Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her An Afrin Düşebilir

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Her an Afrin düşebilir. Afrin düştüğü anda Afrin’de yaşayan tüm kardeşlerimiz de evlerine dönecekler” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Sur’da yenilenen 3 bin İşyerinin ve bin 500 geleneksel Diyarbakır Evinin temel atma törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Erdoğan, Diyarbakır’da sıkıntılar yaşandığını ve bu sıkıntıları artık aşmaya çalıştıklarını söyledi.

SURİÇİ’NDE OYNANAN OYUNU MİLLETİMİZ GÖRDÜ”

 Erdoğan, 2015 yılında Türkiye’nin birkaç bölgesi ile birlikte Suriçi’nde de hatırlamak istemedikleri acı olayların yaşandığını belirterek şunları söyledi:

“Bölücü terör örgütü Suriçi’nde yaşıyan vatandaşlarımızın mahremiyetini hiçe sayarcasına evlerine girdi. Sokakları, çukurları kapattı ve güvenlik güçlerimize saldıran teröristler, evlerin duvarlarını delerek oluşturdukları tünellerden kaçarken, geride kalan sivil vatandaşlarımızı hedef yaptırmaya çalıştı. Mehmet Akif’in ilelebet benim yurdumun üstünde inlemeli dediği ezanlarımızın okunduğu camiler teröristler tarafından hedef alındı. İşte Kurşunla Camisi gibi. Onu hedef aldılar, saat kulesini hedef aldılar ve bunların hepsini onardık ve yeniden sizlerin hizmetine sunduk. Bu arada tabi şehitler de verdik. Kardeşlerim, teröristlerin aksine bizim polisimiz, askerimiz ne camiye kurşun sıkar, ne de masum insanları kalkan yapar. Suriçi’nde oynanan oyunu sadece devletimiz, güvenlik güçlerimiz değil aynı zamanda milletimiz gördü.”

“HER AN AFRİN DÜŞEBİLİR”

Erdoğan, bölücü terör örgütüne ilişkin , “Bunlar benim ne Kürt kardeşimin, ne Türk, ne Arap, Zaza hiçbir kardeşimin temsilcisi değil. Bunlar sahtekar, bunlar cellat” ifadelerini kullandı. Bölücü terör örgütünün 13, 14, 15 yaşlarındaki kızları dağlara kaçırdığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyarbakır belediyesinin önünde ağlayan anneler, o kızlarımın anneleri değil miydi? O annelerle ben dertleştim. Hala şu dağlar da Kandil’de 13, 14, 15 yaşında kızlarımız var ya. Bunların ellerine silahları veriyorlar ve onları kendileri için taciz ediyorlar, kullanıyorlar.  Fakat bedelini ağır ödüyorlar, ödeyecekler.  Afrin’dekiler nasıl ödüyor, bak. 3 bin 569 teröristi bugün itibari ile etkisiz hale getirdi. Her an Afrin düşebilir. Afrin düştüğü anda Afrin’de yaşayan tüm kardeşlerimiz de evlerine dönecekler” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.