Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırat'ın Doğusundaki Terör Yuvalarını Darmadağın Edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Komandolarımızın da desteğiyle Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarını darmadağın edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta General İhsan Alper Kışlasında 2018/8. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni’nde konuştu. Erdoğan, dünyada savaşların klasik düzenden asimetrik düzene geçtiği bir dönemde komandalara büyük görev düştüğünü belirterek, “Komando demek her hal ve şer altında düşmanın üstesinden geleni bunun için ihtiyaç duyulan tüm eğitimlere ve donanımlara sahip kişi demektir” dedi.

“İÇİNDEKİ HAİNLERİ TEMİZLEYEN KAHRAMAN ORDUMUZ O GÜNDEN BERİ ZAFERDEN ZAFERE KOŞUYOR”

Dünyanın en eski düzenli ordusunun sahibi bir ülke olarak, her gencin potansiyel bir komando adayı olduğunu ifade eden Erdoğan, “Nitekim tarih boyunca milletimizin başı ne zaman sıkışsa erkeğiyle kadınıyla 7’den 70’e hep birlikte mücadeleye katılmış bir halkız. Çanakkale’den, Doğu, Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde işgal hareketlerine ve Kurtuluş Savaşı’mıza kadar bugün bunun pek çok örneğini gördük. En son 15 Temmuz’da millet olarak topyekûn kıyama kalktık. Geleceğimize göz diken FETÖ ihanet çetesi mensuplarını darbeye kalkıştıkları gecenin karanlığına hep birlikte gömdük. İçindeki hainleri temizleyen kahraman ordumuz o günden beri zaferden zafere koşuyor. Yurt içinde terör örgütü mensuplarına tarihlerinde görmedikleri darbeleri vuruyoruz. Aynı şekilde sınırlarımız dışındaki hiçbir terörist kendini güvende hissetmiyor çünkü biliyorlar ki bir gece ansızın gelebiliriz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve İdlib operasyonlarını hatırlatarak “İnşallah çok yakında bugün burada brövelerini takan komandolarımızın da desteğiyle Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadağın edeceğiz” dedi.

“ÇOK BÜYÜK KAYIPTA OLDUKLARINI BİLMELİLER”

Askerlik, polislik, jandarmalık görevlerinin millet nezdinde ayrı bir yeri olduğunu kaydeden Erdoğan şöyle konuştu:

“Bedelli olarak veya başka yöntemlerle fiilen askerlik yapamadan bu süreci geride bırakanlar çok büyük kayıpta olduklarını bilmelidirler. Nüfusumuzun arttığı buna karşılık ordumuzun mevcudunun sabit kaldığı hatta azaldığı bir durumda elbette yığılmaları önlemek için bu tarz uygulamalara ihtiyaç vardır. Önemli olan milletimizin ruhundaki o askerlik sevgisini ve kabiliyetini canlı tutmaktır. Bizim çocukluğumuzda mazeretsiz yere askerliğini yapmayanlar adeta adam yerine konmaz, toplumdan dışlanırlardı, hele savaş dönemlerin asker kaçakları hainler olarak görülür diğer tüm suçlulardan daha farklı bir muameleye tabi tutulurdu. Günümüzde askerlik mesleği giderek daha karmaşık bir uzmanlık alanı, tecrübenin önemli olduğu bir uğraş haline dönüşmeye başladı. Bir, bir buçuk aylık eğitimle bu uzmanlığı edinebilmek, tecrübeyi kazanmak pek mümkün değil, kabiliyetli gençlerimiz hızla bu seviyeye gelseler de terhis olup gittikleri için özellikle operasyonların yoğunlaştığı dönelerde sıkıntı çekilebiliyor. Bunun için Türk Silahlı Kuvvetlerimizi hızla profesyonel bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz. Ordumuzun tamamı profesyonel olsa bile her Türk evladının temel askerlik eğitiminden geçmesini ve Peygamber ocağı dediğimiz kışlalarımızın havasını teneffüs etmesini önemli görüyorum.”

“BUNLAR DÜNYANIN SATIN ALMA PARİTESİNE GÖRE EN BÜYÜK 13. ÜLKESİ OLDUĞUMUZ GERÇEĞİNİ DEĞİŞTİRMİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik hareketliliği de değerlendirerek, “Ekonomide son dönemde birtakım spekülatif ataklara maruz kalmış olsak da bütün bunlar dünyanın satın alma paritesine göre en büyük 13. milli gelire göre 17. ülkesi olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Gereken tedbirleri aldık, hazırlıkları yaptık olumlu neticelerini de şimdiden görmeye başladık. Ülkemize verdikleri sözleri gerçekten çok komik sebeplerle tutmayanlara, yine çok komik sebeplerle bize yaptırım uygulamaya kalkanlara asıl kaybedenin kendileri olduğunu göstereceğiz, ekonomide bunun yapacağız. Bize kapatılan her kapıya karşılık on kapıyı açarak, bize çıkartılan her zorluğa karşılık on kolaylığı devreye sokarak yatırımlarımızı sürdürmeye, ekonomimizi büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.