Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ihracat cumhurbaşkanı HAVA HAREKATI Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan tsk içişleri bakanlığı cumhurbaşkanı erdoğan bursa ekipler 14 Nisan 2024 Gündem Özeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İktidara Geldiğimizin Daha İlk Ayında OHAL’i Kaldırdık"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “ O dönemdeki OHAL, öyle bir uygulamaydı ki başının üstünde Demokles’in kılıcı gibi sallanıyordu. İktidara geldiğimizin daha ilk ayında OHAL’i kaldırdık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Diyarbakır 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Erdoğan,  Diyarbakır da geçmişte çok büyük yanlışların yapıldığını bu yüzden de Diyarbakır’da terör örgütlerinin cirit attığı bir yer haline geldiğini ifade ederek, “Bu güzel şehir adeta rahmetli Gaffar Okkan gibi emniyet müdürlerini dahi acımasız çarkları içinde yutan bir şiddet düzeninden ne yazık ki böyle bir zulme terk edildi” şeklinde konuştu.

“O DÖNEMDEKİ OHAL, ÖYLE BİR UYGULAMAYDI Kİ BAŞININ ÜSTÜNDE DEMOKLES’İN KILICI GİBİ SALLANIYORDU”

Erdoğan, AK Parti’yi kurma çalışmaları sırasında bölgede gerçekleştirdiği ziyaretlerde vatandaşlara, “Hükümete geldiğimizde bizden ne istersiniz?” diye sorduklarında “‘OHAL’i kaldırın başka bir şey istemeyiz’” cevabını aldıklarını dile getirdi. “Sakın ha o dönemin OHAL’ini bugünkü ile karıştırmayın” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda OHAL yetkilerinin yüzde 5’inin bile kullanılmadığını, özellikle hak ve özgürlükler noktasında en küçük bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını belirtti. Erdoğan, “ O dönemdeki OHAL, öyle bir uygulamaydı ki başının üstünde Demokles’in kılıcı gibi sallanıyordu. İktidara geldiğimizin daha ilk ayında OHAL’i kaldırdık. Ama bununla kalmadık. Bürokratik vesayeti kırdıkça demokrasimizin güçlendirilmesi konusunda daha cesur, daha kararlı adımlar atma imkanı bulduk. Hükumetlerimiz döneminde özgürlük ve demokrasi çıtasını yükseltmek için eskiden beri talep edilen ne varsa, hemen hemen hepsini hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.

“İNSANLARIMIZIN GÜNLÜK HAYATLARINI ZORLAŞTIRAN YANLIŞ UYGULAMALARA SON VERDİK”

Devlet Güvenlik Mahkemeleri gibi özel yargılama usullerini kaldırdıklarını ve işkenceye sıfır tolerans uygulamasına kadar pek çok reforma imza attıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsanlarımızın günlük hayatlarını zorlaştıran yanlış uygulamalara birer birer son verdik.  Bunlar arasında yerleşim yerlerinin isimlerinden, çocuklara istenilen adların verilmesine kadar pek çok konu vardı. Farklı dil ve lehçelerin öğrenilmesi, bunlarla müzik ve film yapılabilmesi, akademik çalışma yürütülmesi gibi hususlardaki gibi bütün talepler birer birer hayata geçirildi” dedi.

“BU ÜLKEDE BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ BENİM HALKIMA, VATANDAŞIMA, BENİM KÜRT KARDEŞLERİME ÇOK ÇEKTİRDİ”

“Bu ülkede bölücü terör örgütü benim halkıma, vatandaşıma, benim Kürt kardeşlerime çok çektirdi” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması şu şekilde devam etti:

 “Artık çektiremeyecek. Bitti bu işler. Artık bir huzur, bir refah toplumunun bu bölgede inşallah erdemine erecekler. Sadece kan döken, sadece acıya sebep olan, sadece yakan, yıkan, sadece onurunu ve namusunu tehdit eden bu örgütün gerçek yüzü hamdolsun herkes tarafından görülmüştür. Yahu 13, 14, 15 yaşında kızları dağlara kaçırmak suretiyle onlara orada nelerin yaptığını televizyonlarda izlediniz değil mi? İşte bunlar bu. Özellikle 2015 yılındaki çukur eylemlerinde bu örgütün sergilediği hoyratlık ve alçaklık hakikatleri gün gibi ortaya dökmüştür. Örgütün yol açtığı yıkımı, devlet olarak biz yeni baştan inşa ederek ortadan kaldırdık. Diyarbakır içinde adeta yepyeni bir Diyarbakır ortaya çıkardık.”

“TÜRKİYE KUPASININ FİNAL KARŞILAŞMASI DİYARBAKIR’DA YAPILACAK”

Diyarbakır Stadyumu’nun 33 bin kişilik kapasitesiyle Diyarbakır’a yakışan bir eser olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah burada şampiyonluk maç oynanacak. Son hazırlıklar süratle bitirilecek. Türkiye kupasının 9 Mayıs 2018 tarihindeki final karşılaşması inşallah Diyarbakır’da bu stadımızda yapılacak” dedi.

“AFRİN'İN NEREDEYSE 4’TE 3’Ü KONTROLÜMÜZÜN ALTINA GİRMİŞ VAZİYETTE”

Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 3 bin 569 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyen Erdoğan, “Artık Afrin, neredeyse 4’te 3’ü kontrolümüzün altına girmiş vaziyette” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.