Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey Batı Neredesin?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Doğu Guta’nın Duma yerleşkesinde meydana gelen kimyasal saldırıya ilişkin, “Ey batı neredesin? O yavrucuklar, onlar nasıl şehit edildi. Hani batı sesin çıkmıyor. Ama biz Afrin’de teröristleri öldürünce sesin çıkıyor. Ey batı, ne dersen de biz doğru bildiğimiz yolda inanarak yürüyoruz ve yürüyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nur Tatar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen partisinin Van 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Erdoğan, Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 4 bin 17 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Irak’ın kuzeyinde 323 terörist, yurt içinde ise 154 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

“EY BATI, NE DERSEN DE BİZ DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDA İNANARAK YÜRÜYORUZ VE YÜRÜYECEĞİZ”

Türkiye’nin terörle mücadeledeki tek amacının demokrasi ve refahı içeren istiklal ve istikbali güvence altına almak olduğunu dile getiren Erdoğan, Suriye, Irak, Mısır, Libya ile Yemen’de yaşananlara bakıp da Türkiye’yi eleştirenlerin demokrasiden ve özgürlükçü düşünceden nasibini almamış olanlar olduğunu söyledi. “İşte bugün Doğu Guta’da maalesef çocuklar şehit edildi” diyen Erdoğan, “Ey batı neredesin? O yavrucuklar, onlar nasıl şehit edildi. Hani batı sesin çıkmıyor. Ama biz Afrin’de teröristleri öldürünce sesin çıkıyor. Ey batı, ne dersen de biz doğru bildiğimiz yolda inanarak yürüyoruz ve yürüyeceğiz” açıklamalarında bulundu.

“HÜKÜMETİ TESLİM ALIR ALMAZ İLK İŞ OHAL’İ KALDIRDIK”

AK Parti’yi kurduklarında bölgedeki dostlarına hükümete geldiklerinde ne istediklerini sorduklarında, ‘OHAL’i kaldırın başka bir şey istemeyiz’ cevabını aldığını söyleyen Erdoğan, “Tabi o dönemin OHAL’i ile bugünkünün alakası yok. Şu anda özellikle hak ve özgürlükler noktasında herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir” şeklinde konuştu. O dönemdeki OHAL uygulamasının vatandaşların günlük hayatını olumsuz etkilediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hükümeti teslim alır almaz ilk iş bir buçuk ayda OHAL’i kaldırdık. Daha sonra bürokratik vesayeti kırdıkça demokrasimizin güçlendirilmesi konusunda tarihi reformları ardı ardına hayata geçirdik. Özgürlük ve demokrasi çıtasını yükseltmek için neredeyse bir asırdır talep edilen ne varsa aşağı yukarı hepsini de gerçekleştirdik” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.