Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul’u Yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kanal İstanbul Projesini” eleştirenlere geçen hafta İstanbul Boğazı’nda yaşanan kazayı anımsatarak yanıt verdi.  Erdoğan, “Boğaz'daki kazayı gördünüz, duydunuz, isteseler de istemeseler de Kanal İstanbul’u yapacağız. Bazıları bu projeyle ilgili konuşuyordu. Boğaz’daki kaza her şeyi gözler önüne koydu. Bu projeyi isteseler de istemeseler de yapacağız” dedi.

Erdoğan, İstanbul Maltepe İlçe 6. Olağan İlçe Kongresi’nde konuştu. Kongreden önce dışarıda bekleyen kalabalığa hitap eden Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’nun, “Biz iktidara geldiğimizde Türkiye’de yapılan bütün yatırımları durduracağız. Niye? Çünkü üretime dayalı yatırım yok” şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

Erdoğan, “Birileri diyor ki biz yatırımları durduracağız. Niyeymiş, yatırımlar üretmiyormuş. Üreten ekonomi yok diyenler gözünüze, dizinize dursun. Buna şu yeter. Göreve geldiğimizde 36 milyar dolar ihracat vardı, şimdi 160 milyar dolar. Savunma sanayimizde kendimizi savunacak silahlara sahibiz. Bunlar kolay olmadı. Bunları üreten bir Türkiye var. Bunları nereye koyacaksın” dedi.

Ardından kongrenin yapılacağı salona geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında , 16 Nisan’da yapılan anayasa değişikliği ile ilgili referandumu anımsatarak, “Maltepe referandumda yüzde 37’lik oranla maalesef sınıfta kaldı. Maltepe'de en azından sonuç tam tersi olmalıydı. Hep ne dedik, aşk ile çalışan yorulmaz dedik. AK Parti olarak Maltepe'de geçmişte belediye başkanlığı kazanmış partiyiz. Bu sonuç bize yakışmadı “ diye konuştu.

KANAL İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kanal İstanbul Projesini” eleştirenlere geçen hafta İstanbul Boğazı’nda yaşadığı kazayı anımsatarak yanıt verdi.

Erdoğan, “Boğazdaki kazayı gördünüz duydunuz, isteseler de istemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız. Bazıları bu projeyle ilgili konuşuyordu. Boğaz'daki kaza her şeyi gözler önüne koydu. Bu projeyi isteseler de istemeseler de yapacağız” dedi.

CHP’li belediyelerin hizmet vermediği eleştirisin de getiren Erdoğan, İstanbul’a hizmet etmenin aşk ve vizyon istediğini belirterek, “CHP demek susuzluk” diyerek, “CHP demek çöp dağları demektir, CHP demek hava kirliliği demektir. Geldik 1 milyon 250 bin aileye doğalgazı bağladık ve hava kirliliğini çözdük. Boğazın altını sadece tünel değil, su borusu sistemleriyle de geçtik” dedi.

4 BİN 163

Erdoğan, Afrin Harekatı ile ilgili son durumu da açıkladı. 

Erdoğan, “Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 163 oldu. Kuzey Irak’ta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 337. Yurtiçinde, Cudi’de, Gabar’da Bestler Dereler’de, Tendürek’te 190 terörist etkisiz hale geldi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.