Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kandil'de Toplantı Halindeki Lider Takımını Hallettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kandil’e düzenlenen ilk operasyonda 10 önemli noktanın vurulduğunu belirterek, “İkincisinde yine bir operasyon ve bunların toplantı halindeki lider takımını hallettik” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suruç’ta meydana gelen olayların ise güvenlik güçleri ve savcılık tarafında soruşturulduğunu ve suçluların adalet önünde hesap vereceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’daki mitingde konuştu. Erdoğan, Kuzey Irak’ta terör örgütlerine yönelik operasyonların sürdüğünü belirterek, “Kandil’de ilk operasyonumuzu 20 uçakla yaptık ve 10 önemli noktayı Kandil’de vurduk. İkincisinde yine bir operasyon ve bunların toplantı halindeki lider takımını hallettik” dedi.

“SINIRIN ÖTE YANINI KENDİ GÜCÜMÜZLE GÜVENLİ HALE GETİRMEYİ TAAHHÜT EDİYORUZ”

Bu operasyonların ardından Şanlıurfa’nın etrafındaki yerlerde de terör örgütlerine yönelik mücadelenin yapılacağını ifade eden Erdoğan, “Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle yakında buraları da teröristlerden arındırıp asli sahibi olan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimize teslim edeceğiz. Böylece Şanlıurfa’daki Suriyeli kardeşlerimizin de evlerine dönmelerini sağlayacağız. Şanlıurfa'nın yanı başındaki fitne kazanlarını devireceğimiz günler de yakındır. Bunun için 24 Haziran seçimleri çok önemli. Birileri umudunu kendilerine asla uzanmayacak ellere sarılmaya bağlamış olabilir. Onların gittiği yoldan biz geleli çok oldu. Biz bu meselenin çözümünün sahada var olmaktan geçtiğini biliyoruz. Onun için de size ona buna el uzatmayı değil, sınırın öte yanını kendi gücümüzle güvenli hale getirmeyi taahhüt ediyoruz” diye konuştu.

SURUÇ OLAYI: “SUÇLULAR ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEK”

Erdoğan, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen olaylara ilişkin, “Geçtiğimiz günlerde Suruç’ta yaşanan elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Milletvekilimize ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir hukuk devletidir, hadise güvenlik güçlerimiz ve savcılığımız tarafında ayrıca soruşturuluyor. Her şey ortaya çıkartılacak ve suçlular adalet önünde hesap verecektir” dedi.

“BAKALIM ŞİMDİ ONLARA TALİMAT HANGİ DAĞ BAŞINDAN GELECEK?”

CHP ve HDP’ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Bir ana muhalefetimiz var evlere şenlik Genel Başkanı ayrı bir telden çalıyor Cumhurbaşkanı Adayı ayrı bir telden çalıyor. İkisinin tek derdi seçimden sonra CHP’nin başına kimin geçeceği. Ötekileri söylemiyorum. Bölücü örgütün oyuncağı parti, eskiden emirleri Kandil'den alıyordu, şimdi orayı da başlarına yıkıyoruz. Oraya inmeye başladık. Bakalım şimdi onlara talimat hangi dağ başından gelecek?” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.