Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul'u Bir Dünya Şehri Hâline Getirdik"

İstanbul esnaf ve sanatkârları ile iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’a yaptığımız yatırımların, getirdiğimiz hizmetlerin pek çoğunun ilhamını sizlerden aldık. Trafik sorunundan turizmin geliştirilmesine kadar hemen her alanda, önce sizleri dinledik, teşhislerinizi, tenkitlerinizi, taleplerinizi, tavsiyelerinizi aldık, sonra çözüm için kolları sıvadık. Hamdolsun el birliğiyle İstanbul'u bir dünya şehri hâline getirdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftar programında İstanbul’daki esnaf ve sanatkârlarla bir araya geldi. Programda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların Ramazan ayını tebrik ederek, yaklaşan Ramazan Bayramlarını da kutladı.

200 binin üzerinde üyesi olan İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile bağlı 148 meslek kuruluşunun başlı başına bir ekonomik dev olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda İstanbul halkına hizmet için tezgâhının, direksiyonun, ekmek teknesinin başında ter döken tüm esnaf, sanatkâr kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum” dedi.

“İSTANBUL’A YAPILAN HER YATIRIMDA ESNAF VE SANATKÂRLARIN GÖRÜŞÜNÜ ALDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf ve sanatkârlara şükran borcu olduğunu ifade ederek, “Birkaç çürük elmanın, birkaç kendini bilmezin bu nezih ve büyük ailenin adını lekelemesine izin vermeden sizleri ekonomik ve sosyal olarak hak ettiğiniz konuma getirmek için hep birlikte çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Geçmişte esnaflık yapmış biri olarak esnafların meselesini kendi meselesi gibi gördüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “İstanbul'a yaptığımız yatırımların, getirdiğimiz hizmetlerin pek çoğunun ilhamını yine sizlerden aldık. Trafik sorunundan turizmin geliştirilmesine kadar hemen her alanda, önce sizleri dinledik, teşhislerinizi, tenkitlerinizi, taleplerinizi, tavsiyelerinizi aldık, sonra çözüm için kolları sıvadık. Hamdolsun el birliğiyle İstanbul'u bir dünya şehri hâline getirdik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, günümüz şartlarına uygun yeni bir esnaf ve sanatkârlar kanununu çıkardıklarını, sıkıntıya düşen esnafların borçlarını defalarca yapılandırdıklarını, emeklilik sonrası işine devam eden esnaf ve sanatkârın destek primi ödemelerini kaldırarak emekli maaşlarında yüzde 10’luk ilave bir artış sağladıklarını anlattı.

Esnaf ve sanatkârlara sigorta primi, sağlık hizmetlerinden yararlanma şartlarında kolaylık, istihdam desteği sağladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ticari olarak kullanılan araçların yenilenebilmesi için ÖTV’yi sıfırlamıştık. Gerekirse önümüzdeki ay sonunda biten bu uygulamanın süresini de uzatabiliriz” açıklamasında bulundu.

“UBER OLAYININ KORSAN TAKSİCİLİKTEN BİR FARKI YOK”

Taksiler konusunda hâlâ şikâyetler geldiğini ve millî bir yazılım olan İTAKSİ uygulamasının şehir içi ulaşımda önemli bir ihtiyacı karşılayacağını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, taksilerde araç kalitesinin ÖTV indirimine rağmen yeterince yükselmediğini, Turkuaz ve siyah taksi alternatiflerinin bu yüzden revaçta olduğunu kaydetti.

