurbaşkanlığına bağlı olması sonucunda bir gerçeğin ortaya çıktığını söyleyen Erdoğan, “Çok seri karar alabilmenin bu bir ispatı da oldu. Hemen sayın başkana konuyu arkadaşlarım ilettiler ve hemen YÖK toplandı. Bir hafta sonraya üniversiteye giriş imtihanlarını aldılar ve bizde böylece aldığımız 24 Haziran kararını aleniyete geçirmiş olduk” ifadelerini kullandı. Çarşamba günü basın toplantısına çıktığında bütün sorunları masadan kaldırarak çıktığını dile getiren Erdoğan,” Böylece 24 Haziran artık yaz tatiline vesaire gitmeden hemen bayramın ertesinde, üniversite imtihanlarına hazırlık noktasında da bir haftalık bir süreyi orada ortaya koyarak giriyoruz. Tekrar 24 Haziran ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olsun” şeklinde konuştu.

“ERKEN SEÇİM KONUSU AK PARTİ OLARAK BİZİM PRENSİPLERİMİZ ARASINDA HİÇ OLMAMIŞTIR”

Ana muhalefet erken seçim konusunu aylardın gündemde tuttuğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Erken seçimle yattılar, erken seçimle kalktılar. Yani böyle bir durum söz konusu değil. Fakat bizimde malum erken seçim konusu yani AK Parti olarak bizim prensiplerimiz arasında hiç olmamıştır” dedi. Erken seçim konusuna ilişkin “bizim için gündemde erken seçim felan yok” dediklerini dile getiren Erdoğan, “Cumhur ittifakını beraber olgunlaştırdığımız, gerçekleştirdiğimiz müttefikimizin bu açıklaması durumu değerlendirmemizi gerektirdi. Bunun üzerine durumu değerlendirelim istedik. Değerlendirdik ve böylece buraya geldik. Yoksa önceden kesinlikle böyle bir görüşme, böyle bir süfle etme söz konusu değil” dedi.

"1,5 YIL DAHA CUMHURBAŞKANLIĞI KOLTUĞUNDA OTURMA RAHATLIĞINA ERİŞEBİLİRDİM”

Normalde Cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşık 1,5 yıl olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Bu ne demektir? Ben 1,5 yıl daha Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturma rahatlığına erişebilirdim. Ama biz bunu düşünmedik” ifadelerini kullandı. Düşündükleri tek şeyin, “Ülkemizin huzuru nerede, refahı nerede?” olduğunu söyleyen Erdoğan,  ana muhalefetin hırsı olması dolayısıyla rahatlatmak bu şekilde rahatlatmak istediklerini kaydetti. Erdoğan,” Durmadan ‘er meydanı’ diyor. Bizde ‘er meydanı’ dedik.  Buyursunlar şimdi er meydanında şimdi er meydanında inşallah milletimiz bedeli ödetecek, soracak. Eğer bize devam derse milletimiz devam ederiz. Tamam derse saygı duyarız. Yapılacak olan iş budur.  Biz eserlerimizle ortadayız” açıklamalarında bulundu.

AFRİN’DE 4 BİN 254 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 4 bin 254, Irak’ın kuzeyinde düzenlenen operasyonlarda 346, yurtiçinde düzenlenen operasyonlarda 240 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

BAŞBAKANLIĞIMIN İLK ANINDAN İTİBAREN BÜROKRASİYE KARŞI ADETA SAVAŞ VERDİM

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir defa öyle bir bürokratik oligarşi var ki bu bürokratik oligarşi sizin atacağınız her adımda adeta bileklerinize kelepçe. Başbakanlığımın ilk anından itibaren ben bürokrasiye karşı adeta savaş verdim” dedi.