Taksi şoförlerinin de çağın gereklerine uygun iletişim becerileriyle donanmış olması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, UBER konusunda şöyle konuştu: “Geçenlerde Dolmabahçe Sarayı’nda gençlerle bir sohbetim oldu. Çıktım, baktım dışarıdan bir grup geldiler, ‘UBER’le ilgili bizim hâlimiz ne olacak’ dediler. Ben de tabii kendilerine şunu söyledim: Bizim literatürümüzde UBER diye bir şey yok dedim. UBER olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. Sizler hangi yasaya göre böyle bir şeyi çıkardınız, kendi kendinize böyle bir şeyi icat ettiniz, döküldünüz sokaklara UBER de UBER diyorsunuz. Şu anda bizim taksilerimiz-taksicilerimiz, onların hakkını gasp ederek kusura bakmayın size devredemeyiz dedim. Bunun için de dünya UBER taksiciler kuruluşunun başındaki şahsa ben randevu vermedim, hâlâ da vermiyorum. Vermeyince bunlar da ne yaptılar? Buradaki takım taklavat ne var ne yok hepsini götürdüler. Bakın, ne aldanan olacağız, ne aldatan olacağız; olay bu. UBER konusu, Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti olarak bizde bitmiştir, böyle bir şey yok.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Unutmayın; milletle inatlaşılmaz, millete tabi olunur, millete hizmet edilir. Siz iyi hizmet verirseniz, millet de size karşılığını ödemekten imtina etmez. Bunun için taksi tarifeleri her yıl Haziran ayı sonunda periyodik olarak inşallah düzenlenecektir” şeklinde konuştu.

YSK’NIN İSTANBUL KARARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararı verdiğini anımsatarak, “Yüksek Seçim Kurulu’nun tespitlerine göre, İstanbul’daki 31 bin 186 sandığın 754’ünün başkanları açıkça kanuna aykırı şekilde atanmıştır. İşte hırsızlık burada, çalma burada. Sandık kurulu başkanları seçim sonucuna etki edebilecek yetki ve hareket imkânına sahip kişilerdir. Bu sandıklarda oy kullanan kişi sayısı 212 binin üzerindedir” değerlendirmesinde bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu’nun gerekçeli kararına göre İstanbul genelinde 18 sandığın sayım-döküm cetvelinin bulunamadığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandık kurulu üyelerinin hiçbir tarafından imzalanmayan 90 sandığa ait sayım-döküm cetvelleriyle de seçimin güvenilirliğini tamamen yitirdiğini söyledi.

“Sandık kurulu üyeleriyle ve sandıklarla ilgili bu iki mesele birlikte değerlendirildiğinde birinde 212 bin, diğerinde 30 bin oy şüpheli hâle gelmektedir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul halkının bir yanda 212 bin, diğer yanda 30 bin oyuna halel gelmesine göz mü yummalıydık? Hadi diyelim ki bu durumun ortaya çıkmasında sandıklara yeteri kadar sahip çıkamadığımız için bizim eksiğimizin, hatamızın, yanlışımızın da bir nebze payı var. Peki, hırsızın hiç mi suçu yok, bir de buna bakalım. Milletin AK Parti’ye verdiği oyları gasp edenlerin hiç mi kabahati yok? Çünkü Yüksek Seçim Kurulu’na ve AK Parti’ye saldıranların hiçbirinin dönüp de sandıklardaki oyların şaibeli hâle gelmesine yol açanlara tek kelime ettiklerini duymadık” şeklinde konuştu.

“SEÇİMİN YENİLENMESİNE ŞİDDETLE KARŞI ÇIKILMASINI MANİDAR GÖRÜYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, demokrasiye inanan, millî iradeye güvenen, sandığı sağlam gören herkesin bu karara saygı duyması gerektiğinin altın çizerek, “Eğer 31 Mart’ta gerçekten hakkıyla seçimi kazanmışsanız, 23 Haziran’da yine kazanırsınız. Ortada yargı kararıyla da kesinleşmiş olan vahim şüpheler varken, seçimin yenilenmesine böylesine şiddetli bir şekilde karşı çıkılmasını doğrusu manidar görüyoruz” dedi.

Siyasi hayatı boyunca en büyük hakem olarak daime milleti gördüğüne vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sandıktan kanuna ve hakkaniyete uygun bir seçimle, sayım-dökümle çıkacak kararın başımızın üstünde yeri vardır. Yeter ki alavere-dalavere yapmasınlar, çalmasınlar, hesabı-kitabı düzgün tutsunlar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaf ve sanatkârların Kadir Gecesi’ni de tebrik ederek, bereketli, bol kazançlar, huzurlu çalışmalar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.