Erdoğan, 24 Haziran’da gerçekleşecek erken seçimde partisinin yol haritasındaki ana mesajlarının sorulması üzerine, ana mesajları şu anda açıklamanın doğru olmadığını ifade etti. Konuya ilişkin çalışmaların başladığını söyleyen Erdoğan, “Hafta başından itibaren bizzat bu çalışmaların içerisinde bende bulanacağım. Arkadaşlarımızın hazırlıklarını beraberce bir gözden geçireceğiz. Fakat buradaki bütün hedef YSK’nın açıklayacağı seçim takvimi. Şimdi onlar resmi seçim takvimini açıklayacak ki bizde gerçi önceden bizde de bazı hazırlıklar var ama kendi takvimimizle onu ne yapacağız, örtüştüreceğiz. Böylece yol haritamızı da ona göre biz belirleyeceğiz” diye konuştu. Temayül yoklaması yapacaklarını da dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temayül olmadan milletvekili adaylarını belirlemek doğru olmaz” ifadelerini kullandı.

“BAŞBAKANLIĞIMIN İLK ANINDAN İTİBAREN BÜROKRASİYE KARŞI ADETA SAVAŞ VERDİM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çarşamba günü yaptığı basın açıklamasındaki “Eski sistemin hastalıkları attığımız her adımda karşımıza çıkabiliyor. Bizim tercihimiz 2019 Kasım’ına kadar dişimize sıkmaktan yanaydı” ifadelerine ilişkin sorulan soruyu şu cümlelerle yanıtladı.

“Bir defa öyle bir bürokratik oligarşi var ki bu bürokratik oligarşi sizin atacağınız her adımda adeta bileklerinize kelepçe. Başbakanlığımın ilk anından itibaren ben bürokrasiye karşı adeta savaş verdim. Ama siz parlamenter demokraside bunu bir yere kadar başarabiliyorsunuz. Bütünü ile başaramıyorsunuz.  Örneğin şimdi durum böyle olmayacak. Daha farklı olacak.  Burada karar verme noktasında tabi en güzel şey bu işin malum yasama, yürütme yargı. Şimdi bu 3 kuvvetler ayrılığı noktasındaki güç, bu dönemde çok daha farklı ama çok daha güçlü çalışacaklar. Ama nedir? Devleti bağlayıcı bir güç olmayacak. Bana göre devleti destekleyen, güçlendiren bir güç haline gelecek.”

“CUMHUR İTTİFAKI GÜZEL OLDU, HAYIRLI OLDU”

MHP ile AK Parti arasındaki ittifak protokolünün ana noktalarına ilişkin sorulan soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP ile normal şartlarda dahi azami müştereklerimiz olduğunu ancak CHP ile doğru dürüst asgari müştereğimiz dahi olmadığını söyledi. CHP ile müşterekliklerinin olmamasının sebebini ise CHP’nin yeri geldiği zaman teröristlerle el ele, kol kola yürüyebilmesi olduğunu kaydeden Erdoğan, “Onlarla beraber yürüyebiliyor. Onları savunabiliyor. Ellerimizde çok belgeler var” şeklinde konuştu. Cumhur ittifakında “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet”in belirleyici bir esas olduğunu söyleyen Erdoğan, “Buranın en önemli ittifakı yerli ve milli olması. Öbür tarafta söz konusu olmadığı için böyle bir şeyi de onlarla beraber yapmak, yürütmek mümkün değil. Burada zaten bütün bunlar hasıl olduğu için cumhur ittifakının kuruluşu da hamdolsun güzel oldu, hayırlı oldu. Benim milletim bu ittifakın güzelliğini de görecek, hasılasını da görecek. Bu hasıla ile birlikte bu ittifaka sarılacak. Bunu başarmamı şart ki milletimiz muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkabilsin” ifadelerini kullandı.

“SİZİ BATIYA GİDİP SÜREKLİ OLARAK ŞİKAYET EDEN BİR ANA MUHALEFET ANLAYIŞINI MİLLİ OLARAK DEĞERLENDİREBİLİR MİSİNİZ?”

“Cumhur ittifakı dışındakilerin gayrı milli mi oluyor ve oraya oy verecek vatandaşlar kendisini dışlanmış mı hissedecek?” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onu o şekilde değerlendirmemiz doğru olmaz” dedi. Ana muhalefetin bir defa Türkiye’nin kalkınmasına bakış anlayışı milli değil, yerli değil diyen Erdoğan,  “Bakıyorsunuz yani sizi batıya gidip sürekli olarak şikayet eden bir ana muhalefet anlayışını milli olarak değerlendirebilir misiniz? Türkiye’ye sürekli olarak cephe açan ülkelere gidip sizi şikayet eden bir siyasi partiyi milli olarak değerlendirebilir misiniz?” diye konuştu,  Erdoğan, “Şu anda arkasında terör örgütünün olduğu malum sözde bir parti, biliyorsunuz ülke ülke dolaşıp kimi şikayet ediyor. Bizleri şikayet ediyor. Böyle bir şey olabilir mi? Sen gel ülkende çalış, halkına kendini ideal bir şekilde anlat ve halkında seni ne yapsın en ideal şekilde değerlendirsin. Ama anlatamayınca Türkiye’de bu hukuk devleti olduğuna göre bu hukuk devleti içerisinde bu kurallar senin içinde işleyecektir. Diğerleri içinde işleyecektir” şeklinde konuştu.

“KILIÇDAROĞLU’NUN MİLLETİN ONA HANGİ ORANDA NE KADAR OY VERECEĞİNİ GÖRMESİNDE ÇOK BÜYÜK FAYDA VAR”

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olmalı mı?” sorusuna Erdoğan şu şekilde cevap verdi:

“Gönlüm daha doğrusu şahsen ana muhalefetin başındaki zatın burada olmasını ister. Bu yarışa girsin. Bazen o kadar ileri güya özgüven ile ilgili sözleri oluyor ki, o zaman hiç endişe etmesin başkasını aramasına felan gerek yok. Kendisi meydana çıksın. Milletin ona hangi oranda ne kadar oy vereceğini görmesinde çok büyük fayda var. Bugüne kadar çok şeyler söyledi. Yüzde 40 dedi, 40’ı alamadı. Yüzde 25 aşağıda, oralarda kaldı. Cumhurbaşkanlığı noktasında aday ol. Bak bakalım millet sana ne kadar oy veriyor görelim. Ama bunun dışındaki diğerlerini ben teferruat olarak kabul ediyorum. Onları zaten konuşmamızı zaman israfı olarak telakki ediyorum. Ama sadece ‘meydan meydan’ diyorsun işte buyur meydan. Gel aday ol. Bu meydanda nasibin nedir bunu da gör.”

“Karşınızda nasıl bir aday görmek istersiniz?” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşımıza kim çıkarılırsa, kim çıkarsa onunla beraber bir yarışa gireriz” diye konuştu.

“SAADET PARTİSİ, CHP İLE DAHA UYUMLU”

 “Saadet Partisi ile yolların ayrıldı mı?” ve sorusuna Erdoğan, “Biz Saadetle 2 – 3 kez görüşme yaptık, yetkilileriyle. Herhangi bir netice maalesef alamadık. Gördüğümüz kadarıyla CHP ile daha uyumlu, daha ideal anlamda bazı görüşmeleri oluyor. Ama BBP ile görüşmelerimiz oldu. Onlarla ilgili bu noktada ittifakımız çok farklı bir zeminde oluşacaktır. Onu da yine arkadaşlarımızla değerlendirmelerini yapıp ona göre adını koyacağız” şeklinde cevap verdi.

“İYİ PARTİNİN SEÇİME GİRMESİ BİZİM İÇİN BİR SIKINTI DEĞİL”

İYİ Parti’nin seçimlere girip giremeyeceğine ilişkin sorulan soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, “YSK ile Yargıtay Başsavcılığı’nın yaptığı görüşmelerin ki bugün görüşmeleri olacaktı. Oranın vereceği karar neyse o karara hepimizin saygı duyması lazım. Girmesi gerekir diyorsa girer. Aksi bir durum olursa aksi olur. Girmesi girmemesi noktasında bizim için bir sıkıntımız söz konusu değil” ifadeleriyle cevap verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.